Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-11-10, 02:14 PM   #1
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
其實佢諗緊乜? -.-"

話說小弟上2個月識左個女仔, 對佢都幾有好感
因為手機同台關係, 我地每日都會不斷sd sms(直到依家都有),
內容都係d日常生活, "食飯喇","沖涼先","放工了"再加其他閒話家常咁
都出過幾次街, 直到上一次出街, 我地因為買唔到飛睇戲, 就搵左個公園坐低吹水

跟住有咩做我唔知點講不過當時個氣氛差d令到我想表白,但係最後冇
其實小弟拍拖經驗唔多只係想問幾樣野:

1) 明明果晚好地地, 點知第2日sms佢又好似好冷淡咁
女仔係咪都忽冷忽熱? ><

2) 女仔對個男仔冇興趣,覺得唔會有發展機會, 會唔會仲成日同佢傾電話sms,又叫佢起身呀咁??

佢成日忽冷忽熱咁,搞到我都好亂,唔知表唔表白好

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:20 PM   #2
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
當不知怎做的時候,給自己十個做的理由,再給自己十個不做的理由,那你便應該知道自己想做定唔做。
但個人覺得年輕男性(尤其無經驗的)好易會把異性的友好行為,視為對自己有意思就是了……

舊 03-11-10, 02:26 PM   #3
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: frankylui 查看文章
話說小弟上2個月識左個女仔, 對佢都幾有好感
因為手機同台關係, 我地每日都會不斷sd sms(直到依家都有),
內容都係d日常生活, "食飯喇","沖涼先","放工了"再加其他閒話家常咁
都出過幾次街, 直到上一次出街, 我地因為買唔到飛睇戲, 就搵左個公園坐低吹水

跟住有咩做我唔知點講不過當時個氣氛差d令到我想表白,但係最後冇
其實小弟拍拖經驗唔多只係想問幾樣野:

1) 明明果晚好地地, 點知第2日sms佢又好似好冷淡咁
女仔係咪都忽冷忽熱? ><

2) 女仔對個男仔冇興趣,覺得唔會有發展機會, 會唔會仲成日同佢傾電話sms,又叫佢起身呀咁??

佢成日忽冷忽熱咁,搞到我都好亂,唔知表唔表白好
有冇kiss呀=.=

舊 03-11-10, 02:33 PM   #4
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
當不知怎做的時候,給自己十個做的理由,再給自己十個不做的理由,那你便應該知道自己想做定唔做。
但個人覺得年輕男性(尤其無經驗的)好易會把異性的友好行為,視為對自己有意思就是了……
咁我又唔係無經驗

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
有冇kiss呀=.=
冇呀- -" 只係拖下手仔, 攬下佢佢又冇反抗咁之類- -"

\
其實問下各位, 正式拍拖前ge曖昧關係時, 會有咩親密行為??

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
舊 03-11-10, 02:38 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
...... 想問已經隔左幾耐?

你不如正式向人表白一次喇,
都已經「拖下手仔, 攬下佢佢又冇反抗」...... ~___~
我係佢,如果對你有意思,但第二日仲見你無咩表示,
都唔知你係咪玩玩下添呀。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:42 PM   #6
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: Middle 查看文章
...... 想問已經隔左幾耐?

你不如正式向人表白一次喇,
都已經「拖下手仔, 攬下佢佢又冇反抗」...... ~___~
我係佢,如果對你有意思,但第二日仲見你無咩表示,
都唔知你係咪玩玩下添呀。
上個禮拜既事咋,都未夠7日tim

你又講得岩既...但係要見到先得架><"我唔想sms/msn/電話表白

舊 03-11-10, 02:46 PM   #7
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
上個禮拜既事咋,都未夠7日tim

你又講得岩既...但係要見到先得架><"我唔想sms/msn/電話表白
好約人出唻喇,
陣間人地自己淡左,
原本有機會都變成無機...... ~__~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:47 PM   #8
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
...
其實問下各位, 正式拍拖前ge曖昧關係時, 會有咩親密行為??
成日講野塊面愈貼愈埋/

gd luck la~

舊 03-11-10, 02:48 PM   #9
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
明顯地o個晚已經要出動啦
而家靜返哂
睇下d餘溫救唔救到你啦
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 02:50 PM   #10
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:

冇呀- -" 只係拖下手仔, 攬下佢佢又冇反抗咁之類- -"

\
你拖完手又攬完都唔表白, 梗係對你忽冷忽熱啦, 點知你係咪玩佢

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 03:01 PM   #11
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: Middle 查看文章
好約人出唻喇,
陣間人地自己淡左,
原本有機會都變成無機...... ~__~
岩岩約左放工睇下佢出唔出

引用:
作者: Seppie 查看文章
成日講野塊面愈貼愈埋/

gd luck la~
冇喇? 我講果d會唔會有

舊 03-11-10, 03:03 PM   #12
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
岩岩約左放工睇下佢出唔出

冇喇? 我講果d會唔會有
倣得好
加油ar!!!

唔....我既都係咁架wor......
即係如果我鍾意佢, 但佢又狼到有d 過份親密既行為/high油high 得太出面
我會唔鍾意

舊 03-11-10, 03:04 PM   #13
frankylui
Crazy Gamer

引用:
作者: 新月 查看文章
明顯地o個晚已經要出動啦
而家靜返哂
睇下d餘溫救唔救到你啦
希望救到啦

引用:
作者: HIM 查看文章
你拖完手又攬完都唔表白, 梗係對你忽冷忽熱啦, 點知你係咪玩佢
咁又係...

舊 03-11-10, 03:08 PM   #14
frankylui
Crazy Gamer

引用:
倣得好
加油ar!!!

唔....我既都係咁架wor......
即係如果我鍾意佢, 但佢又狼到有d 過份親密既行為/high油high 得太出面
我會唔鍾意
多謝!我會加油的了

死喇咁唔會我上次high得多佢唔鐘意掛 但係佢走時都好開心架wo

舊 03-11-10, 03:12 PM   #15
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
多謝!我會加油的了

死喇咁唔會我上次high得多佢唔鐘意掛 但係佢走時都好開心架wo
咁又唔一定既
一DD人
如你見佢係好開心, 即係唔關呢樣野事, 而係怪你之後冇表白, 怕你玩佢多!!

舊 03-11-10, 03:16 PM   #16
綾小路雷太

記得補返句sorry,令佢有誤會以為你想過手癮就唔好意思之類
總之令女仔覺得你係關顧佢感受既,咁樣扣分位都可能有分加架。

舊 03-11-10, 03:29 PM   #17
frankylui
Crazy Gamer

引用:
咁又唔一定既
一DD人
如你見佢係好開心, 即係唔關呢樣野事, 而係怪你之後冇表白, 怕你玩佢多!!
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
記得補返句sorry,令佢有誤會以為你想過手癮就唔好意思之類
總之令女仔覺得你係關顧佢感受既,咁樣扣分位都可能有分加架。
明白喇! 感謝意見
今晚成功與否我都要搵個機會問清楚佢!

舊 03-11-10, 03:32 PM   #18
綾小路雷太

引用:
明白喇! 感謝意見
今晚成功與否我都要搵個機會問清楚佢!
你拿拿聲返黎報告仲好

我要食咸趣花生

舊 03-11-10, 03:34 PM   #19
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
嘩, 我係個女仔呀, 我會以為自己發姣tim呀.........
做左咁多野都唔表白........當我係散拖友?
又拖又攬 乜都蝕晒比你啦>_<

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 03:36 PM   #20
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
嘩, 我係個女仔呀, 我會以為自己發姣tim呀.........
exactly!!
俾著我都會咁諗, 甚至唔肯見個男架啦

所以e家女既仲肯見男既, 機會都唔細得去邊
樓主加油ar一定要

舊 03-11-10, 03:38 PM   #21
綾小路雷太

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
引用:
exactly!!
俾著我都會咁諗, 甚至唔肯見個男架啦

所以e家女既仲肯見男既, 機會都唔細得去邊
樓主加油ar一定要
要做個負責任既男人,唔駛我地講你都明架啦?係咪?

舊 03-11-10, 03:49 PM   #22
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
來潑冷水的,身邊有例子的確係又拖又攬但告白失敗,原因……到今天為止還是一個不解之迷。
如果樓主平時是習慣性會對異性有親密接觸(唔好聽輕浮,好聽d叫熱情)的話,更加證實唔到乜野。
潑完冷水,又是吃花生時間。

舊 03-11-10, 04:02 PM   #23
綾小路雷太

引用:
作者: 尼路 查看文章
來潑冷水的,身邊有例子的確係又拖又攬但告白失敗,原因……到今天為止還是一個不解之迷。
如果樓主平時是習慣性會對異性有親密接觸(唔好聽輕浮,好聽d叫熱情)的話,更加證實唔到乜野。
潑完冷水,又是吃花生時間。
睇樓主概述就唔似係熱情個種人

舊 03-11-10, 04:20 PM   #24
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
拖到手都已經睇到好感度有番咁上下啦,即上啦仲等運到......

再遲d你等運(混)吉tim呀

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-10, 04:32 PM   #25
綾小路雷太

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
拖到手都已經睇到好感度有番咁上下啦,即上啦仲等運到......

再遲d你等運(混)吉tim呀
我地冇你咁經驗豐富嘛提督m9

論壇跳轉

現在的時間是 01:32 PM

手機版 | APP版