Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>上松範康 x 金子彰史「戦姫絶唱シンフォギアGX」4期と5期製作決定!!丨サテライト制作
6eo 11:47 PM 12-29-11
期待

wwwwwww
神秘過客 12:08 AM 12-30-11
本身套野o既重點就係歌曲, 其餘果 D 只係陪襯

不過佢第一集就黎個超展開, 後面無高山南的話吸引度減半
怪盜小G 02:00 AM 12-30-11
依家明係你鐘意搵野黎拗,搵野出黎嘈果個扮清高話廢事同人嘈你搞緊笑呀??

你打過既野係哂度,邊個串串貢撩完人再話人發爛有眼睇講多無謂

不過我廢事係哩度講落去陪你你搞臭戰姬topic,你繼續自我感覺良好
money 02:24 AM 12-30-11
作者: 怪盜小G:
依家明係你鐘意搵野黎拗,搵野出黎嘈果個扮清高話廢事同人嘈你搞緊笑呀??

不過我廢事係哩度講落去陪你你搞臭戰姬topic,你繼續自我感覺良好
嘈夠未呀
嘈夠就收聲
再係度嘈既我即BAN
神秘過客 02:38 AM 12-30-11
作者: 怪盜小G:

真係唔知邊個搞緊笑啦?
明明就係自己嘈先, 居然仲走黎屈返人轉頭話人搵野拗

我幾時有搵野黎拗呀?

我打過o既野的確係哂度, 有邊句係要同你搵野黎拗先?

係有D人唔知發咩癲係度起哂"鋼"咁款, 如果唔係D 人態度惡劣咁回文邊個得閒串你?

這方面就真係有眼睇, 多講無謂啦

你 D post 一向都串咀慣, 有睇開 gaf 文o既都知道邊個平時份為人串串貢開
話我自我感覺良好? 但總比某 D 人連自己「自我感覺良好」都唔知道的來得好

唔回你就話人扮清高, 不過我都唔想為左你呢 D 無謂人被ban
咁我就順下你意扮清高啦, last off
money 01:33 AM 01-02-12
ED試聽

神秘過客 06:49 PM 01-03-12
年賀状【シンフォギアver】 

シンフォギア color ver.

神秘過客 06:51 PM 01-03-12
作者: :
(`へ´)初詣ッ!明治神宮ッ!シンフォギアの絵馬を書いてきました。
放送前祈願。字が汚くてすみません。

上松兄 wwwww
神秘過客 10:41 PM 01-03-12
有待証實 \

Synchrogazer:1/11。
KICM-3242:1/25。
Meteor Light:2/8。
KICM-3243:2/29。
KICM-3244:3/14。
money 12:53 AM 01-07-12
曲正

神秘過客 02:57 AM 01-07-12
睇完第一集...
高山南 x nana 真係好神!! 一邊現場配音一邊唱仲神!!
「逆光のフリューゲル」神曲確定 !!!
可惜首「ORBITAL BEAT」 得前奏聽, 快 D 出碟啦!!
不過我覺得歌聲偏細聲, 應該調返大聲少少, 反而觀眾/打怪聲太大
另, 如果全劇只係得兩首合唱歌的話就真係太浪費啦, 難得的神組合

個人黎講對個故事真係無乜特別期待...
但戰鬥畫面果種風格我真係唔多鍾意...
忽然定格, 然後後面大大隻字寫招式名, 幾難頂下
仲有全部觀眾都走難既時候, 響仲企定定唔走替死咩, 真係俾人插死左都唔抵可憐啦
奏個便當又拎得太突然, 怪怪的咁

響最後點睇都係似暴走多過覺醒啦
開頭未來講果D對白, 即係悠木碧個角色都有唔少歌啦(?)

總結: 歌曲勝於一切
stcdavidhk 12:48 PM 01-07-12
作者: 神秘過客:
個人黎講對個故事真係無乜特別期待...
但戰鬥畫面果種風格我真係唔多鍾意...
忽然定格, 然後後面大大隻字寫招式名, 幾難頂下
仲有全部觀眾都走難既時候, 響仲企定定唔走替死咩, 真係俾人插死左都唔抵可憐啦
奏個便當又拎得太突然, 怪怪的咁

響最後點睇都係似暴走多過覺醒啦
開頭未來講果D對白, 即係悠木碧個角色都有唔少歌啦(?)

總結: 歌曲勝於一切
定格難頂+1
重要玩美式風格...

我唔信奏咁就玩完,響你都係快d拎便當,然後俾番奏出場la
鈴蘭 12:50 PM 01-07-12
衣,而家先留意到有金子彰史份
咁我有少少期待個故事.........
會唔會有Wildarms味呢.......
比卡SP 12:57 PM 01-07-12
很有喜感的超展開
windart 01:01 PM 01-07-12
由頭笑到尾

昭和風戰鬥畫面,人物、敵人設計一整個輪game風格,

D製作資源去晒歌度a
比卡SP 01:23 PM 01-07-12
最後悠木碧覺醒時, 將女仔吸收左? 推左落街? 消滅左 ?
發完光之後突然唔見左
野良猫 01:35 PM 01-07-12
作者: 比卡SP:
最後悠木碧覺醒時, 將女仔吸收左? 推左落街? 消滅左 ?
發完光之後突然唔見左
睇佢對眼著哂燈咁,我認為係食咗(謎之聲︰你估EVA咩…)
mikemike 02:56 PM 01-07-12
估唔到第一集臨尾D作畫就雞雞地
haha3156 03:39 PM 01-07-12
第一集奏已經絕唱了=_=......

難道之後沒出場的機會了?
D-Joe 06:35 PM 01-07-12
作者: haha3156:
第一集奏已經絕唱了=_=......

難道之後沒出場的機會了?
自古槍兵幸運E
東條希 06:46 PM 01-07-12
第1話就超展開
於是悠木碧先係真主角?
d怪都好有品,俾咁多時間高山姐爆氣放大絕
廢人 07:27 PM 01-07-12
響、奏敵人係ノイズ様
個細佬女仲要係キュアミューズ

唔好同我講唔係故意
亍 ◣ 09:09 PM 01-07-12
點解逃走會爬上天台?
野良猫 09:12 PM 01-07-12
作者: jaVaj ◣:
點解逃走會爬上天台?

諗住佢哋唔識爬呱
廢人 09:23 PM 01-07-12
上面係event point嘛
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面