Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-28-07, 12:22 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
無双OROCHI [日版已售]

無双OROCHI(PSP/コーエー/08年2月発売予定)
・PSP版無双シリーズで初めて、広大なフィールドでのバトルとストーリモードでの
ふたり協力プレイを実現
・登場武将77人に、遠呂智、ダッキを加えた79人が激戦を繰り広げる
・合戦中、突発的に発生するカットインイベント。携帯機という特性を考慮し
ゲームの流れを止めることなくストーリーが楽しめるようになっている
・武将たちのセリフは音声とともに吹き出しで表示される

舊 11-28-07, 12:24 PM   #2
川上双葉
God of Gamer
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
今次係照舊行格仔定...?

此篇文章於 11-28-07 12:32 PM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 12:47 PM   #3
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
有無星彩 o架?
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 12:52 PM   #4
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
千析唔好系行格啊
唔系loop地獄會loop得好慢

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 02:47 PM   #5
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

睇落非常好

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 11-28-07, 02:51 PM   #6
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
嗯...呢隻雖然明知係呃錢,但都會買嚟...儲~~

舊 11-28-07, 02:52 PM   #7
繪夢
Ultimate Gamer
長谷部 繪夢

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDbarryhasebe
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章
睇落非常好
貌似唔係行格喎
繪夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 02:54 PM   #8
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 繪夢 查看文章
貌似唔係行格喎
有張圖有地圖
家用版玩法 \/

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 11-28-07, 03:10 PM   #9
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
嘩!!! 掂呀!!!

但玩法唔會照抄大機版嘛??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:22 PM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
搬字過紙之作!?不過都照buy....(唱番首"固執"安慰下自己先 )

謎之聲:你隻PS2 無双OROCHI 都未開o黎玩喎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:24 PM   #11
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: Zaku 查看文章
嘩!!! 掂呀!!!

但玩法唔會照抄大機版嘛??
照搬ok呀
出街搭車有得頹斬下
orochi頹斬真系打得過

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 11-28-07, 03:25 PM   #12
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
今集終於冇格仔
而且....今集至少有劇情event
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:44 PM   #13
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
冇買PS2版...有o的興趣
其實以家用版計
Orochi比真三、戰無有乜優點缺點?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:49 PM   #14
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
終於等到唔係行格既psp無雙\/
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:52 PM   #15
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
冇買PS2版...有o的興趣
其實以家用版計
Orochi比真三、戰無有乜優點缺點?
orochi真系冇咩缺點
cross over玩得唔錯, 而且將個個武將招式能力推到極限, 真系用邊隻都打得好爽

系人數多... 三國+戰國成70幾個人用 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 11-28-07, 04:07 PM   #16
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
我........ 買佐 360 版, 叫我點買得落手

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 04:55 PM   #17
Zaku
The One

引用:
orochi真系冇咩缺點
cross over玩得唔錯, 而且將個個武將招式能力推到極限, 真系用邊隻都打得好爽

系人數多... 三國+戰國成70幾個人用 ...
無錯~

之前有人話 orochi 嘛嘛, 我都唔明點解.... 講爽快感, 因為有神速、旋風等技能, 絕對係咁多隻無雙最爽一隻!!!

唯一唔滿意係冇最強武器吧~
舊 11-28-07, 05:00 PM   #18
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
無錯~

之前有人話 orochi 嘛嘛, 我都唔明點解.... 講爽快感, 因為有神速、旋風等技能, 絕對係咁多隻無雙最爽一隻!!!

唔洗最強武器啦, 改完雷, 陽, 斬, 勇猛, 旋風, 神速, 分身, 極意
個個都屈機 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 11-28-07, 05:09 PM   #19
Zaku
The One

引用:
唔洗最強武器啦, 改完雷, 陽, 斬, 勇猛, 旋風, 神速, 分身, 極意
個個都屈機 ...
其實唔係嫌唔夠強.... 因為通常拎完最強武器該武將就會封印, 冇乜幾可拎把野出黎舞~

重點係當有 79 個 mission 玩
舊 11-28-07, 05:32 PM   #20
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
無錯~

冇得放冷箭
唯一要彈/ \

舊 11-28-07, 05:36 PM   #21
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
其實唔係嫌唔夠強.... 因為通常拎完最強武器該武將就會封印, 冇乜幾可拎把野出黎舞~

重點係當有 79 個 mission 玩
missions大蛇都有啦....拎果79個箱嘛
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 05:51 PM   #22
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
真係估唔到會出
好彩之前冇買o者

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 06:11 PM   #23
繪夢
Ultimate Gamer
長谷部 繪夢

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDbarryhasebe
我之前都冇買PS2版
見到佢地圖玩法流哂口水
繪夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 06:53 PM   #24
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

PSN  IDThe_Yasu
未玩過家用版 ~~ 可以考慮

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
鬼怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 08:25 PM   #25
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
wa 唔係行格 正呀
仲可以協力 lol
好似好正咁
塔車斬下的確爽!
不過敵人會唔會到少到......
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:44 AM

手機版 | APP版