Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
照相館>我們的銀鹽新手美沙酮中心[菲林報到/發問區]
initial 11:07 PM 12-10-08
作者: kashikoi:
initial 我一見你張相就令我諗起我有張好似.. :-)
你又係用lomo 影?

上個week 去 taiwan 用o左 lca+ and lomo red scale 菲林, 都唔錯.
不過唔知點解我呢筒red scale 曬出來d 相係左右掉轉.... 留意下個煙囪.

呢張就係用返 lca+ and 普通菲林

initial 04:14 PM 01-03-09
呢度冇咩人用菲林呢….

My X300

1.

2.

3.
ビスケット 11:21 PM 01-28-09
話說今年冇Fortia玩了?
囧rz
加賀KAGA 11:23 PM 01-28-09
作者: ビスケット:
話說今年冇Fortia玩了?
囧rz
我家中重有10筒....120的:-)
ビスケット 11:37 PM 01-28-09
作者: 加賀KAGA:
我家中重有10筒....120的:-)
菲林唔擺得耐o架
嗱咁啦,你俾埋部機我幫你影埋佢啦
最多唔收你錢啦:-)
加賀KAGA 11:42 PM 01-28-09
菲林唔擺得耐o架
嗱咁啦,你俾埋部機我幫你影埋佢啦
最多唔收你錢啦:-)
點解唔放得耐, 我放在雪櫃唔緊要的
135的話我仲有筒kodachrome...不過
我唔見左個信封, 你影左都唔知點沖...
送比你都冇用
ビスケット 06:28 PM 01-31-09
有弟兄幫襯過呢間嘢嗎?
:-)
加賀KAGA 07:55 PM 01-31-09
有弟兄幫襯過呢間嘢嗎?
我之前見佢出好多廣告, 沖片掂唔掂就唔知
但佢就話自己部scanner好正, 叫人去scan片:-)
ビスケット 12:57 AM 02-01-09
我之前見佢出好多廣告, 沖片掂唔掂就唔知
但佢就話自己部scanner好正, 叫人去scan片:-)
我都係朋友仔見到佢啲廣告話我知有間咁嘅嘢的...
Scan就唔駛啦,我係貪佢地點方便啲,如果OK的話以後沖片唔駛過海...
ビスケット 05:22 PM 02-02-09
http://fujifilm.jp/personal/film/reversal/velvia.html
RVP F > RMS 8
RVP 100 > RMS 8
RVP50 > RMS 9

ISO50的居然仲粗啲?
initial 01:18 PM 02-03-09
有弟兄幫襯過呢間嘢嗎?
見有幾間shop 都係沖 lomo 會平d, 我想問佢地沖時點知我用 lomo 影?
ビスケット 03:53 PM 02-03-09
作者: initial:
見有幾間shop 都係沖 lomo 會平d, 我想問佢地沖時點知我用 lomo 影?
可能係因為沖Lomo嘅方法唔同所以收平啲呢
咁佢咪唔駛知你係咪影Lomo囉:-)
ビスケット 10:00 PM 02-03-09
打電話問過,佢儲夠十筒夜晚就會開機沖,第二日拎得
餅爺不如將啲有用嘅沖曬店資料放頭Post?
加賀KAGA 10:10 PM 02-03-09
打電話問過,佢儲夠十筒夜晚就會開機沖,第二日拎得
餅爺不如將啲有用嘅沖曬店資料放頭Post?
都是好世界, Colorsix, 東亞:-)
ビスケット 10:14 PM 02-03-09
都是好世界, Colorsix, 東亞:-)
地址?電話?
ビスケット 11:44 PM 02-09-09
手濕摸咗落底片度...
搞到有達嘢...
係咪就完蛋了?
:-)"
initial 01:04 PM 02-10-09
手濕摸咗落底片度...
搞到有達嘢...
係咪就完蛋了?
入菲林時整到? 頭一兩張唔怕啦~

有次我女友幫我入菲林前隻手唔知掂過d咩粉, 印哂d 手指模上前一兩格片, 以為冇啦, 但最後都沖到出來.
ビスケット 11:53 PM 02-11-09
作者: initial:
入菲林時整到? 頭一兩張唔怕啦~

有次我女友幫我入菲林前隻手唔知掂過d咩粉, 印哂d 手指模上前一兩格片, 以為冇啦, 但最後都沖到出來.
已經沖咗
但手濕摸咗落去...
ビスケット 12:56 AM 03-20-09
話說啲Slides想自己動手入Mount的話...
剪刀...用普通的就好?
Mount...全部都係要用膠水的?
要用膠水的說...用邊隻的?
手套...用普通棉質的就好?
Rabbidas 01:48 AM 03-20-09

用緊呢隻..唔洗用膠水的.會自己夾實

不過好少用..因為無projector
ビスケット 02:07 AM 03-20-09
可以拆得返出黎?
邊度敗的?
貴唔貴?

我都係想方便睇啫
一條6格咁好麻煩:-)a
Rabbidas 02:13 AM 03-20-09
可以拆得返出來的

我諗都買左四五年..$95 150個...係中環買..

我只諗住影個盒等你認住買:-)
叫alfi slide mounts , made in germany:-)

不過,如果你想方便的話,都係唔好cut開佢。
因為cut開左仲難搵:-)

都係一條過係燈箱睇原汁原味d
ビスケット 11:14 PM 03-20-09
因為我有好多炒粉,大包圍曝光唔想要的片
所以先想揀返啲好嘅出黎啫
一筒36張擺出黎得幾張見得人真係幾樣衰:-)
同埋我諗住買多本薄入起啲Mount的:-)
ビスケット 12:44 AM 03-24-09
話說鴨記買到嗰啲相機電(CR123A)信唔信得過的?:-)a
riceking 01:09 AM 03-24-09
話說鴨記買到嗰啲相機電(CR123A)信唔信得過的?:-)a
我買過ok沒問題的~ :-)/

Rice
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 

返回主題版面