Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 
影音館>BD討論區 (05)
HON HON 09:05 PM 12-28-13
bd開始縮架LA........
IDGAF 10:34 AM 12-29-13
作者: HON HON:
bd開始縮架LA........
你意思係…?
其他電影BD都轉用返BD 25?
究竟係成本,定壓縮技術有改進?
因為近年少咗買電影BD了,無留意。
主要係覺得香港行版首發的電影BD的定價太搵笨了,
初出BD果時首發新片碟賣$280-320的定價我接受到,
因為當時HD畫質都係新嘢、賣點。

但係宜家我覺得演唱會BD賣$140-180左右的時候,
行版首發新片電影BD仲收人$250-300就太搶錢了,
因為根本唔值呢個價。(睇下減價散貨時果堆定價…)

所以宜家返而選擇買飛入返戲院睇算,特別係3D片…(<-最愛放假睇早場的人)
W!LL 01:07 PM 12-29-13
個人只係覺得係Sony music堆演唱會bd越出越無誠意
Beyonce上一隻係BD50,但個剪接手法太奇怪,
將所有地區既Tour片段剪埋一齊,無睇演唱會碟一氣呵成既感覺

同公司好多例子,westlife解散演唱會竟然搵BBC拍,發行又俾埋人地
隻碟低B到只可以好似VCD咁上/下選歌,無跳彈式選單,頭版仲要無高清聲
日本公司果邊隻隻演唱會BD得PCM2.0,即係叫人淨係買DVD就得?
最近有買PINK果隻BD,雖然高畫質,但個馬戲團式OP完全無影響演唱,條聲個後期執得好誇張...仲離譜過娜姐果隻...
HON HON 05:30 PM 12-29-13
作者: LEGOCAPTOR:
你意思係…?
其他電影BD都轉用返BD 25?
究竟係成本,定壓縮技術有改進?
因為近年少咗買電影BD了,無留意。
主要係覺得香港行版首發的電影BD的定價太搵笨了,
初出BD果時首發新片碟賣$280-320的定價我接受到,
因為當時HD畫質都係新嘢、賣點。

但係宜家我覺得演唱會BD賣$140-180左右的時候,
行版首發新片電影BD仲收人$250-300就太搶錢了,
因為根本唔值呢個價。(睇下減價散貨時果堆定價…)

所以宜家返而選擇買飛入返戲院睇算,特別係3D片…(<-最愛放假睇早場的人)
已經唔關25同50gb既事, 因為只係一個假象之餘, 仲有就係搵公司做都係一個大問題.

價錢就個人問題算啦, 我只係唔鍾意d人只會話等減價至買.

依家問題主要都係合法俾錢買downlaod而唔駛出碟, 所以2014年應該黎料架la.
C.Ryo 10:05 PM 12-29-13
我都買了Life Is But a Dream ,2 BD$160~!

個窄長畫面刻意用呢個形式咁出,關唔關BD容量事呢?
因為今次兩隻碟都係BD 25,但係上個演唱會I Am... World Tour係用BD 50的。
個半鐘以內嘅內容BD25應該夠裝,佢又無高清音源
可能要襯番主菜Movie,個bonus演唱會先edit成大電影比例
C.Ryo 10:26 PM 12-29-13
已經唔關25同50gb既事, 因為只係一個假象之餘, 仲有就係搵公司做都係一個大問題.

依家問題主要都係合法俾錢買downlaod而唔駛出碟, 所以2014年應該黎料架la.
2014 都正式推4K download 啦,美國$ony 9月已經推出咗呢個service,不過要4K電視/播放器材普及又要花好一段時間,BD 應該仲會係主要媒體嘅,不過真係應該減賣價囉,DL 買4K Movie都只要29.99美金
W!LL 04:22 PM 12-30-13
吹賬個主片係16:9全畫面
隻live睇左兩首歌已經頂唔住stop左
條black zone近鏡cut哂額頭以上,快歌又睇唔到對腳,真係火滾
W!LL 04:57 PM 12-30-13
搞乜而家得利FB宣傳埋洲立發行既碟?
IDGAF 05:25 PM 12-30-13

早幾日執個影碟櫃睇返d單據,其實以前買首發的行版DVD電影碟都係$140-160左右咋,
所以先覺得宜家個定價搵笨,因為BD無論25定50都只不過是一種儲存媒體,
我想買的係內容。

其實有時去D大陸版Youtube見有得比錢租借最新的港產片睇,
而且個價錢仲幾平,限次數果d好似印象中少由$10人仔就睇到,如果香港都有類似的收費平台就好了。

作者: C.Ryo:
個半鐘以內嘅內容BD25應該夠裝,佢又無高清音源
可能要襯番主菜Movie,個bonus演唱會先edit成大電影比例
作者: W!LL:
吹賬個主片係16:9全畫面
隻live睇左兩首歌已經頂唔住stop左
條black zone近鏡cut哂額頭以上,快歌又睇唔到對腳,真係火滾
少少觀後感。

其實以呢個演唱會的質素,只賣$80($160/2)已經合格有餘。

我睇完Life Is But a Dream,其實真係唔差,
記錄片果PART講返近1-2年左右的嘢,
另外有提佢同爸爸關係轉差、懷孕、小產等等,
由佢本人講返出嚟都幾感人,
中間又穿插返一D表演畫面唔會悶。

DISC 2個演唱會,個窄長的畫面比例無影響個可觀性,
甚至覺得可能係刻意意咁做,因為個SHOW有唔少DANCER一市排開的畫面,
而且個全個舞台連地板都有LED螢幕,而且顯示出嚟的圖像同PART舞有一定的互動性,
佢遠鏡可以一次個係同一個畫面出晒呢D元素。

HON HON 10:59 PM 12-30-13
2014 都正式推4K download 啦,美國$ony 9月已經推出咗呢個service,不過要4K電視/播放器材普及又要花好一段時間,BD 應該仲會係主要媒體嘅,不過真係應該減賣價囉,DL 買4K Movie都只要29.99美金
講真, 以香港market黎講4k係多餘既, bd都咁難令到d人改變個觀感, 4k梗加無可能, 同埋其實download上都仲要一段時間去改進, 唔駛觀望4k dl呢樣野住, 諗遠d, 8k啦.
W!LL 02:53 PM 01-07-14
雷生隻bd終於出左喇
W!LL 01:52 PM 01-08-14
雷生隻BD畫汁好掂, 聲有DTS HD MA5.1(24/96)同PCM2.0(24/96), 5.1果條勁到無朋友, 2.0都好靚聲
雙碟$230算抵, 寰亞logo縮到好細
Marco 01:01 AM 01-11-14
女人舖竟然已經訂唔到 Captain Phillips Steelbook……
W!LL 02:15 AM 01-11-14
作者: Marco:
女人舖竟然已經訂唔到 Captain Phillips Steelbook……
呢隻有搞預訂?
洲立鐵等發售日下午四~五點去碟舖等收貨即入啦
lwl 04:27 AM 01-11-14
EASON 演唱會係米仲未出??
HON HON 10:37 AM 01-11-14
作者: Marco:
我托人訂左韓版...

女人舖唔係訂唔到, 只係小貨....
Marco 12:21 AM 01-25-14
算了,唔想走咁遠,HMV搞掂左

W!LL 10:10 PM 01-25-14
窮區好似易搵d
Ssp節拍$248, 好似仲有兩盒
C.Ryo 08:21 PM 01-28-14
去咗HMB拜神,放低一九九香油錢
( ゚ω゚)? 08:37 PM 01-28-14
出咗行版BD

http://www.deltamac.com.hk/newdeltam...15&item=bluray

Also Available:
引力邊緣 (3D)(雙碟幻變封面珍藏版)

推薦給朋友
產品編號: BDW32915A
電影公司: 華納
片種: 劇情
導演: 《哈利波特阿茲卡班的逃犯》艾方素哥朗
演員: 《死亡預感》《響在耳邊 近在眼前》珊迪娜布洛
《盜海豪情》《奪金三王》 佐治古尼
劇情: 優秀的工程師史東博士(珊迪娜布洛 飾)進行她的第一次太空飛行任務,同行的有資深宇航員科沃斯基(佐治古尼 飾)。在這次例行的太空任務中,二人突然遇上災難。太空船被摧毀,使史東博士和科沃斯基二人孤身流落在黑暗的太空。震耳欲聾的"沉默"告訴他們已與地球失 去了所有聯絡和救援的機會。隨著剩下的氧氣一口一口地耗盡,兩人由徬徨慢慢變成了恐慌。然而進一步邁進可怕的無邊太空可能就是回家的唯一方法……
區域: A
容量: 2xBD50
視頻壓縮: AVC
影碟數目: 2
解像度 (最高): 1080p
語言: 英語
俄語
捷克語, 匈牙利語, 波蘭語, 泰語, 土耳其語
音效: 俄語 Dolby Digital 5.1
英語 DTS-HD Master Audio 5.1
捷克語, 匈牙利語, 波蘭語, 泰語, 土耳其語 Dolby Digital 5.1
字幕: 萄葡牙文
英文
泰文
韓文
繁體中文
簡體中文
粵語, 印尼文, 捷克文, 俄文, 土耳其文
特別收錄: 近3小時特別收錄:包括全新短片、製造無重的世界、珊迪娜布洛的特訓及四年拍攝歷程等
影像: 彩色
級別: IIA

C.Ryo 09:18 PM 01-28-14
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん:
出咗行版BD
呢套正斗, IMAX版好得, 訂咗英鐡
HON HON 05:35 PM 01-29-14
呢套正斗, IMAX版好得, 訂咗英鐡
無港鐵咩?
有韓有台bor.
W!LL 07:00 PM 01-29-14
英鐵係sb定fp?
台鐵肯定fp
HON HON 09:38 PM 01-29-14
台, 韓都應該係fp, 咁港如果出得都無走雞.

英鐵好難講, 可以等人買左出post至買都唔怕, 攞獎戲9成大印特印, 唔怕無得買.
C.Ryo 11:39 PM 01-29-14
都差唔多兩個月前訂, 見上次訂UK WB隻超人都係 Steelbook ..
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 

返回主題版面