Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-13, 03:36 PM   #2626
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: kakajit 查看文章
買家用機好似無左試機呢樣野好耐...
間間唔同,我去信和買水版PS3無得試,係188買水版WiiU有得試,兩部都良好運作中

都係果句,買咩電器都係撞手神,睇下你好唔好彩

舊 11-14-13, 03:41 PM   #2627
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
我絕少會主動要求試家用機,
對上一次是 Neo Geo X,再之前應該是 GameCube 了。

不過就算有得試,
都要畀全數錢才可以試機。

有想過畀完錢,部機有問題,
店鋪又沒有另一部機會點 ......

幸好未試過有事。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 03:47 PM   #2628
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
http://www.ign.com/articles/2013/11/...tion-4-systems
未正式出都唔止1個 係壞hdmi冇畫面出

此篇文章於 11-14-13 03:50 PM 被 oldletter 編輯。
oldletter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 03:54 PM   #2629
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: oldletter 查看文章
http://www.ign.com/articles/2013/11/...tion-4-systems
未正式出都唔止1個 係壞hdmi冇畫面出
真係六合彩又唔見中。
希望香港批貨唔會發生啦。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 03:57 PM   #2630
無神論者
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 八仙果 查看文章
真係六合彩又唔見中。
希望香港批貨唔會發生啦。
頭水實出問題是常識吧 XDD
你睇下PS3, PSV初初出果時咪又係有勁多問題
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 04:01 PM   #2631
nookie
TC

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDnookie3
XBox Live Gamertagnookie3
原來做cd-rom一做就三年,差d連login資料都唔記得

只係想講句對上一次對新發主機如此興奮已經係05年出360果陣喇!我覺得今次MS同Sony交鋒,我地作為玩家既最後得益將會比上一代仲要大。

首發games已備,過多一日就可以玩到不見天日。講完!

Blog: https://namstephan.wordpress.com/
nookie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 04:32 PM   #2632
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: nookie 查看文章
原來做cd-rom一做就三年,差d連login資料都唔記得

只係想講句對上一次對新發主機如此興奮已經係05年出360果陣喇!我覺得今次MS同Sony交鋒,我地作為玩家既最後得益將會比上一代仲要大。

首發games已備,過多一日就可以玩到不見天日。講完!

咁快手
有冇psv呢,到時可唔可以講下唔同wifi 可唔可以remote plap

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 04:54 PM   #2633
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
我部機終於轉左準備出貨啦,擔心死
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 04:59 PM   #2634
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
想問下大家有冇harddisk型號介紹....
好似SSD會load得快d但超貴
而家最大SSD有幾大容量?

因對電腦硬件一不通
謝謝
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:07 PM   #2635
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 小晶晶 查看文章
想問下大家有冇harddisk型號介紹....
好似SSD會load得快d但超貴
而家最大SSD有幾大容量?

因對電腦硬件一不通
謝謝
就咁睇海鮮坊 price list, 最大去到 1TB, 價錢係 $4900
960GB 有一款, $4930
750GB 都有一款, $3980

老老實實, 玩 7200rpm 咪算囉
貴盡都係 $600

比你玩埋momentus 1TB 都係 $1200 (不過 5400rpm)

此篇文章於 11-14-13 05:10 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:16 PM   #2636
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
就咁睇海鮮坊 price list, 最大去到 1TB, 價錢係 $4900
960GB 有一款, $4930
750GB 都有一款, $3980

老老實實, 玩 7200rpm 咪算囉
貴盡都係 $600

比你玩埋momentus 1TB 都係 $1200 (不過 5400rpm)
我玩番跟機個算了
Thx
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:22 PM   #2637
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
玩過GT5 , GTAV 後 我覺得SSD 係抵比
但因為如果PS4 下下FULL INSTALL 關係 , 1TB 少不免

舊 11-14-13, 05:23 PM   #2638
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: taikin0901 查看文章
我仲係Not yet shipped

舊 11-14-13, 05:23 PM   #2639
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
玩單機就話load快d啫
打online咪又係要等埋其他人
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:28 PM   #2640
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
玩過GT5 , GTAV 後 我覺得SSD 係抵比
但因為如果PS4 下下FULL INSTALL 關係 , 1TB 少不免
如果256GB 夠殺
呢千幾蚊抵係抵科水

但如果講緊 500 / 750 / 1TB
隻SSD 分分鐘貴過部機就...
舊 11-14-13, 05:31 PM   #2641
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
玩單機就話load快d啫
打online咪又係要等埋其他人
有D唔洗

特別日系

高達之類

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:37 PM   #2642
gingq7

註冊日期: May 2008
用跟機500gb玩住先, 1-2年後等SSD趺價先換吧
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:38 PM   #2643
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
如果256GB 夠殺
呢千幾蚊抵係抵科水

但如果講緊 500 / 750 / 1TB
隻SSD 分分鐘貴過部機就...
呢個又真ge
值唔值真係見人見智
512 GB PLEXTOR SSD 建議售價只是平ps4 $11

我公司拎到SSD , 但賣得甘貴又唔好以為SSD 好好賺
好多時毛利不足10% , 陰公

舊 11-14-13, 05:50 PM   #2644
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
呢個又真ge
值唔值真係見人見智
512 GB PLEXTOR SSD 建議售價只是平ps4 $11

我公司拎到SSD , 但賣得甘貴又唔好以為SSD 好好賺
好多時毛利不足10% , 陰公
再講, 2.5" hdd 7200rpm 最多都係 1TB
(有兩款 1.5TB 都係 5400rpm)

個人建議買隻保用越長越好既就可以

我自己推薦以下
HGST Travelstar 2.5" 1TB 7200rpm/32MB Cache SATA3 HDD HTS721010A9E630 (9.5mm) HK$ 600

(因為都無乜得揀)
舊 11-14-13, 05:51 PM   #2645
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
你幾多號訂?

我11/11都仲係訂單正在處理

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 06:08 PM   #2646
Takushi

註冊日期: Dec 2005
引用:
Buying from Amazon ?
Takushi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 06:12 PM   #2647
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
其實7200rpm同5400rpm用落ps3/4有冇分別, 以前睇過又話冇分別!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 06:30 PM   #2648
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 2009 查看文章
你幾多號訂?

我11/11都仲係訂單正在處理
6月12號
舊 11-14-13, 06:31 PM   #2649
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: Takushi 查看文章
Buying from Amazon ?
Best buy , 如果係amazon就好啦,好多人都已經ship左
舊 11-14-13, 06:38 PM   #2650
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
Twitch 個度有外國玩家已經玩壞左部機
係Update 隻Game 個陣Hang 左機
拔插頭應該係熄機之後就RIP 了

此篇文章於 11-14-13 06:42 PM 被 StOnE 編輯。
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:34 AM

手機版 | APP版