Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-17-17, 05:30 PM   #10176
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
其實玩到而家仲有冇人會留番D R同SR ?

EVENT打番黎果D留到而家好似冇乜用過
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 05:51 PM   #10177
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
gggg搭純白再搭3隻死buff應該有機會殺到ks 創性果d,gggg應該仲大力過盾創性,同埋仲要睇你有邊d死buff機

r賣晒了,連冰龍都冇留,sr都係最近派果d特效有少少用可以留下
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 06:27 PM   #10178
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
R得3隻,sr除左堆奶機之外都賣晒不過有演習之後再儲番....ev sr機從來唔留

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 07:11 PM   #10179
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ryvius123 查看文章
請問pvp打響介兩公婆+ks/13號+炮灰指之類有沒凡人對策?
師兄唔係有射閣咩?
炮灰4部+射閣counter專對付夫婦同13號架bo
有ks就減部炮灰追加天威
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 07:21 PM   #10180
ShinDou

射閣下秒到古鐵咩﹖佢有射屬減70%DAM特殊甲 @@ 打佢又反擊,佢普攻又補血

此篇文章於 10-17-17 07:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-17-17, 07:33 PM   #10181
dragonar226

純白一死,古鐵仲點樣可以打中兇惡+射閣 a
對面有落炮灰春香加命中既話,自己都有炮灰cc死buff 30%回補番
射閣招必燒都燒死佢
舊 10-17-17, 07:40 PM   #10182
J+1
望過黎呀!!!!!!

結論即係冇閣下可以繼續食s...
由手機版發出
舊 10-17-17, 07:46 PM   #10183
ShinDou

射閣下1野秒到純白咩﹖

純白最煩係淨係可以放1隻係佢條線,如果放D冇罩俾佢打得穿既機既話對面就洗爆珠了,好易炒 @@

兇惡加有1TURN空檔,我隻盾閣下打其他野成日係果TURN搞到炒 @@

而家冇射閣下既話要打LOVELOVE,我覺得要有機擋到純白條線唔俾佢洗珠,即係果D擋幾千DAM既罩,都唔止閣下有罩既,之後就要諗計盡快殺到純白唔好俾人秒左先

此篇文章於 10-17-17 07:51 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-17-17, 08:02 PM   #10184
dragonar226

引用:
作者: J+1 查看文章
結論即係冇閣下可以繼續食s...
由手機版發出
師兄你一下石破秒晒夫婦就收得工啦,邊有需要煩惱

引用:
作者: ShinDou 查看文章
射閣下1野秒到純白咩﹖
連我裝雙life既射閣都秒到,無可能會失手吧

另外最近我未試過用到第1次凶惡完都未打完,空檔征vs先感覺到影響

同埋其實ks配左妮亞同水cc死buff既話,連射閣普攻都係扣0
所以純白打ks洗珠,俾gggg出必去殺ks其實係做唔到
舊 10-17-17, 08:07 PM   #10185
ShinDou

純白打番純白/古鐵都洗到珠既,我隻純白低凸,要磨好耐先殺得到 @@

射閣下本身CRI率唔高喎,裝雙LIFE唔CRI都秒到純白咩﹖凸爆左﹖佢加左8千血都唔少架喎有冇2萬血﹖

通常我係打D盾創性俾佢拖死,殺剩佢1隻等到佢補晒6次血,打到佢半血以下長期3千行動,如果唔夠珠OR岩岩冇左兇惡加,會係咁俾佢DUP死
舊 10-17-17, 08:14 PM   #10186
dragonar226

我裝雙life梗係有嚴選過cri率,我射閣從一開始就係打算要單獨放入任何隊入面

單挑打盾創打唔贏正常,一有ks盾創呢d就夾部天威架啦
舊 10-17-17, 08:15 PM   #10187
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
石破0突有_用

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 08:28 PM   #10188
ShinDou

引用:
作者: dragonar226 查看文章
我裝雙life梗係有嚴選過cri率,我射閣從一開始就係打算要單獨放入任何隊入面

即係你5個LIFE個個都加好多CRI率﹖@@

其實盾閣下應該加CRI率定CRI DAM﹖定係應該好似你咁雙LIFE再嚴選CRI率﹖

我之前因為冇機殺得到3神速陣,所以冇試劍狼,而家純白打到佢,可以試下用劍狼先 XD
舊 10-17-17, 08:40 PM   #10189
dragonar226

我射閣裝雙life係為左放守陣陰人,你無特別目的無咩必要用雙life
power+speed好用得多

盾閣唔駛特別嚴選都好易夠100%,要勁d就最好3星腕parts主效果揀cri dam,靠副效果夾夠25%cri率
舊 10-17-17, 08:45 PM   #10190
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:
師兄唔係有射閣咩?
炮灰4部+射閣counter專對付夫婦同13號架bo
有ks就減部炮灰追加天威
有阿, 我試過用射閣炮灰打, 不過輸佐, 對面黑交響減我行動或者13號機STUN, 亦試過對面比珠太快比古鐵開必殺, 不過主要都係射閣對盾閣/KS/盾創要投降, 有時13號比對面炮灰BUFF佐單挑都未必打得嬴

我而家用CRI + LIFE V PARTS, 一陣試試雙LIFE睇下會唔會有改善, 天威而家我好少用唸住好快會死, 一陣都試試先, THX大大
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 08:59 PM   #10191
ShinDou

引用:
我射閣裝雙life係為左放守陣陰人,你無特別目的無咩必要用雙life
power+speed好用得多

盾閣唔駛特別嚴選都好易夠100%,要勁d就最好3星腕parts主效果揀cri dam,靠副效果夾夠25%cri率

你意思係出必果陣100%CRI﹖其實我之前出必都接近100%CRI,但打D硬盾唔夠用,想普攻大力D,其實係應該裝POWER SPEED﹖
舊 10-17-17, 09:17 PM   #10192
dragonar226

係,出必100%cri就得

你之前用assult?其實任何情況下都係power大力過assult
要大力用power+speed就得
舊 10-17-17, 09:25 PM   #10193
ShinDou

係呀我之前真係以為ASSULT會大力D @@

凸3劍狼真係秒到創性 @@ 超正 THANKS XD

不過我驚秒唔到,特登死2隻BUFF之後滿晒珠打到佢半血先開必,點知最尾果拳CRI都扣到4萬7 XD 應該死完2隻1夠珠1出就秒得

而家用上癮,純白,盾閣下,劍狼,呢個金3角,好多陣都殺到了 XD

此篇文章於 10-17-17 10:09 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-18-17, 08:04 AM   #10194
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:

大大, VPARTS唔用ASSULT的話CRI率可以加到幾高?
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 08:23 AM   #10195
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
結果用番超v,
試咗成晚終於都鑽死26b!
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 09:11 AM   #10196
J+1
望過黎呀!!!!!!

你落橙鴨有咩用???
由手機版發出
舊 10-18-17, 09:18 AM   #10197
dragonar226

引用:
作者: ryvius123 查看文章
大大, VPARTS唔用ASSULT的話CRI率可以加到幾高?
assult係爆傷吧,如果係指爆傷,理論值應該最高61
cri率我雙life暫時最高加到50,理論上最高應該55左右
舊 10-18-17, 09:24 AM   #10198
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: J+1 查看文章

你落橙鴨有咩用???
由手機版發出
橙鴨CIT咗會破罩, 齊3色過WAVE會派彩珠, 重有激勵+加傷!

1隻滿足3個願望~~~~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 04:09 PM   #10199
J+1
望過黎呀!!!!!!

如果部被打爆佢本身d指揮技能會唔會都同時消失??

想試下連有指揮能力嘅都爆埋生珠有冇可能4連發....
由手機版發出
舊 10-18-17, 04:15 PM   #10200
ShinDou

爆左就冇buff,除非招野係爆左先buff人

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 10:26 PM

手機版 | APP版