Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-07-09, 10:29 PM   #1
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
世界突然間闊左...

呢期好興影雲
又好想買枝高質鏡
咁就忍唔住入左了...
我d毒癮真係大得太緊要

開相, 多圖, 但請入 XD

好求其咁試鏡--"

窗台做把手~

靚過枝天涯鏡太多了

今日路過鴨記順手入埋....

我要解毒丫

舊 01-07-09, 10:31 PM   #2
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
原來10mm真係闊到咁

>>我d毒癮真係大得太緊要

好同意呢句

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 10:32 PM   #3
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
呢支藥mk見過二手
唔使3k, 仲有保養
真係有諗過啪左佢後去黃山

舊 01-07-09, 10:34 PM   #4
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: 小光 查看文章
原來10mm真係闊到咁

>>我d毒癮真係大得太緊要

好同意呢句
多謝你既讚同

引用:
作者: lauchai 查看文章
呢支藥mk見過二手
唔使3k, 仲有保養
真係有諗過啪左佢後去黃山
水貨四千四...
行四千八....

二手3k好難唔入

舊 01-07-09, 10:37 PM   #5
The One
業餘歌手

我o係mk真係見到有4,5支架
不過冇hood

舊 01-07-09, 10:41 PM   #6
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
我o係mk真係見到有4,5支架
不過冇hood
一嬲唔係L都無跟HOOD GA LA...
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 10:47 PM   #7
The One
業餘歌手

引用:
作者: monster8 查看文章
一嬲唔係L都無跟HOOD GA LA...
我知
即係話賣o個d人之前冇買啫

舊 01-07-09, 10:49 PM   #8
getter173
Crazy Gamer

我又唔係太大興趣買hood
用得呢枝鏡預左成日用CPL
hood+CPL=....

不過靚既CPL都幾溶...

舊 01-07-09, 10:58 PM   #9
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: getter173 查看文章
我又唔係太大興趣買hood
用得呢枝鏡預左成日用CPL
hood+CPL=....

不過靚既CPL都幾溶...
唔係你有無興趣用/買, 個HOOD唔係裝飾品, 有用途GA
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 11:02 PM   #10
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: monster8 查看文章
唔係你有無興趣用/買, 個HOOD唔係裝飾品, 有用途GA
其實我用落唔多感受到個差別

呢家枝天涯鏡長插hood,
有時都懶唔調個頭向出照影算

10-22個hood重要勁闊, 又唔知可唔可以反轉黎套
我唔多買得落手

舊 01-07-09, 11:03 PM   #11
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
wide鏡唔用hood....大日光影相時你就知...
另外經驗之談...wide鏡影風景冇錯係好好用,
但正是太wide之故會有好多雜景入左畫面, 構圖
要好細心....個人覺得一般影景24-28mm已經好夠用

舊 01-07-09, 11:05 PM   #12
getter173
Crazy Gamer

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
未正式試鏡...

我要既唔止係闊
我要佢變型

舊 01-07-09, 11:14 PM   #13
The One
業餘歌手

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
我知有呢個問題所以hold左手

引用:
未正式試鏡...

我要既唔止係闊
我要佢變型
試鏡日可以搵我去嗎?

舊 01-07-09, 11:21 PM   #14
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
其實LZ妳買咗咁多lens,真係出街會帶幾多阿...如果有D常年唔用會好浪費啵

舊 01-07-09, 11:34 PM   #15
getter173
Crazy Gamer

引用:
我知有呢個問題所以hold左手

試鏡日可以搵我去嗎?
打算星期六同囡囡去東泙洲二人世界試ja bo

舊 01-07-09, 11:35 PM   #16
The One
業餘歌手

引用:
打算星期六同囡囡去東泙洲二人世界試ja bo
咁我等你出相好了
一來唔阻你二人行
二來我去bbq

舊 01-08-09, 11:21 AM   #17
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
10-22..my dream lens
幾時到下支..係唔係17-55/17-40, 跟住小小白is..跟住又小白is.. 跟住
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 12:51 PM   #18
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
10-22..my dream lens
幾時到下支..係唔係17-55/17-40, 跟住小小白is..跟住又小白is.. 跟住
我諗小小白is同小白is兩支只能活一支吧,,,
都係錢同要光圈既偏好問題...

舊 01-08-09, 12:57 PM   #19
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: teamkiller 查看文章
我諗小小白is同小白is兩支只能活一支吧,,,
都係錢同要光圈既偏好問題...
IS偏好, 重量偏好都好緊要

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 10:57 PM   #20
getter173
Crazy Gamer

下次應該會揀枝大光圈先

~~~~

今日坐的士時隨影

舊 01-08-09, 11:00 PM   #21
The One
業餘歌手

引用:
下次應該會揀枝大光圈先

~~~~

今日坐的士時隨影
[IMG]ttp://i68.photobucket.com/albums/i39/getter173/IMG_0812.jpg[/IMG]
上等人

舊 01-08-09, 11:06 PM   #22
getter173
Crazy Gamer

引用:
上等人
50.8... bb

舊 01-08-09, 11:07 PM   #23
The One