Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
日本動漫畫討論版>上松範康 x 金子彰史「戦姫絶唱シンフォギアGX」4期と5期製作決定!!丨サテライト制作
money 06:37 PM 03-31-12
最終卷預約ranking由幾百位上升到31位

*31位 2012年08月29日 戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray]
ms_小畫家 07:07 PM 03-31-12
劇情就唔講啦如果唔俾說髒話,根本講唔到落去,知道佢想表達咩就算
睇黎最後一集有好多預算剩,場面同動作都好好多
兩首合唱有水樹加持都頂唔順可以cut走悠木同高垣嗎
メソウサ 07:56 PM 03-31-12
同GC一樣
成班平民企近大爆炸爆風可以呼吸正常仲做埋解說役
神秘過客 07:56 PM 03-31-12
作者: money:
最終卷預約ranking由幾百位上升到31位

*31位 2012年08月29日 戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray]
應該仲有得再升

351位⇒30位, 真係痴左線

最終卷應該大把平價二手買

作者: ouki:
點解唔等賣FLY=.=我見到予定有得買
公開售票分分鐘仲難過抽選呀
不過最大問題都係座位問題, 2500 個一定爭崩頭...
至少都應該揀武道館黎開啦

作者: ms_小畫家:
劇情就唔講啦如果唔俾說髒話,根本講唔到落去,知道佢想表達咩就算
睇黎最後一集有好多預算剩,場面同動作都好好多
兩首合唱有水樹加持都頂唔順可以cut走悠木同高垣嗎
幾時有兩首合唱? 同一首黎架喎

劇情方面我真係唔識欣賞啦, 老土到爆
不過仲叫乜鬼戰姬絕唱, 絕唱左咁多次都死唔去, 又係上完宇宙落返地面無穿無爛
如果套野o既人設有guilty crown 咁堅強的話, 再爛都會考慮下買碟o既, 可惜唔得丫
神秘過客 08:24 PM 03-31-12
作者: メソウサ:
同GC一樣
成班平民企近大爆炸爆風可以呼吸正常仲做埋解說役
呢 part 我只係覺得老土兼煩到嘔, 既唔感動又唔熱血

不過話說了子上一秒至扯完個月球碎片落黎,
下一秒便被響極速漂白, 真係基因突變都無佢咁快
ms_小畫家 08:30 PM 03-31-12
作者: 神秘過客:
幾時有兩首合唱? 同一首黎架喎
唔知啦開頭果首同近尾果首係同一首?
聽落一隻輕快,一隻慢,仲以前係兩首黎
風萌翔 08:36 PM 03-31-12
吐便當orz
加上點解佢絕唱沒野架...只係唱左幾下歌詞
神秘過客 08:44 PM 03-31-12
作者: ms_小畫家:
唔知啦開頭果首同近尾果首係同一首?
聽落一隻輕快,一隻慢,仲以前係兩首黎
你聽多次, 同一首黎
歌詞唔同, 但 melody 一樣的
メソウサ 08:53 PM 03-31-12
成件事最重要係

結果情況基本上係冇變過
神秘過客 09:28 PM 03-31-12
咁咪有藉口開二期囉
leungky1 09:38 PM 03-31-12
作者: 神秘過客:
咁咪有藉口開二期囉
不太可能開到
動畫銷量預測是僅過收支平衡線
money 09:58 PM 03-31-12
作者: leungky1:
不太可能開到
咁你就錯啦
神秘過客 10:39 PM 03-31-12
作者: leungky1:
不太可能開到
呢套雖然未必一定賣得勁好, 但肯定唔會買得差....
特別係最終卷一定會再往上衝
仲有D角色碟都賣得好好, 佢要開二期實開到o既, 睇下佢有冇咁o既意思啫
money 10:51 PM 03-31-12

戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray])

【2012年 03月 31日 00時(土)】 ***,440位
【2012年 03月 31日 01時(土)】 ***,417位
【2012年 03月 31日 02時(土)】 ***,*74位
【2012年 03月 31日 03時(土)】 ***,*34位
【2012年 03月 31日 04時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 05時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 06時(土)】 ***,*34位
【2012年 03月 31日 07時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 08時(土)】 ***,*29位
【2012年 03月 31日 09時(土)】 ***,*30位
【2012年 03月 31日 10時(土)】 ***,*30位

Tano 10:55 PM 03-31-12
作者: 如月刃:
響冇死=爛尾
第一話開頭是平行世界?
野良猫 10:58 PM 03-31-12
作者: Tano:
第一話開頭是平行世界?
第一話開頭同今話尾段分別只係響有冇出現
埃及使者 01:18 AM 04-01-12
最終話....可惜呢度唔爆得粗

果班卒真係出黎無謂
俾三條友係咁掃

一條鞭就拉到果舊碎片
臨死前仲要俾人洗白
了子你真係死得唔眼閉

雖然話絕唱....但三條友會唔會過份左D
メソウサ 02:20 AM 04-01-12
明明同聖遺物融合左之後有map炮
了子竟然唔拿拿臨第一時間掃爆埋月亮先
神秘過客 03:40 AM 04-01-12
作者: メソウサ:
明明同聖遺物融合左之後有map炮
了子竟然唔拿拿臨第一時間掃爆埋月亮先
你不如問佢做乜唔一早就融合射爆個月亮?
明明兩件聖遺物晨早就入左手, 係都要咁張揚搵座塔黎射...
自己偷偷地係東窗事發前射爆個月亮佢咪算鬼數囉
Kewellma 08:19 PM 04-02-12
繼我話,呢套野有潛質劇場版化
望向不知所謂的blood-c
神秘過客 09:51 PM 04-02-12
作者: Kewellma:
blood- c 本身一開始只係打算做劇場版,
個 tv 版真係夾硬整出黎的, 不知所謂係正常 \\\

原來上松兄唔想奏死的, 係金子堅持第一集就整死奏....
金子, 我恨你

仲有上松兄為左實現大家一直以來都想達成o既事,
所以走去搵高山南同nana合唱, 點知佢真係應承

6eo 10:23 PM 04-02-12
作者: Kewellma:
低處未算低

睇完成套既感想, 有歌, 唔, 收貨了
神秘過客 10:41 PM 04-02-12
其實我見套野都有唔少有讚的, 只係唔係個個都識欣賞啫
money 10:49 PM 04-02-12
咁呢套好睇過BLOOD C好多
BLOOD C電影版而家睇預告就覺得好左好多
所以電影版都會入場睇既

絕唱我又唔覺得差
最起碼請到高山南同水樹合唱
高山南而家接JOB都係睇自己喜好
而唔會睇錢 所以真係好珍貴
Kewellma 10:56 PM 04-02-12
或者我換個講法,個人認為呢套野用劇場版表達會比用tv anime來得好
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面