Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-11, 11:54 PM   #1
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile In Time~潛逃時空~

10月27日上~

未來世界裡時間已經成為新的貨幣,人類到了25歲之後就會停止老化,每人只會獲配多一年的壽命。時間會於手臂上顯示,富裕的人可以擁有很的壽命,窮人則為賺取更多壽命而要不斷工作,一切都以壽命時間進行交易。剩下23小時生命的阿韋(Justin Timberlake)無意中拯救了一個擁有超過一世紀壽命的人,這個神秘人將自己生命時間全送給了阿韋,卻令他捲入恐慌謀殺案旋渦之中,遭到時間警察(施利安梅菲)追捕。逃亡中阿韋脅持了莎維雅(雅曼達施菲),二人慢慢由敵對變成同謀再化為愛侶,同心力抗這個極不人道的系統,企圖打破人生大限驚世宿命!

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 12:06 AM   #2
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316

有Cillian Murphy同13

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 12:24 AM   #3
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
雖然唔鍾意Justin Timberlake
但故事好有創意呀
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 12:58 AM   #4
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
題材好新
係時間呢個題目度都搵到創新點,期待!

舊 10-16-11, 09:49 PM   #5
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
頭先電視睇到廣告好似好正
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-11, 10:10 PM   #6
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
條橋幾正,有AMANDA SEYFRIED、CILLIAN MURPHY,必睇!!

舊 10-24-11, 12:31 AM   #7
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
題材唔錯~很期待

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-11, 11:04 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
星期四晚睇
其實我期待JT既新歌多D

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-11, 09:38 AM   #9
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
其實
個概念跟本就係現實,
全世界D 窮人都係賣時間比有錢佬賺更多嫁啦

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-11, 09:47 AM   #10
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: W!LL 查看文章
星期四晚睇
其實我期待JT既新歌多D
同感
你話佢o的歌唔得都話
佢"臨別"樂壇前仲要整隻咁正o既FutureSex/LoveSound...好想佢出返碟

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-11, 05:51 PM   #11
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
其實個故事睇吓睇吓有好重<22世紀殺人網絡>影子
不過聽日放工都會第一時間去睇

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 08:55 PM   #12
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
首先要推翻晒之前嘅預測
不過睇完呢套戲之後
我會俾佢95分

高分不是在於故事, 畫面
而係可以為大家帶來一種為人生反思嘅理念!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 12:33 AM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
睇完都覺幾正, 感受係幾諷刺班有錢人
而且我諗起自己大出血買野既時候, 會計住用左自己幾多日既人工黎買野

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 12:54 AM   #14
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
睇左....
amanda seyfried

返屋企O個程搭火車見到可樂唔供貨單野...
個故事根本就係現實

舊 10-28-11, 03:39 PM   #15
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
呢排Justin Timberlake好多戲

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 03:46 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
聯想到爆漫入面個賣腦個故仔~~~

舊 10-28-11, 10:10 PM   #17
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
又一套比預告攪到好大落差,我比唔到高分

自我感覺
同我預期差左一截,套片如果將時間變番成金錢根本只是一套普通片…
而且個男主角對時間(金錢)嘅態度都係有D奇怪,由佢拎左D時間之後入另時區行行走走,已經投入唔到佢心理狀態更不要講突然呃人地個女走

仲有著住8吋高跟鞋可以跑咁遠路?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-11, 01:44 PM   #18
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
只不過係抄一套舊片罷了
片名我唔記得佐

套舊片個主角有一個家姐
阿媽係開雜貨店
最後主角出賣佐阿媽(阿媽死佐)
去賺佐一大筆(時間)進入了上流社会同女主角(勁有錢)双宿双妻

舊 10-29-11, 09:06 PM   #19
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我想問下係咪譯錯左個有錢佬既身家
100萬好少的說.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-11, 12:36 AM   #20
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
頭半幾肉緊, 後面張力直插....

舊 10-30-11, 03:12 AM   #21
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
睇前有好多想像
諗住男女主角會一齊死

點知睇到最後O個幕...阿李,爸爸兩個大盜?!

舊 10-30-11, 04:42 PM   #22
Moderator
核搭載二足步行戰車

除咗個concept有趣之外,其他地方都真係幾失望
成個故事推進都冇乜鋪排
例如

阿媽一死就失驚無神想要走進上流社會反抗
去到之後又唔似要有咩大作為
似係去玩、溝女
跟住俾差人拉就激發返反霸權心態?
有錢女又好無厘頭同Justin做咗雌雄大盜劫富濟貧
最後Cillian Murphy好無謂咁time out

中段真係幾悶
開頭有趣單純因為個time is money concept
但好快就失去新鮮感

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 01:51 PM   #23
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
Spoiler
女主角好熱氣 (不過身材唔錯)

現實世界可以殺人越貨
呢個世界死左就時間(錢)都冇埋,其實唔會有殺人武器,應該係麻醉武器為主吧?

個個金屬盒,多少要有點驗證去保護吧....

另外就是賭場應該每天生產不少死人

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 02:05 PM   #24
Moderator
核搭載二足步行戰車

其實個system設計都有問題啦
唔需要同意
就咁捉住隻手就過到數

舊 11-01-11, 08:12 PM   #25
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
可能我要求太高
我覺得係今年睇過o既戲之中比較差o既一套
我覺得個故仔背景設定好正
但係劇情麻麻
好似冇咩高潮位 (除左游水 )
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Time Ace neo2046 手提遊戲機討論版 6 04-04-07 02:21 AM
Time Crisis 4 neo2046 街機遊戲討論版 77 07-07-06 04:21 AM
LOADING TIME Q頭 電視遊戲討論版 30 06-27-04 04:27 AM
倉木麻衣 - Time after time~花舞街~ lkylky Neo Music UNIVERSE 29 03-14-03 10:40 AM

現在的時間是 05:19 AM

手機版 | APP版