Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
攻略及心得交流區>TOV TOS TOARISE - 全機種挑戰trophy 實績攻略討論區 (禁:性風進入)
遊戲人間 03:15 AM 08-17-08
作者: 噹噹dondon:
蒼破追蓮點先可以攞到??
蒼破追蓮要配「連擊」SKILL先出到,冇記錯要過左沙漠.

=============================================================

樓上一週目就打HARD?
今集真係有難度,一週目我剩係打卒先會玩HARD,一到BOSS就轉翻NORMAL....
Marco 03:19 AM 08-17-08
作者: 遊戲人間:

樓上一週目就打HARD?
今集真係有難度,一週目我剩係打卒先會玩HARD,一到BOSS就轉翻NORMAL....
慣左開 Hard 打
睇黎係 TOV 度真係被屈服了
jerrypandadada 07:41 AM 08-17-08
而家一週目屈Grade中

我發現開Hard個敵人由HP8XXX升到去2XXXX
個grade無錯係乘1.5,但打完之後同我打Normal個grade差唔多
感覺唔化算
都係等二週目先Hard or以上
P.S請問係咪hard之後就係Unknown?我上網見個Grade shop係開Unknown?個Mania冇左?
任仔 09:49 AM 08-17-08
請問 skill 到有個 係咩咩同伴使可用
要扣 7 skill pt 個個, 係咩黎
另外點可以轉人行 ?? thx a lot
遊戲人間 11:48 AM 08-17-08
作者: 任仔:
請問 skill 到有個 係咩咩同伴使可用
要扣 7 skill pt 個個, 係咩黎
另外點可以轉人行 ?? thx a lot
果個係對其他同伴使用道具既SKILL.(未裝前只能夠回復自己)
要轉人行要先合成某件貴重品,然後嚮角色上按X.
風之將 12:57 PM 08-17-08
想問下我打完人地一set之後點回避人地之後既攻擊?次次都唔夠快擋,後step又唔夠快,好似一人打一下咁
隻game真係好正 今集特技計埋自己可以set到8個
噹噹dondon 12:59 PM 08-17-08
有冇片可以試範下點屈點數....睇唔明
jerrypandadada 01:26 PM 08-17-08
之前post個方法其實係漏左樣野
就係要係裝個skill係縮短魔法發放時ge硬直時間
要有mei呢個skill先至可以做到無限連
小光 01:53 PM 08-17-08
想問d加能力草今集有冇得upgrade佢?
例如+1變+2
Marco 06:40 PM 08-17-08
係 Nicovideo 搵到呢個

我都係岩岩搞掂 Secret Mission 4,打左成粒幾鐘
遊戲人間 06:48 PM 08-17-08
儲grade point其實唔駛連hit,combo加分加好少.(連hit連到250hits攞埋稱號就夠了)

我儲point時都係邊睇片邊打(最好裝埋リスキーリング,連TP都唔駛回復).
荒木飛呂彥 06:50 PM 08-17-08
其實GRADE有咩用架?
Marco 06:59 PM 08-17-08
作者: 荒木飛呂彥:
其實GRADE有咩用架?
在グレードショップ (2週目開始時) 用黎解禁2週目的引繼項目
詳情見頭 Post
GN00508771 09:02 PM 08-17-08
今集個主角
今集好多內容要素都係首次出現係Tales 會暗殺人的主角啊

噹噹dondon 10:08 PM 08-17-08
主要係靠FS黎賺??
有冇全部GRADE計分表
jerrypandadada 10:26 PM 08-17-08
賺grade其實係來自FS術式出現,唔係用FS擊倒
唔禁RT個術式會係咁~出現
術式出現每個0.2grade
通常我都會打8隻以上怪
唔計一開頭未有FS術式出現個幾hits
當術式出現,我每1chain就會得0.2 x 8 (8隻怪)即係1.6grade
如此類推你一路打,當你出倒1000 chains ge時候大慨就會有1600grade
計mei浮空~手動~999hits再乖Rank bonus同item bonus咁屈grade
RPG之鬼 10:32 PM 08-17-08
作者: jerrypandadada:
賺grade其實係來自FS術式出現,唔係用FS擊倒
唔禁RT個術式會係咁~出現
術式出現每個0.2grade
通常我都會打8隻以上怪
唔計一開頭未有FS術式出現個幾hits
當術式出現,我每1chain就會得0.2 x 8 (8隻怪)即係1.6grade
如此類推你一路打,當你出倒1000 chains ge時候大慨就會有1600grade
計mei浮空~手動~999hits再乖Rank bonus同item bonus咁屈grade
其實chain要點出?
係指一出術就不斷按rt?還是怎樣?
另外我成日都係將敵人的→或↓或↑都扣晒
但係都唔出術式
點解會咁樣
還有當→或↓或↑都扣晒而之前又出過術式之後
會唔會再出術式?
因為好多時d怪都好快死
jerrypandadada 01:19 AM 08-18-08
作者: RPG之鬼:
其實chain要點出?
係指一出術就不斷按rt?還是怎樣?
另外我成日都係將敵人的→或↓或↑都扣晒
但係都唔出術式
點解會咁樣
還有當→或↓或↑都扣晒而之前又出過術式之後
會唔會再出術式?
因為好多時d怪都好快死
chain係指你出左幾多招...
你試一次就明,淨係爆OVL+狂放技,放到OVL條bar完,再爆->loop
玩到冇TP/悶就完左佢
完左睇下個grade表

有個術印個陣唔好禁RT,如果唔係隻怪會死左
只要你唔禁RT,個術式就會係咁出現,你應該聽到sound effect先係,閃下閃下,無左->再出現
仲有記得要較mei其他人手動
費時佢地手賤幫你殺怪
RPG之鬼 09:10 AM 08-18-08
作者: jerrypandadada:
chain係指你出左幾多招...
你試一次就明,淨係爆OVL+狂放技,放到OVL條bar完,再爆->loop
玩到冇TP/悶就完左佢
完左睇下個grade表

有個術印個陣唔好禁RT,如果唔係隻怪會死左
只要你唔禁RT,個術式就會係咁出現,你應該聽到sound effect先係,閃下閃下,無左->再出現
仲有記得要較mei其他人手動
費時佢地手賤幫你殺怪
我是指fs chain
一局頂多都係出得一個fs的術式……
其實今次果d 1 damage、1/4damage之類係咪就為了fs而出現?

ovl後用乜其好
主角好多技都出得好慢……
我通常都係狂劈就算

另外有時隻怪會爆紅、藍或綠光
我知道係隻怪既→,↑或↓被扣晒
但要點樣先至可以再打到佢爆術式?
jerrypandadada 09:31 AM 08-18-08
我是指fs chain

個術式係會不停爆
一下sound effect代表一下
聽到3下代表佢爆左3次
即係咩都唔做(唔好禁RT)淨放技佢就會不停爆術式,同時FS Chain個數字會不停上升

1damage ge作用
假如隻怪有HP2000
即係要用2000chains先打死佢 = 有around2000 ge fs chains
0.2 grade x 2000
有1 damage你先出到2000下,如果唔係佢一下就釘點黎有grade
小光 09:33 AM 08-18-08
我是指fs chain
一局頂多都係出得一個fs的術式……
其實今次果d 1 damage、1/4damage之類係咪就為了fs而出現?

ovl後用乜其好
我通常都係狂劈就算

OVL出burst art
jerrypandadada 09:38 AM 08-18-08
我是指fs chain
ovl後用乜其好
我通常都係狂劈就算
如果你係指平時ge話,我都唔係好識要點博
我用Yuri多數都係一條一條OVL爆咁開BA,
盡量連hits
玩到悶就爆秘奧義睇cut in...
任仔 11:20 PM 08-17-08
其實幾時開始有 FS chain ? 而家有 OVL 出到 FS 未?
吾係好明點出 ...
小光 11:25 PM 08-17-08
作者: 任仔:
其實幾時開始有 FS chain ? 而家有 OVL 出到 FS 未?
吾係好明點出 ...
唔記得ovl先定fs先...
但戰鬥時你按R1如果見到敵人資料有3條棒的話就可以出FS
你將是但一條棒扣到零再睇準時間按R2就會成功出到FS
メソウサ 09:13 AM 08-18-08
作者: 小光:
唔記得ovl先定fs先...
但戰鬥時你按R1如果見到敵人資料有3條棒的話就可以出FS
你將是但一條棒扣到零再睇準時間按R2就會成功出到FS
出ovl先到fs
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面