Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-16, 06:14 PM   #2651
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
qc就算啦...made in越南你想有要求??
轉返支那好耐
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-16, 09:23 PM   #2652
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
yes,係今個月出埋01

f01希望真係比到驚喜,qc吾好衰呀吾該
笨大經驗第一彈差極有限
點都唔會衰過Dash掛
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-16, 11:40 PM   #2653
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
笨大經驗第一彈差極有限
點都唔會衰過Dash掛
由手機版發出
但係 MIV 定 MIC 先...

舊 12-24-16, 11:44 PM   #2654
地獄黑仔王

引用:
Ensemble01都喺今個月出?
買咗00,隻紅渣嘅質感真心唔錯,可以左拼右拼好岩我呢d無聊人發揮下創意
不過隻RX78配色就真喺無眼睇
扭蛋黎講都算好玩⋯會keep住儲

下個月又有F,買蛋都買窮了⋯
由手機版發出
Ensemble 個比例先係正常定係 SD/BB?
Ensemble00 睇過下實物, 好似模型縮細版.
RX 白+銀又其實幾順眼. 但隻紅渣個頭好似扁o左o的?

舊 12-25-16, 01:16 AM   #2655
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
qc就算啦...made in越南你想有要求??
其實next同assault kingdom MIV衰左之後, 都轉番晒MIC了

引用:
笨大經驗第一彈差極有限
點都唔會衰過Dash掛
由手機版發出
雖然好憎担当H, 但都要講句真心話, dash QC唔算衰嘅. 越後仲越好tim. 係衰在line up同關節設計姐.

相薄

此篇文章於 12-25-16 01:28 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 06:37 AM   #2656
日向小RAYRAY

引用:
其實next同assault kingdom MIV衰左之後, 都轉番晒MIC了

雖然好憎担当H, 但都要講句真心話, dash QC唔算衰嘅. 越後仲越好tim. 係衰在line up同關節設計姐.
担当H既存在就係罪
舊 12-25-16, 10:10 AM   #2657
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
真係唔知又回了老家
咁又變成成本問題了......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 11:04 PM   #2658
地獄黑仔王

引用:
Ensemble01都喺今個月出?
買咗00,隻紅渣嘅質感真心唔錯,可以左拼右拼好岩我呢d無聊人發揮下創意
不過隻RX78配色就真喺無眼睇
扭蛋黎講都算好玩⋯會keep住儲

下個月又有F,買蛋都買窮了⋯
由手機版發出
Ensemble01 同 00 孤仔已見, 一套價就差唔多6-7 折到 (如果散扭真係 $50 的話, 即係叫人買一 set...)

舊 12-26-16, 11:56 PM   #2659
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我真係想知佢地批幾錢一隻比D鋪....

舊 12-27-16, 07:41 AM   #2660
日向小RAYRAY

引用:

講起Dash line up差,07隻垃圾夠經典,紅色機又冇盾,明明話有,最後又唔比
舊 12-27-16, 10:53 AM   #2661
地獄黑仔王

引用:
作者: Rance 查看文章
我真係想知佢地批幾錢一隻比D鋪....
八過o的舖仔就好似 65 折左右 (如果無點我的話), 孤仔咁大間可能 5 折吧.
而且孤仔好似都賣日本水貨?

舊 12-27-16, 05:08 PM   #2662
日向小RAYRAY

Ensemble暫時見日本or香港都係好評,再一次證明担当H係屎都不如
舊 12-27-16, 07:17 PM   #2663
KubrickS

註冊日期: Jul 2006

入咗一對,個人覺得好靚,直頭有可動converge感覺,$30隻好抵玩。
上色方面,RX78腳係差D,但紅渣成隻都好靚。
膠料唔錯,關節實淨,真心覺正。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 01:20 PM   #2664
iu fu pig
塵埃...

Ensemble真喺好受歡迎咁喎

終於喺貓店買到
行暈旺角都唔見有
由手機版發出

此篇文章於 12-28-16 02:16 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 12-28-16, 04:57 PM   #2665
地獄黑仔王

想請問下, Ensemble 呢 set 有無特別錯手錯腳報告?
見大家講得幾好又想落返坑...

舊 12-28-16, 05:18 PM   #2666
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: martinnitram 查看文章
想請問下, Ensemble 呢 set 有無特別錯手錯腳報告?
見大家講得幾好又想落返坑...
Ensemble01-RX78左腳上段,大脾位比咗兩隻R我)
不過暫時喺小事,01隻RX-78比00好,實淨同企得穩好多
由手機版發出
舊 12-28-16, 05:24 PM   #2667
地獄黑仔王

引用:
Ensemble01-RX78左腳上段,大脾位比咗兩隻R我)
由手機版發出
thx info, 咁咪即係砌唔到? 就算賣 500 yen o的 QC 都係咁...
00 同 01 隻 RX-78 唔係同一個模咩? 竟然會有分別.

舊 12-28-16, 05:32 PM   #2668
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
大脾用刀界個關節位應該都仲可以..小腿就一定唔得
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 08:19 PM   #2669
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
真係要挑剔既話光劍同斧頭點解冇色
其他都好好
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 08:34 PM   #2670
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
同 converge 放埋一齊毫無違和感。

KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 09:36 PM   #2671
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

因為根本可能係同一個模

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-28-16, 09:57 PM   #2672
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: martinnitram 查看文章
thx info, 咁咪即係砌唔到? 就算賣 500 yen o的 QC 都係咁...
00 同 01 隻 RX-78 唔係同一個模咩? 竟然會有分別.
兩隻右脾都無問題,反轉插就可以啦,小腿嘅話真係唔知點算

引用:
因為根本可能係同一個模
一直覺得converge 可動性唔夠好玩
如果用返同一個模,不過有咁嘅可動性我又唔介意喔
舊 12-28-16, 10:48 PM   #2673
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

問題都係點解d關節都係一隻黑色呢.....如果對到上下色個效果一定更好....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-29-16, 02:25 AM   #2674
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
日本果邊真係大好評喎.2ch果邊班人好瘋狂咁抽. 講到週圍都無晒咁. 然後....

>>>こんなにスレ盛り上がってるの初めて見た。前担当のは本当に無能だったんだなって思い知らされるわ。

搞到本來吾諗住玩o既我,都要買番set01先得
但信和連01都無? 仲未得閒出mk買呀....

引用:
由手機版發出
如果行貨就叫鋪幫你換啦

相薄

此篇文章於 12-29-16 02:27 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-16, 08:37 AM   #2675
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

所以替盒旦o個邊o既將來擔心

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 07:52 PM

手機版 | APP版