Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
手提遊戲機討論版>NEWダンガンロンパV3 みんなのコロシアイ新学期(2017年1月12日)
野良猫 03:04 PM 01-11-17
良粉fb都見到有了
野良猫 04:57 PM 01-11-17
信和psv 399入手

冇為意俾完錢就走,原來行日嚟
鈴蘭 07:51 PM 01-11-17
399 +1
叉番起部PSV等玩
鈴蘭 11:19 PM 01-11-17
開幕超展開

BGM保持水準,OST買得過
marumaru 11:28 AM 01-12-17
想問PSV版1章後仲CAP唔CAP到圖
野良猫 08:51 AM 01-13-17
第一章就咁衝擊
CardGameDan 09:08 AM 01-13-17
作者: 鈴蘭:
開幕超展開
作者: 野良猫:
第一章就咁衝擊
將最終章擺係第一章的感覺,震撼腦髓
野良猫 10:27 PM 01-16-17
第二章有嘢唔明
夜時間嗰時犯人放繩後番去叫星君(嗰時係0時)然後殺咗佢,之後放威也落泳池,再去泳池同繩綁埋一齊

但夜時間唔係唔可以入泳池咩?

鈴蘭 11:35 PM 01-16-17
作者: 野良猫:
第二章有嘢唔明
夜時間嗰時犯人放繩後番去叫星君(嗰時係0時)然後殺咗佢,之後放威也落泳池,再去泳池同繩綁埋一齊

但夜時間唔係唔可以入泳池咩?
SPOILER
校規係寫左唔比游水,但無寫唔比入泳池呢間房
所以無問題 但亦因為唔比游水=唔可以落水既關係,水泡同爛布都回收唔到

issac92354 12:46 AM 01-17-17
二章搜查part中左bug要成章重玩
記得要成日save
(我玩vita版)

應該唔算劇透就唔spoiler啦
係春川研究室前要先同春川講野再同東條講野
掉轉左就應該要強制關先得

好似話三章後會有bug開唔到menu

啱啱發現原來我係二章都扭晒果陣會出既道具出黎添,浪費左好多時間
野良猫 09:10 AM 01-17-17
SPOILER
校規係寫左唔比游水,但無寫唔比入泳池呢間房
所以無問題 但亦因為唔比游水=唔可以落水既關係,水泡同爛布都回收唔到
原來係咁,誤會咗
鈴蘭 05:09 PM 01-17-17
講左先 暫時已知転子同アンジー個絆有bug會行唔到落去
要等update
鈴蘭 05:11 PM 01-17-17
作者: issac92354:
二章搜查part中左bug要成章重玩
記得要成日save
(我玩vita版)

應該唔算劇透就唔spoiler啦
係春川研究室前要先同春川講野再同東條講野
掉轉左就應該要強制關先得

好似話三章後會有bug開唔到menu

啱啱發現原來我係二章都扭晒果陣會出既道具出黎添,浪費左好多時間
越早扭齊越有著數 今集都好多CG要特定時間有果樣道具係身先有得睇
出浴照就係其一
issac92354 05:30 PM 01-17-17
越早扭齊越有著數 今集都好多CG要特定時間有果樣道具係身先有得睇
出浴照就係其一
歷代慣例男のロマン

想問avg part右analog講對白其實有咩用?
由手機版發出
野良猫 01:50 PM 01-18-17
今日有更新
都係修正啲bug咁

最重要係psv版音聲優化
玩demo時已經有問題,明明bgm冇問題但人聲就變哂
尤其小松,唔細心聽都好難認出係佢
yuhchan5 03:43 PM 01-18-17
玩完第一,二集(後半)覺得係神作,各位師兄今集保唔保持到水準?
野良猫 06:57 AM 01-19-17
第三章劇透

俾死人王馬嚇親
不過哩度又死多件的話成件事會更神

鈴蘭 10:44 AM 01-19-17
作者: yuhchan5:
玩完第一,二集(後半)覺得係神作,各位師兄今集保唔保持到水準?
淨睇1-5章 絕對可以同2並列
但6章非常之睇個人接受程度

但講真 今集好多胸糞情節
差唔多每章玩完都痛到想問候小高祖宗
由手機版發出
marumaru 11:08 AM 01-19-17
反而想知道有幾多人接受到6章
野良猫 01:17 PM 01-20-17
暫時第三章
其實個殺人法都幾多bug,唔係太接受
鈴蘭 04:20 PM 01-20-17
作者: marumaru:
反而想知道有幾多人接受到6章
我未到完全唔接受既
因為事實上我相信玩家的確有著果一面 其實佢講既通通都係事實:o)

如果係好同壞之間揀
我會偏向好果面
首先今次首謀者其實同盾子一樣講野唔可以信晒
安安 04:39 PM 01-20-17
https://gnn.gamer.com.tw/5/142775.html
『新槍彈辯駁V3』(PS4/PS Vita) & 『槍彈辯駁 1.2 Reload』(PS4) 將推出繁體中文版
issac92354 11:13 PM 01-20-17
睇黎我都幾好彩
第四章學級裁判入面其中一次non stop議論又中bug成個freeze左(更新左)
好彩只係由學級裁判開始重玩
鈴蘭 10:50 AM 01-21-17
就結論而言 其實我都係覺得今集好出色
6章我覺得主要睇你buy唔buy咁打破第四之壁既展開
同埋buy唔buy大哥果種「相信自己想相信既野」

可能因為其實後者好多作品都用同一個題材感動過我 我接受能力好高

即使佢地所有野都係被設定、過去係假既都好
呢D感覺係咪被設定、被決定左命運已經唔重要
呢一刻佢地都係有自己既自我、佢地所以感受到既心痛、戀心都係真實的
講到尾其實6章就係講自我認同,相信自己既心感受到既野

野良猫 10:37 AM 01-22-17
作者: 安安:
https://gnn.gamer.com.tw/5/142775.html
『新槍彈辯駁V3』(PS4/PS Vita) & 『槍彈辯駁 1.2 Reload』(PS4) 將推出繁體中文版
中文版

入間講嗰啲嘢會點翻譯
1 2 3 4 

返回主題版面