Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 02-09-09, 10:30 PM   #1
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
let's go for fun ^^

早前新年的假期, 放左幾日假好悶, 悶到就黎死,
於是上下網睇下有乜野搞作, 之後竟比我在一個二
手網站搵到我童年時好喜歡玩的遊戲, 好開心, 見
個價錢又平, 於是就買番黎玩啦....yeah....
到底係乜野? 可能你地大部份人都玩過呢XD

就是呢幾盒東東啦....用黎做乜???

一套三件....準備開波....

做好熱身運動後...Set好位置....
瞄准....

拋呀.....又中啦.....

真係好好玩....過癮呀

舊 02-09-09, 10:42 PM   #2
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
就位o既XD

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-09, 11:22 PM   #3
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
冇電子接點既?
即係手動調光圈同AF?

我都有一套三件鴨記牌
但係用落枝50.8度好難對焦,重要唔識調番細光圈

舊 02-09-09, 11:26 PM   #4
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: getter173 查看文章
冇電子接點既?
即係手動調光圈同AF?

我都有一套三件鴨記牌
但係用落枝50.8度好難對焦,重要唔識調番細光圈
鴨記牌....我怕用落去之後...會一係機跌落地, 一係鏡跌落地
我買黎是用在300/4, 500/8上面的...同埋泥記是有光圈連動
桿的...可以正常操作

我用黎咁用的....鴨記牌...比你都唔敢用啦XD

此篇文章於 02-09-09 11:45 PM 被 加賀KAGA 編輯。
加賀KAGA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-09, 11:39 PM   #5
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
恭喜 ~~
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 12:04 AM   #6
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
我個friend前幾日都買左套,不過係kenko,自己都玩過,好難對焦

舊 02-10-09, 12:07 AM   #7
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
鴨記牌....我怕用落去之後...會一係機跌落地, 一係鏡跌落地
我買黎是用在300/4, 500/8上面的...同埋泥記是有光圈連動
桿的...可以正常操作

我用黎咁用的....鴨記牌...比你都唔敢用啦XD
我用黎插枝百幾g既50.8
三舊環重重過枝鏡...

不過真係一分錢一分貨
乜都冇得較真係...

舊 02-10-09, 12:11 AM   #8
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
鴨記牌我有朋友仔有...
薄到好似鐵皮咁你都咪話唔淆低...
"
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 12:17 AM   #9
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
鴨記牌我有朋友仔有...
薄到好似鐵皮咁你都咪話唔淆低...
"
唔好話用落D3 +384呀
用落300D + 70-200 F4, 落晒3個tube...
中間個道拗力不是講笑的, 真係怕個tube前後
分家呢

舊 02-10-09, 12:18 AM   #10
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
AF-S 鏡係唔係用唔到?
OT:你條PORTER會唔會變黃??
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 01:14 AM   #11
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: monster8 查看文章
AF-S 鏡係唔係用唔到?
OT:你條PORTER會唔會變黃??
AFS鏡當然用到啦....冇AF姐, 同埋機身set non-cpu 鏡頭果part入
番data落機就得

我條帶, 仲係好白喎....因為我不掛頸的, 只會掛膊頭

舊 02-10-09, 02:34 AM   #12
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
人兄....set o野仲有冇.....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 06:33 AM   #13
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: antony chan 查看文章
人兄....set o野仲有冇.....
咁岩上肥花見到咋....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版