Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-17-17, 04:57 AM   #26
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
有冇人留意到今集SAMUS個裝甲設計唔同左,唔知係咪MP4伏線黎
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 04:01 PM   #27
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
有冇人留意到今集SAMUS個裝甲設計唔同左,唔知係咪MP4伏線黎
我暫時攻到第3區域,件裝甲唔覺同原GB黑白版有咩唔同!(兄台有冇對比圖睇睇)

PS:呢個系列(2D版本)一直有玩開+儲開,
而3D版本就玩過1同2後,接受唔到個改變,
3就開始放棄左!(3DS上近年有隻3 VS 3版都冇興趣)
今次重製得好有誠意,畫面色彩繽紛,由其背景好靚,(以前GB版本只出到黑白灰搞到成個星球死氣沉沉咁!)
加左個Seach機能+下Mon的Map後,
搵隱藏房容易左好多!

PS:呢隻重製版個3D效果都好3D,唔開3D Mode玩有D浪費晒!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-20-17 04:03 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 04:35 PM   #28
BBQBBQ
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
呢隻重制版超有誠意 , 好正 , 忍唔住手三日就完全爆機 , 如果SWITCH再出過高清版會買多次
BBQBBQ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-17, 07:09 PM   #29
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
起初知道係gb版重制仲以為好短,內容都幾豐富原來
3d真係做得幾好,不過始終動作類開3d玩會幾累
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-17, 11:13 AM   #30
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
玩到area5 都係得3x%
個地圖真係好大

舊 09-25-17, 11:10 PM   #31
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: jason 仔 查看文章
起初知道係gb版重制仲以為好短,內容都幾豐富原來
3d真係做得幾好,不過始終動作類開3d玩會幾累
引用:
作者: ricerice 查看文章
玩到area5 都係得3x%
個地圖真係好大
原GB版個地圖本身就好大,細個時係冇攻略書的情況下,起碼煲左2-3個月先至爆到機!

PS:網上一查先知,原來早幾年已經係PC上有隻Fans自製版!(呢到又有冇人兄有試玩過??)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 09-26-17, 06:28 AM   #32
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: mrk 查看文章
原GB版個地圖本身就好大,細個時係冇攻略書的情況下,起碼煲左2-3個月先至爆到機!

PS:網上一查先知,原來早幾年已經係PC上有隻Fans自製版!(呢到又有冇人兄有試玩過??)
你指Fans make 那隻,應該係"AM2R"
好似比老任用版權理由叫停佢地..

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 11:38 AM   #33
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
呢隻係咪得美版冇日版的
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 12:57 PM   #34
mrk

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
呢隻係咪得美版冇日版的
日版美版都同步9.15發售!

PS:銀河戰士係亞洲區唔算出名,所以D Game舖返得好少貨,(由其個2款新amiibo重少過實體Game好多)
如見到你想要的版本,請好手快入貨啦!

此篇文章於 09-27-17 01:01 PM 被 mrk 編輯。
舊 09-27-17, 01:26 PM   #35
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
thanks ....
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 01:17 PM   #36
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
昨日終於爆左機....儲齊所有野...真心正....仲要好多boss唔同玩法...
遲d再開hard mode再玩~
但個amiibo真心屈人買....
最後大佬打到手痛...
好想佢有連射功能.....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 03:37 PM   #37
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
唔知自己有冇玩過之前個版本
想問下佢有冇出過sfc/gba/ds版?
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 05:18 PM   #38
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: minekaoru 查看文章
有呀....

代代都差唔多有出...每1代都不同故事...
舊 11-21-17, 12:23 AM   #39
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
SFC->Super Metroid
GBA->Metroid Fusion, Metroid Zero Mission
DS->Metroid Prime Hunter(FPS型式), Metroid Prime Pinball(波子機遊戲)

舊 11-21-17, 12:35 AM   #40
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

問得唔好,我係驚呢隻之前gba果d remake過
因為我玩過super metroid, zero mission同fusion
原來係metroid 2 既remake
可以放心入手了
thx!
舊 11-21-17, 11:30 AM   #41
charcsc2000
J神哥

引用:
問得唔好,我係驚呢隻之前gba果d remake過
因為我玩過super metroid, zero mission同fusion
原來係metroid 2 既remake
可以放心入手了
thx!
老實講....好想佢remake fusion...
當年覺得佢出係gba係好浪費....神game黎~

有能力就買美版...
如果你買日版就pm我...我平放比你呀....
舊 11-21-17, 02:24 PM   #42
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: charcsc2000 查看文章

有能力就買美版...
oh no, 我頭先用左points買左喇
因為行左轉完全唔見,我部日版機所以焗住要日版

fusion
唔知有冇記錯
係咪要成日避開隻最後boss果隻?
舊 11-21-17, 06:27 PM   #43
charcsc2000
J神哥

引用:
oh no, 我頭先用左points買左喇
因為行左轉完全唔見,我部日版機所以焗住要日版

fusion
唔知有冇記錯
係咪要成日避開隻最後boss果隻?
都沒所謂啦...買左就算啦, 其實唔明點解日版沒英文字幕....咩年代呀....
反而港服有英文版....so sad~

fusion
係呀...當年出係gba超難打...個畫面勁細...但boss勁大....打到我痴線....
好辛苦先爆左....
舊 11-21-17, 09:21 PM   #44
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
都沒所謂啦...買左就算啦, 其實唔明點解日版沒英文字幕....咩年代呀....
反而港服有英文版....so sad~

fusion
係呀...當年出係gba超難打...個畫面勁細...但boss勁大....打到我痴線....
好辛苦先爆左....
唔緊要
我玩到area3了
真係好好玩
上一隻可以煲到咁已經係psv隻odinsphere

Fusion果我時都玩到癲左
聽到腳步聲個心離一離 好有壓迫感 xD
舊 11-22-17, 12:24 PM   #45
boy
Senior Gamer
bye~~

註冊日期: Dec 2001
引用:

有能力就買美版...
係咪放日版,我有興趣

舊 11-22-17, 12:38 PM   #46
charcsc2000
J神哥

-----DEL----

此篇文章於 11-22-17 12:55 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 11-22-17, 03:07 PM   #47
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
昨日終於爆左機....儲齊所有野...真心正....仲要好多boss唔同玩法...
遲d再開hard mode再玩~
但個amiibo真心屈人買....
最後大佬打到手痛...
好想佢有連射功能.....
做波痴係牆度我都已經手痛
舊 11-22-17, 04:17 PM   #48
charcsc2000
J神哥

引用:
做波痴係牆度我都已經手痛
沒計..成日玩到手痛....佢個L制使用率好高....LOCK又佢係....做波痴牆又係佢...

遲D打BOSS仲好需要用L來LOCK方向...

呢隻GAME真係不可長時間玩...

但佢個隱藏畫面要4小時內爆機....有咩可能呀....
舊 11-25-17, 04:04 PM   #49
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
沒計..成日玩到手痛....佢個L制使用率好高....LOCK又佢係....做波痴牆又係佢...

遲D打BOSS仲好需要用L來LOCK方向...

呢隻GAME真係不可長時間玩...

但佢個隱藏畫面要4小時內爆機....有咩可能呀....
岩岩打完機械人,好好玩,要諗點打,搞左好耐先知要痴住地下先唔俾佢吸
舊 11-27-17, 01:31 PM   #50
charcsc2000
J神哥

引用:
岩岩打完機械人,好好玩,要諗點打,搞左好耐先知要痴住地下先唔俾佢吸
呢個機械人好多打法....我個時都死左好多次, 最後頂唔順上YOUTUBE睇人打....
完全不知點入手....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放 全新 Figma 133 Samus Aran Metroid Other M 280 +日版Akari Akaza& Chinatsu Yoshikawa [限定] PORTABLE 買賣專區 2 11-29-13 10:45 AM
[醫生與我] The lord of the pig [ The return of the ??? ] 真.朱皮 照相館 7 02-17-08 02:43 AM
[GC]Metroid Prime 2 : Echoes 討論區 - Samusの旅展開 KTN 攻略及心得交流區 35 02-05-05 04:37 AM
[GC]Metroid Prime連主機套裝 8月15日發售,送Metroid Prime 2試玩版 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 08-05-04 10:42 AM
[GBA]新色: SAMUS TWO-TONE neo2046 手提遊戲機討論版 13 06-08-04 04:44 AM

現在的時間是 11:06 PM

手機版 | APP版