Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-13, 06:44 PM   #3476
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
咁簡單,
唔還咪有部機係手可以插下部機,
等下有咩人跳出黎佢咪標籤你地囉,
又話無謂話題唔想答,
但係又要釣下魚咁,
佢話等新型機同冇game呢兩句都唔係第一次見啦,
大家唔駛咁大反應
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 07:06 PM   #3477
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
嘿嘿,PSV區真係幾時都咁正

舊 04-28-13, 07:06 PM   #3478
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
為 打機 定 埋堆? You Choice
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 07:35 PM   #3479
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
好奇一問, 你覺得而家好靜無野好玩? 定重有野玩緊?
如果無野玩你個朋友又唔打算叫你還你就唔會還比個朋友?
但又講到部機靜到甘又唔還比朋友先?
我純粹好奇問下
由佢一直鬧無野玩時候
我地一直有game係psv玩....

之後應該又會講我地中意米田共game 之類吧

時間旅行者應該就白金到了
懂日文的人真的要玩下
不過TT 電話女友模式
後期玩跳時間
她的反應讓人很心痛就是....

另外我有幾部nds ,WII,GC 都有 不代表我唔可以討厭任天堂吧...

連gaf 都有3ds 遊戲廣告了
行貨真係少game 到有一隻就要到處宣傳 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-28-13 07:47 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 12:24 AM   #3480
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: pet3 查看文章
等一日工作天
還有一次最多1000
可以入好多次1000

一出現在左一次錯誤就要一天
我試過喇
都唔得到:(
惟有再等下睇下點

地址果啲係咪隨便個zip code就得
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 08:49 AM   #3481
pet3
The One

引用:
作者: 天恨情 查看文章
我試過喇
都唔得到:(
惟有再等下睇下點

地址果啲係咪隨便個zip code就得
星期6日不是工作天

你第一次時入了幾錢 ?
只能1000,1000咁入哦

psn+
5月有紙盒戰機w(psv版) 和特殊報導部

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-29-13 09:04 AM 被 pet3 編輯。
舊 04-29-13, 10:56 AM   #3482
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
呢個POST又比人貼左去某登3DS區
我係果度見到突登返黎食下花生

舊 04-29-13, 10:59 AM   #3483
yorkyork

哦,o個時X登俠返去好多人安慰佢嘅3DS區?
諗起我係咁幫佢拉票都幫唔到佢入2012大事頭三名,
真係有D失望
舊 04-29-13, 11:18 AM   #3484
天恨情

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: pet3 查看文章
星期6日不是工作天

你第一次時入了幾錢 ?
只能1000,1000咁入哦

psn+
5月有紙盒戰機w(psv版) 和特殊報導部
一次都未成功過
試左個幾星期了
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 11:24 AM   #3485
pet3
The One

引用:
作者: 川上雙葉 查看文章
呢個POST又比人貼左去某登3DS區
我係果度見到突登返黎食下花生
超有趣
竟然龜去別的論壇說是非
咁上心又不見他在這裡回應一下
我開始同......(消音)

引用:
作者: 天恨情 查看文章
一次都未成功過
試左個幾星期了
地址 你入普通十個數字落去就得....
真係不行就就用英文打回現實地址吧

你果張是 吉之島 jcb ?

FGO 目標預算

此篇文章於 04-29-13 11:33 AM 被 pet3 編輯。
舊 04-29-13, 02:44 PM   #3486
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
3DS同PSV都差唔多靜
都唔可以話多GAME

我自己覺得PSV個問題係出係好多GAME都跨PSP/PS3
相對咪好咁容易令人出機~
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 03:02 PM   #3487
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
今朝 PSV 一開機, 橙燈閃兩下就唔著, 按實開關鍵冇反應
叉住電都冇反應 (接駁 USB 叉電, 按 重新開機, 都係閃兩下燈)

部機好似叉唔到電咁樣 , 請問壞咩?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 03:03 PM   #3488
yorkyork

引用:
作者: 1515 查看文章
今朝 PSV 一開機, 橙燈閃兩下就唔著, 按實開關鍵冇反應
叉住電都冇反應 (接駁 USB 叉電, 按 重新開機, 都係閃兩下燈)

入唔到安全模式?
舊 04-29-13, 03:09 PM   #3489
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
引用:
作者: yorkyork 查看文章
入唔到安全模式?
唔得.......唉.........
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-13, 03:31 PM   #3490
yorkyork

咁冇咩辦法喇,
要攞去整
舊 04-29-13, 03:35 PM   #3491
pet3
The One

引用:
唔得.......唉.........
你系統去到幾多 ?
1.8之前的系統好恐怖 (無強制關機)

你試下 用火牛差足1小時先按緊開機鍵?

FGO 目標預算
舊 04-29-13, 03:43 PM   #3492
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:

我之前試過
吾係壞.只係完全無電
一定要用火牛差夠100%電先比再開機

所以千期吾好玩到完全無電自己熄機

舊 04-29-13, 08:20 PM   #3493
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
程序應該是:
一張卡a(港)
一張卡b(日)

主機是選港psn>卡a主要是玩港服

如果打算要玩日psn就要

格式化主機>不格式化卡a
重新設定時選日psn後,用卡b來玩日psn

這樣卡a中的港服資料可以保留
但在日psn下是沒法使用
要用回卡a時就要重新格式化主機及再設定到港psn
舊問題找出來、對不起

昨日(28/4)去灣仔某藍店問
個店員仲同我講而家沒問題
佢話係跟記憶卡、只要買2張就可以隨時轉玩港帳同日帳

我是否被藍店店員騙了

舊 04-29-13, 11:38 PM   #3494
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 利家 查看文章
舊問題找出來、對不起

昨日(28/4)去灣仔某藍店問
個店員仲同我講而家沒問題
佢話係跟記憶卡、只要買2張就可以隨時轉玩港帳同日帳

我是否被藍店店員騙了
其實都唔算fake你的
兩張卡是免左要下下backup又restore果步
少野來回整一整都 20-30mins

PSN+ 五月可以再續了
希望可以白金晒三隻game

舊 04-30-13, 02:17 PM   #3495
yiu1217
..........

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDyiu1217
XBox Live Gamertagyiu1217
想問下大家我買左我們的高爾夫6 行日,dl 左onlin code但都係玩唔到
想問下有冇人試過??thanks
yiu1217 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-13, 08:05 PM   #3496
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
行psn 玩行game ?
你確定成功入到online pass ?
因為隻野出左甘耐如果第一批game 有可能code 過期

舊 05-02-13, 01:12 AM   #3497
Heabatov

註冊日期: Mar 2010
上sonystyle見3G同wifi版都缺貨,係咪有嘢攪?
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-13, 05:36 AM   #3498
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
蝗金週,你懂的

舊 05-02-13, 12:14 PM   #3499
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
其實各位打機速度係咪好快?
我已經積左好多隻game買左返黎未開黎玩,跟本追唔切(Time Travelers,Assassin's Creed III,朧村正,鍊金術士2/3,SOUL SACRIFICE)
利申:每日最多用2個鐘玩psv,玩緊TOH同 閃亂カグラ
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-13, 12:15 PM   #3500
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
其實各位打機速度係咪好快?
我已經積左好多隻game買左返黎未開黎玩,跟本追唔切(Time Travelers,Assassin's Creed III,朧村正,鍊金術士2/3,SOUL SACRIFICE)
利申:每日最多用2個鐘玩psv,玩緊TOH同 閃亂カグラ
朋友你並不寂寞

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 02:36 PM

手機版 | APP版