Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-16, 12:59 PM   #1251
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
當食50-60蚊荼記都有伏的風險時
32蚊黎講風險算低左

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 07:40 PM   #1252
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
32買飯,而家旺區有難度

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-16, 09:22 AM   #1253
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
當舊式街市同工廠大廈飯堂都成 $35 起跳, $32 當試新o野(雖然係翻炒) 都 OK 啦

舊 06-08-16, 05:12 PM   #1254
言若~
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
飯堡好油 不過食完好飽 食唔落薯條
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-16, 03:00 PM   #1255
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
牛飯堡烈士食後感:仲凍過+乾過+難食過雞飯堡。

茄汁+牛肉*2+蛋+飯超唔夾,冇雞飯堡咁油淋淋不過勁乾身,摸落+食落仲要一d都唔熱。唯一平到雞飯堡o既就係飽肚感差唔多

D薯格雖然又係凍,不過起碼食落仲脆過薯片。以上
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 03:15 AM   #1256
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 滅龍士 查看文章

茄汁+牛肉*2+蛋+飯超唔夾,冇雞飯堡咁油淋淋不過勁乾身,摸落+食落仲要一d都唔熱。唯一平到雞飯堡o既就係飽肚感差唔多

竟然連窩蛋牛肉飯都有, 相信麥記干炒牛河指日可待
凍包? 學唐記啲亞姐講, 水滾蒸佢8分鐘就得架喇

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-16, 06:00 PM   #1257
JMi

註冊日期: Feb 2011
我覺得牛好過雞少少
塊牛都係平時孖芝咁乾 可能我OK喜歡茄 個組合我覺得無咩大問題

舊 06-11-16, 10:59 AM   #1258
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 滅龍士 查看文章

似係你去果間伏,乜都凍

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 11:24 PM   #1259
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
唔想試 覺得唔計個醬 兩塊牛加蛋好濟 食唔晒都似
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-16, 12:43 AM   #1260
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
竟然連窩蛋牛肉飯都有, 相信麥記干炒牛河指日可待
凍包? 學唐記啲亞姐講, 水滾蒸佢8分鐘就得架喇
其實炒面漢堡包又唔係咩新野
牛河包其實我覺得有得做
不過先決伍唔好打算將河粉壓做一塊

舊 06-12-16, 02:40 AM   #1261
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 小草 查看文章
其實炒面漢堡包又唔係咩新野
牛河包其實我覺得有得做
不過先決伍唔好打算將河粉壓做一塊
唔使夾硬加包啦 好似以前賣飯咁一兜過
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 01:19 PM   #1262
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
今日終於食咗個牛飯堡
1. 個人覺得好食過雞堡,仲要好幾多下
2. 一打開個包以為我叫咗走醬,啲茄醬少到,不過我唔好蕃茄
3. 中空新地食得多,中空煎蛋真係第一次見識到,即係週界有約10mm厚,中間得返1~2mm厚
4. 牛肉係乾,但至少食得出牛同蛋
5. 薑嘅存在感無咁大

另,個薯片有幾塊痴埋咗做一舊嘢,中間嘅位置仲有啲未炸脆仲淋嘅地方
然後其他正常嘅就好碎好細塊

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 06-22-16 01:22 PM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 08:40 PM   #1263
安安

註冊日期: Jan 2002
麥當勞售中港特許權收六標書
http://news.now.com/home/finance/player?newsId=183365
引用:
據《路透》報道指,多家內地企業包括北京首旅、三胞集團及中國化工已向麥當勞遞交標書,競購其中港特許經營權。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 06:57 AM   #1264
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
呢間勁!化工級漢堡

引用:
中國化工已向麥當勞遞交標書

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 12:04 PM   #1265
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
飯堡惡夢終於完,番出蝦堡

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 01:09 PM   #1266
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: fami~yan 查看文章
飯堡惡夢終於完,番出蝦堡
更新:岩岩食完,蝦堡同上次一樣質素,香橙特飲冇橙味是常識...檸蜜雞翼非常雷

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 11:52 AM   #1267
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://imgur.com/gallery/g4EIWsO
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 04:25 PM   #1268
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
十幾層layer...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 05:21 PM   #1269
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
老麥d ev 餐越出越伏
都係食返廿三蚊餐最安全
無期望所以無失望wwe
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 12:16 AM   #1270
rhmy348
Insane Gamer
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
蝦堡無咩問題呀 XD
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 07:52 PM   #1271
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
想問下你地食開既店,

有冇預先做好D包e.g. 魚柳/豬蛋/蝦包, 擺响度, 等有人order就即攞比你, 而唔洗即叫即砌,

我樓下間m記就係咁, 做好晒d包, 幾個款式十幾個包排响度, 但個包可能係半個鐘之前做起.

攪到我成日要走芝士/多醬/走醬嚟變相要佢即時砌包.

有次我叫多醬, 佢居然攞返個唔知做好咗幾耐既包, 睇著佢打開個包落返多醬, 包返好比我.

當然啦, 個包同個肉係少溫偏涼.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 10:04 PM   #1272
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
其實, 以前一向都係咁
做定D包
一個包架keep warm

係而家先開始 made to order
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 10:22 PM   #1273
JMi

註冊日期: Feb 2011
你樓下剛好係商業區?
其實仲會係整定既舖我見通常都係LUNCH人流超多先焗住咁做
BTO係時間長但COST CONTROL好D

舊 07-28-16, 10:25 PM   #1274
harakuma
Game Master

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
其實, 以前一向都係咁
做定D包
一個包架keep warm

係而家先開始 made to order
我明,

以前鈄鈄地鋼架, 做完個包會SIR落嚟,

收錢果位賣到咁上下, 會叫XX靜二, 靜一,

然後入面個職員會做包補貨.

但我呢個店.......因為無個鋼架, 做完D包十幾個擺埋一邊又無保溫.
舊 07-28-16, 10:28 PM   #1275
harakuma
Game Master

引用:
作者: JMi 查看文章
你樓下剛好係商業區?
其實仲會係整定既舖我見通常都係LUNCH人流超多先焗住咁做
BTO係時間長但COST CONTROL好D
NO, 係屋村

中午有, 夜晚6-7都有,

我覺得係做包個位哥仔係唔想長時間STANDBY, 做定十幾個常賣款, HEA住先. 而經理半默許.

此篇文章於 07-28-16 10:31 PM 被 harakuma 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 07:26 PM

手機版 | APP版