Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-09-08, 01:08 AM   #276
魔王-將
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
PSN  IDkingjoe_1988
想問下呢d係咪都有中文字幕架?
咁同出面碟鋪賣果d有咩唔同?
魔王-將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 01:20 AM   #277
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底

舊 04-09-08, 07:36 AM   #278
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: メソウサ 查看文章
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底
為個袋仔定真係想睇先~
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 10:24 AM   #279
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
king kong其實最好買3碟版, 因為多出了13分鐘, 有新怪獸, 而且d feature都同雙碟版唔同.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-08, 10:26 AM   #280
wing
格鬥低手

引用:
作者: 魔王-將 查看文章
想問下呢d係咪都有中文字幕架?
咁同出面碟鋪賣果d有咩唔同?
2區碟, 要全區DVD機或者水貨DVD機或者用電腦先睇到.

雙碟版的包裝靚好多, 畫面質素可能會高d (視套套片唔同), 但9成冇中文字幕.
如果係西片, 會有齊英文字幕同英文原音.

日本片的話, 9成只得日文字幕同語音.

所以買西片是冇問題的.
舊 04-10-08, 01:11 AM   #281
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
見唔到ff7有$25樓下...

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 01:58 AM   #282
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Astaroth 查看文章
見唔到ff7有$25樓下...
睇過膠袋,我係信和B/F間YOHOO買的(YAHOO!?)
好似跟隻碟有幾爛定價的,不過我隻$18FFVII AC個盒重完好過之前POST圖
$25果位… 都唔知點定價的。

KING KONG 2DVD版同E.T. 2DVD版隻bonus disc都有繁中字幕…

舊 04-10-08, 02:00 AM   #283
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
我無搵度...求其係間28蚊買左...

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 02:04 AM   #284
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wing 查看文章
2區碟, 要全區DVD機或者水貨DVD機或者用電腦先睇到.

雙碟版的包裝靚好多, 畫面質素可能會高d (視套套片唔同), 但9成冇中文字幕.
如果係西片, 會有齊英文字幕同英文原音.

日本片的話, 9成只得日文字幕同語音.

所以買西片是冇問題的.
我得一部國產全區DVD機,
想問下如果PC個DVD ROM係3區的,點先可以改做全區碼?
因為我見入2區DVD落機會出句有3次改區碼的機會之後會鎖死用最後一次選的區碼…

字幕我諗係國內D字幕網應該OK易搵,但係想問下宜家興用邊款軟件加入字幕?
又有無字幕網推介,想搵DN的。

舊 04-10-08, 03:33 AM   #285
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
想問下如果PC個DVD ROM係3區的,點先可以改做全區碼?
因為我見入2區DVD落機會出句有3次改區碼的機會之後會鎖死用最後一次選的區碼…

去找返你個dvd rom型號,update fireware做rpc-1,就會永久變成全區碼
不像用軟件次次改咁煩...
http://forum.rpc1.org/dl_all.php

此篇文章於 04-10-08 03:39 AM 被 koala 編輯。
koala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 12:52 PM   #286
wing
格鬥低手

引用:
作者: 機場美少年 查看文章

字幕我諗係國內D字幕網應該OK易搵,但係想問下宜家興用邊款軟件加入字幕?
又有無字幕網推介,想搵DN的。

你部全區碼DVD機可以睇到日版碟.

如果想用3區DVD ROM睇, 又唔想改firmware咁冒險, 可以搵一隻叫dvdidle的software, 呢隻野可以搵harddisk做dvd drive的cache, 順便破埋區碼.
舊 04-10-08, 09:49 PM   #287
arcadia
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
建議大家可以用AnyDVD呢個software
入碟前開左哩個software就得,自動同你轉區碼
不會減你個dvd drive既轉區碼次數
arcadia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-08, 11:12 PM   #288
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: メソウサ 查看文章
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底
我都買唔落.....就算有袋送都無乜興趣.......(同行見到兩個日本人對住d 海鮮碟都無乜興趣XD)

隻東京鐵塔特別板好正,不過要$68....好似貴左少少

頭先仲見到Z高達soundtrack $28

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 09:44 AM   #289
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
星期二去時明明仲見到有大量東京タワー
諗住會好似DEATH NOTE咁長賣長有唔駛急
點知尋日再去發覺已經幾乎俾人掃哂咁滯
好在都買到一隻

本來仲諗住問我日文先生有無興趣駛唔駛幫佢買一隻...
希望遲D會再有新貨番啦

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 09:50 AM   #290
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
真係買泥練啪碟一流

舊 04-11-08, 11:19 PM   #291
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: MS331 查看文章
GUN X SWORD DVD都係$38@
不過搵唔到水著果話,無買
今日係地庫終於等到FIGURE BOXSET番左貨掃晒10 12 13,
係一樓見到間有水著個BOXSET,不過勁殘之餘仲要賣成199 ...

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-08, 11:21 PM   #292
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: gsw 查看文章
今日係地庫終於等到FIGURE BOXSET番左貨掃晒10 12 13,
係一樓見到間有水著個BOXSET,不過勁殘之餘仲要賣成199 ...
連figure個幾set?
幾錢﹖
Thanks~

舊 04-12-08, 12:05 AM   #293
gsw
らんらんる

引用:
作者: luciferdark 查看文章
連figure個幾set?
幾錢﹖
Thanks~
12 13賣$120
10唔知點解賣$160
不過我買完食完飯再行過未見佢有補貨.

舊 04-12-08, 12:10 AM   #294
luciferdark

引用:
12 13賣$120
10唔知點解賣$160
不過我買完食完飯再行過未見佢有補貨.
可以講講係邊幾個人物嗎﹖
thanks~

舊 04-12-08, 12:48 AM   #295
gsw
らんらんる

引用:
作者: luciferdark 查看文章
可以講講係邊幾個人物嗎﹖
thanks~
VOL.9 「ウェンディ」
VOL.10 「プリシラ」
VOL.11 「ファサリナ」
VOL.12 「ユキコ」
VOL.13 「カルメン」

舊 04-12-08, 12:51 AM   #296
luciferdark

引用:
VOL.9 「ウェンディ」
VOL.10 「プリシラ」
VOL.11 「ファサリナ」
VOL.12 「ユキコ」
VOL.13 「カルメン」
Thanks!
咁10最貴都好正常woo
但最想要合體個隻偽GGG

舊 04-12-08, 02:39 AM   #297
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
今日見到以下新貨:

東京鐵塔 (初回版) - 小田切讓果套

怪俠多羅羅 (初回同普通版都有) - 早一日前見賊船斜對面果間初回版賣四百幾,一日後全場已買緊一百幾

風味絕佳 - 可惜對澤尻已經完全冇性趣…

d日本原裝DVD係咁賤買,如果當時第一時間以原價買入而家都幾惆悵…

早前我幾經掙扎終於以四百幾買左夏帆「天然子結構」原裝日本初回版DVD,千祈唔好比我見到遲d會有大量十八蚊貨源出現…我會吐血的…
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 02:51 AM   #298
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
早前我幾經掙扎終於以四百幾買左夏帆「天然子結構」原裝日本初回版DVD,千祈唔好比我見到遲d會有大量十八蚊貨源出現…我會吐血的…
原本幾円?
邊間有?

舊 04-12-08, 03:22 AM   #299
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: _張學良_ 查看文章
原本幾円?
邊間有?
初回版: 4,441Yen
本來想上網訂,但講明冇哂初回限定版的話要屈你買通常版…

最後幫襯百老匯電影中心Kubrick.
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 03:39 AM   #300
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
初回版: 4,441Yen
本來想上網訂,但講明冇哂初回限定版的話要屈你買通常版…

最後幫襯百老匯電影中心Kubrick.
重以為係地庫買添
地庫好似有喎,又係[代訂日版DVD/VCD]果間...(?)
唔知價錢

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版