Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-12-10, 02:14 AM   #1
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
喜歡拍緊拖既異性...

其實大家有無試過lee種情況?
以前同班frd傾開計都講過lee樣嘢,
當時我既答案係'梗係唔會la,撬人牆腳咁衰仔,就算追到都唔方keep得長la'
不過早幾個月正正鍾意左個拍緊拖既女仔,自己煩左好耐應唔應該試下,
始終每次見到面都唔開心,但又要扮無嘢,個種感覺真係好辛苦...

其實自己已經有左答案...
開lee個post其實想知大家遇到咁既情況又會點做呢?

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 02:21 AM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
如果你識女仔個男朋友ge, 就要三思...
唔識就去馬

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 02:31 AM   #3
delta
Crazy Gamer

引用:
作者: Beanhoho 查看文章
如果你識女仔個男朋友ge, 就要三思...
唔識就去馬
就係識,重要幾熟個隻...
所以我選擇放棄...

高橋優 / 福笑い
舊 07-12-10, 02:44 AM   #4
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: delta 查看文章
就係識,重要幾熟個隻...
所以我選擇放棄...
冇計....
因為你一去追,而追唔到,就少兩個朋友。即使你想等人地,人地又未必散。
我都試過類似既情況,成半年至放低左。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 02:55 AM   #5
delta
Crazy Gamer

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
冇計....
因為你一去追,而追唔到,就少兩個朋友。即使你想等人地,人地又未必散。
我都試過類似既情況,成半年至放低左。
聽過朋友講過佢地行得幾穩定,有結婚打算的...
而且我朋友而家28,收入ok($1x k),個女仔好似27度,都算係結婚年齡,
我岩岩先24,人工又唔高,條件都輸哂...
而且個朋友重係好人一個,幫過我唔少,
插隻手落去呢樣真係做唔出...

高橋優 / 福笑い
舊 07-12-10, 03:04 AM   #6
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
仲諗黎做咩...

拿拿聲識多幾個女仔睇下有冇發展機會啦

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:10 AM   #7
delta
Crazy Gamer

其實我已經有左答案ga la
其實都係想知大家遇到咁既情況又會點做je...

不過講真,如果個男仔唔係我朋友,我諗我會試下追過女仔,
未必好似以前咁諗都唔諗就話唔會做第三者...

高橋優 / 福笑い
舊 07-12-10, 04:13 AM   #8
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
唔係朋友妻
怕乜?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 05:39 AM   #9
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
唔....講道義既話
都係唔好搶你朋友條女啦.
話哂人地幫過你.

定係要人連女都幫埋你搵讓埋比你..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 01:44 PM   #10
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
比你追到又點丫, 一來少了個朋友(男);
另外今天女的可以比人追時變心,
同你一齊都可以...
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:01 PM   #11
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
忍唔住咪去自爆囉. 簡單輕鬆自在

舊 07-12-10, 03:20 PM   #12
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
呀....我同樓主的情況一樣
而且女方擺明知道我對佢有野
但都有聯絡,都算係FRIEND

但唔同的係女方被人飛左,我追佢時成日都話無可能
之前話我年齡細過佢(約年半)
佢自己好介懷
只能講,慢慢來....
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 12:28 PM   #13
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
準備入伍?
諗清楚好D
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 01:25 PM   #14
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
你諗好有愛情無友情,就去得架啦

仲要唔包贏喎,可能雙失

舊 07-13-10, 08:55 PM   #15
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
對方個男友自己唔識, 去馬嚕

如果對方男友係朋友, 仲要於己有恩, 都要出手的話
我只可以講一句, 去死吧
因為你破壞了男人之間的互信
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 10:15 PM   #16
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
自己個fd條女, 勸你都係算吧啦, 比你追到又點? 到時你可能唔只少一個朋友, 你唔可以再響你地個圈子存在

依個世界又唔係得佢一個女仔, 比d心機做野, 總有一日遇到一個更好o既女仔

舊 07-13-10, 10:58 PM   #17
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
自己freind就不能撬,唔係freind就能撬,乜道理
男未婚女未嫁有乜問題
雖則當然我自己唔會咁做(當雖然原因只係怕麻煩),但絕唔會要求人一樣咁做
沒有能不能,只有值不值,好野梗係有人mark住架啦,人總不能一世等運到,覺得值咪上囉

此篇文章於 07-13-10 11:02 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-10, 12:05 AM   #18
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
總之唔好以為行埋一齊就好老定,係靚女好女仔就預左比好多比你更好條件既人喉住

舊 07-14-10, 12:42 AM   #19
delta
Crazy Gamer

其實我已經放棄左la,始終唔想無左兩個朋友...
不過個時(早3,4個月)都少左同佢地見面,始終要扮無嘢真係幾辛苦...
係而家算叫放低左先見番多d~

高橋優 / 福笑い
舊 07-14-10, 10:42 AM   #20
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
仲有我認為個女仔咁易比人撬
唔方好得去邊
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 11:21 AM   #21
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: stonechi 查看文章
比你追到又點丫, 一來少了個朋友(男);
另外今天女的可以比人追時變心,
同你一齊都可以...
嘛, 呢個就係我成日講既「報應論」

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 11:29 AM   #22
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
總之唔好以為行埋一齊就好老定,係靚女好女仔就預左比好多比你更好條件既人喉住
呢點講得好岩!!

舊 07-17-10, 09:38 AM   #23
Areios

註冊日期: Nov 2002
有少少覺得奇怪…好像個個都係諗男子果方面…
其實樓主講到對方二人都咁穩定的話, 就算樓主真係出手, 都未必有機啦??
何況樓主都話對方(男)有穩定收入, 雙方係適婚年齡,
對方(女)又大樓主3年…

樓主係喜歡個女子的話, 就應該祝佢地兩個幸福快樂嘛xdd(打飛)
愛未必一定要佔有o者(呢句真係講就容易…)
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 03:58 PM   #24
nick

註冊日期: Sep 2002
介紹你睇兩本書:江健勇的《愛情陰謀論》同《好男人病毒》睇完你會有新啟發。
其中注意書中提及:拍緊拖既異性係易追過單身的,所以未諗清楚追唔追就唔好亂行動。
正所謂:切勿累人累己

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 10:08 PM   #25
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
其實你係咩原因會突然對人有野??
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:24 PM

手機版 | APP版