Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII フルリメイク l PS4 已售 PS5 6月10日発売
GN00508771 09:10 AM 12-09-14
作者: 大情大性武大帝:
其實出番第九集,仲好…
其實我都好想⋯⋯我覺得9好玩過7,8⋯⋯
強化人間ですの~★ 09:10 AM 12-09-14
問題係9無PC版冇得save as做.ps4
tung999 10:23 AM 12-09-14
作者: 強化人間ですの~★:
問題係9無PC版冇得save as做.ps4
外包一下好快port到隻去pc啦 先出隻steam ff9 hd 再出ps4
STRIFE 10:42 AM 12-09-14
作者: GN00508771:
不能同意更多
自己都玩過哂咁多集,7個故事唔明做乜俾人叫神作,只係普通野
9起碼遊戲性好過7而且個故事好流暢,俾我感覺係好舒服
而且個世界觀之中咁多集我會俾9係第一

overall3=6>9>>>>>>>>>>>7
堅想完全重制9
3同9真係有時諗起都想玩返
sugihara 11:17 AM 12-09-14
7係歷史意義大過本身好唔好玩
賣畫面0既正方廠第一隻polygon加播片ff喎
JMi 11:22 AM 12-09-14
普遍rpg三人party係戰術上好難好玩過4人party

故事上IX太遲先帶出施丹身世 搞到無咩主角光環
如果比比擔正就好了 lol
強化人間ですの~★ 11:38 AM 12-09-14

Dyhalt Rushifar 11:39 AM 12-09-14
反正都係移植,在下寧靜佢移植ROMANCING SAGA 2&3去PSV…
廢人 11:49 AM 12-09-14
只有玩4-9
我自己就6>4>5>9>7>8
由手機版發出
Squaresoft 12:07 PM 12-09-14
而家所有D/L 版都係international.
專特係PS4 玩番原版? -.-
1515 12:10 PM 12-09-14
以個人意見,FF VII 有其歷史意義,當年首賣日,
我都有去SONY 藍店排隊買 (當時SCEH成立冇耐)

1. CG 景配3D角色,當年係突破
2.劇情涉生離死別,當年難以想像,某主角中途會死(limit 技都未儲完)
3. 錫菲羅斯,亦正亦邪,其實呢種宿敵會令人印象深刻
4. 多迷你遊戲

VII 未必各方面完美,但合格有餘
尤其VI 超任平面> VII 立體CG, 畫質表現絕對係巨變

XI 絕對唔差,但我覺得角色造型唔吸引(比比除外)
老實講,那個為食的「長舌Qu」,加入隊伍的原因亦無厘頭
Hello MiMi 12:30 PM 12-09-14
無恥之最
689, 小米,SE
emoil 12:30 PM 12-09-14
作者: 遊戲怪:
噢~玩晒舊GAME既年代
新GAME全滅....

不斷LOOP....
emoil 12:33 PM 12-09-14
作者: 【麥斯】:
SE已經成為左就算成間執鬼左佢都唔會感到可惜既垃圾GAME商
算吧啦....SE...
emoil 12:38 PM 12-09-14
作者: hinasaki:
FF1-6已經喺NDS上真重製過
我唔期待去到FF14級 但而家係連PS2 DCFF7水準都冇 直情upscale俾你算
仲想人用4k mon玩PS1野 痴鳩線
出係3DS...應該會有掌聲既~
大情大性武大帝 12:41 PM 12-09-14
仲要最慘,當然同s同e合拼,當年個個都話好,強強聯盟,點知e被拖死…

仲要最戲劇性既一點,就係當然s之強項,就是「電影感」,而反而隨著機能既加強,真正可以做到同電影無分別時,即不是單單是「感」了,而是真正的電影,反而s廠就沒有了這個強項!!反而mgs等就被掛上電影遊戲,而ff等完全同電影感,或電影遊戲毫無聯系………
pet3 12:49 PM 12-09-14
作者: emoil:
出係3DS...應該會有掌聲既~
係得果邊先會講不模糊就不想玩咋......(說太真實會失去對遊戲的幻想
1515 12:55 PM 12-09-14
其實今次公布真係好失望
我唔期待重製FF 7,始終點樣重製,故事/系統/音樂大致不變,好難畀到太大新鮮感。
只係覺得SQEN 好似「唔覺有咩問題」,
若果當係推出PS CLASSIC / 廉價版,低調一點
我直頭唔介意SQEN將超任遊戲放去PSN,我都好想玩返ROMANCING SAGA 3。

問題係,而家SQEN 係PS發表會,高調地公布一隻「舊GAME」,
咁大家一直期待所謂「重製 FF VII」,睇怕以後都唔會有啦!

若果今次「無本生利」又賺一筆,咁下次一定FF 8,FF 9。。。。
甚至將手機GAME:CHAOS RINGS,百萬約瑟王,放去PS 4都得啦。
對SQEN 來講,PS 4 機能有幾強都冇意義啦。。。。
鐵之侍 12:55 PM 12-09-14
再+1,只是人設不合部份人口味(題外話在ff大亂鬥9的主角捷達人設美型了+朴 璐美配音人氣升回不少)而己外整體也很不錯,角色們也很討好
鈴蘭 12:55 PM 12-09-14
咁故事我覺得FF7好睇過FF9既
但唔代表FF9寫得唔好 FF9整體而言都寫得好好 只係個故事主線其實前半同後半拉唔埋
kuja前半同後半個性爭太遠了,完全キャラ崩壞咁濟
百事超人又出黎出得好無聊
鐵之侍 12:58 PM 12-09-14
作者: 鈴蘭:
咁故事我覺得FF7好睇過FF9既
但唔代表FF9寫得唔好 FF9整體而言都寫得好好 只係個故事主線其實前半同後半拉唔埋
kuja前半同後半個性爭太遠了,完全キャラ崩壞咁濟
百事超人又出黎出得好無聊
明明主題說是水晶,怎知到最後才提到

個人認為ff9的主題應是每個人的生存意義
fantasy俊仔 01:19 PM 12-09-14
作者: 1515:
以個人意見,FF VII 有其歷史意義,當年首賣日,
我都有去SONY 藍店排隊買 (當時SCEH成立冇耐)

1. CG 景配3D角色,當年係突破
2.劇情涉生離死別,當年難以想像,某主角中途會死(limit 技都未儲完)
3. 錫菲羅斯,亦正亦邪,其實呢種宿敵會令人印象深刻
4. 多迷你遊戲

VII 未必各方面完美,但合格有餘
尤其VI 超任平面> VII 立體CG, 畫質表現絕對係巨變

XI 絕對唔差,但我覺得角色造型唔吸引(比比除外)
老實講,那個為食的「長舌Qu」,加入隊伍的原因亦無厘頭
其實有可操作同伴會死唔係第一隻,最早FF2
然後FF5爺爺...
只係FF7死個靚女印象深d而已
FF7真正突破我覺得只有轉去3D

不過而家唔係講隻game好唔好,係佢經營手法俾人感毫無誠意
我就覺得PS2PSP 直dup 上HD
同而家呢隻直dup 上HD,其實SE做既野,個意義係一樣架喎
但大家覺得PS2PSP仲未過底線仲可以買黎支持佢舊game出新機
佢咪繼續拉低d個底線
jackiecyho 01:26 PM 12-09-14
作者: fantasy俊仔:
其實有可操作同伴會死唔係第一隻,最早FF2
然後FF5爺爺...
只係FF7死個靚女印象深d而已
FF7真正突破我覺得只有轉去3D

不過而家唔係講隻game好唔好,係佢經營手法俾人感毫無誠意
我就覺得PS2PSP 直dup 上HD
同而家呢隻直dup 上HD,其實SE做既野,個意義係一樣架喎
但大家覺得PS2PSP仲未過底線仲可以買黎支持佢舊game出新機
佢咪繼續拉低d個底線
4 都有大量同伴犠牲情節.....雖然大部份後期浦返頭
fantasy俊仔 01:32 PM 12-09-14
作者: pet3:
係得果邊先會講不模糊就不想玩咋......(說太真實會失去對遊戲的幻想
Ching講得真o岩
而家俾PS4發揚光大呢樣野!
唔只係格仔仲要係高清既格仔
真係幾有幻想空間呀
pet3 01:40 PM 12-09-14
作者: fantasy俊仔:
Ching講得真o岩
而家俾PS4發揚光大呢樣野!
唔只係格仔仲要係高清既格仔
真係幾有幻想空間呀
小說有插圖就會失去想像的空間
但我還是想看萌插圖
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面