Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-09-11, 10:14 PM   #1
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
她心裡有第二個了

怎麼辦...

舊 12-09-11, 10:20 PM   #2
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
比多D詳細資料先

舊 12-09-11, 10:24 PM   #3
某F
我的歌聲裡

拍拖4年,已一起生活3年

之前唔記得佢生日hurt左一鑊勁...可能咁比人乘虛而入

呢2個月既事

而家有心事佢都唔講比我知,只係略略帶過
我知我奶野了

而家我一定鬥唔過對方既新鮮感

PS:
她是個唔善於掩識同率直既女孩子

此篇文章於 12-09-11 10:34 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-11, 10:32 PM   #4
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 某F 查看文章

呢2個月既事

而家有心事佢都唔講比我知,只係略略帶過
我知我奶野了

而家我一定鬥唔過對方既新鮮感
仲未求婚?

舊 12-09-11, 10:39 PM   #5
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: Norm 查看文章
仲未求婚?
我同佢講過呢件事,有計劃的

最大問題係佢覺得我心入面有第二個
問題我無...誤會晒...唉
有條刺

舊 12-09-11, 11:31 PM   #6
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
又來同一個問題,同之前二伍差唔多
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 12:05 AM   #7
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
R.I.P.
面對現實,終有一日會習慣

舊 12-10-11, 08:11 AM   #8
二伍

太陽底下無新事,盡力而為吧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 10:59 AM   #9
GimGim

all you have to do is be true to yourself and be true to her! tell her how you feel and try your best

舊 12-10-11, 12:09 PM   #10
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
冇計啦,盡做囉
你既優勢係住埋一齊,近水樓台
男人就係咁ga啦,慣左就唔俾心思同心機去維持

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 01:02 PM   #11
二伍

引用:
作者: jlai 查看文章
冇計啦,盡做囉
你既優勢係住埋一齊,近水樓台
男人就係咁ga啦,慣左就唔俾心思同心機去維持
咁講即係女人仲貪新鮮過男人
舊 12-10-11, 02:00 PM   #12
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 二伍 查看文章
女人係偏向無時無刻都需要人照顧關心咁
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 04:13 PM   #13
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我同佢講過呢件事,有計劃的

最大問題係佢覺得我心入面有第二個
問題我無...誤會晒...唉
有條刺
引用:

呢2個月既事
呢條刺一開始盡快清除,再加埋你連對方日生都唔記得,樣樣都油油閒閒咁覺得無事,積埋積埋就好大獲

正如樓上所講,你依家唯一優勢就係住埋一齊,你盡好諗方法快D解決~加油呀~
唔係嚇你,佢可能除時會係無通知情況下突然搬離你家,到時你唔會再搵到佢

舊 12-10-11, 06:14 PM   #14
某F
我的歌聲裡

I will do my best, thx all...

PS:
佢覺得我就算結婚都好可能好快離婚個類人
但問題係我生活習慣,圈子同個性可能性好低...

我都係懶得掩識個類人,我有野佢實知
所以都唔搞一腳搭幾船

->女人係偏向無時無刻都需要人照顧關心咁
EXACTLY

此篇文章於 12-10-11 06:19 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 08:40 PM   #15
二伍

其實有乜可能唔記得生日?工作幾忙都會對生日月份有印象,你同我ex一樣
舊 12-10-11, 09:57 PM   #16
某F
我的歌聲裡

引用:
其實有乜可能唔記得生日?工作幾忙都會對生日月份有印象,你同我ex一樣
真係咁岩個排好忙,生意上又唔順利
心情勁之差
結果就

舊 12-10-11, 11:36 PM   #17
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
唔係貪新鮮,而係佢想你個心一定要有佢

忙唔係藉口
小至打個電話傾兩句計大至慶祝節日的準備佢會睇得出你對佢仲有冇心
(男人好多時就係咁唔細心)

我不嬲都係果句
你唔係一日24小時都無一刻唔得閒
唔慶祝都算
唔記得係死罪

唔記得完之後仲要扮無事發生過就想求人原諒你,sorry,無可能。

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-11, 11:48 PM   #18
二伍

樓主會有乜行動
舊 12-11-11, 01:24 AM   #19
JMi

引用:
心情勁之差
結果就
通常我會兩三個月就睇定果日係星期幾, 睇下洗唔洗請假
真係好唔得閒要預早講定唔得閒陪佢幾時補返咁
生日只係需要一年一鑊 你生勾勾無病無痛又係香港真係無得用任何藉口

可能你自己對生日唔重視
慣左年年無慶祝 人地唔記得你生日都無所謂
先至會搞成咁??
你女友剩係一句"我都係想有個記得我生日既男友 唔係好過份姐"
你已經無得駁
舊 12-11-11, 12:08 PM   #20
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
佢地係要你每時每刻都記得做少少野..
男人係到左手就唔多理...

出事, 其實少少係男人自己攞0黎

都係盡力啦...依家都冇乜計ga啦
建立要時間, 但係破壞只要一下

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 05:39 PM   #21
Rotagen
Game Master

引用:
心情勁之差
結果就
算吧啦師兄,有時你做足咪一樣……
咁當你個排唔順遂唔開心,對方又有無主動關懷你先
冰封三呎唔係一日之寒,拍左咁耐拖斷唔會只係因為一個生日嗌分手既

此篇文章於 12-11-11 05:44 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 11:31 PM   #22
二伍

引用:
作者: Rotagen 查看文章
咁當你個排唔順遂唔開心,對方又有無主動關懷你先
冰封三呎唔係一日之寒,拍左咁耐拖斷唔會只係因為一個生日嗌分手既
冇錯
冇愛o既就算送玫瑰都話有刺
不過都係要盡力啦
舊 12-12-11, 12:43 AM   #23
JMi

引用:
無錯你做足都有機會人地會變心係事實
但你抱呢種心態乜都唔做應該99.99%死亡率

冰封三尺, 之後就又要算下雞先定旦先邊個冷落邊個先
不如大方D承認自己有咩做得唔好 先再討伐人啦
舊 12-12-11, 01:44 AM   #24
Rotagen
Game Master

引用:
作者: JMi 查看文章
無錯你做足都有機會人地會變心係事實
但你抱呢種心態乜都唔做應該99.99%死亡率

冰封三尺, 之後就又要算下雞先定旦先邊個冷落邊個先
不如大方D承認自己有咩做得唔好 先再討伐人啦
我講緊自己經驗談,叫佢唔好以為做足就唔會有事,用做唔足黎自責咋
我抱呢種心態就唔會去做足啦醒目仔,用下腦先討伐人啦
問題根本唔係有無做足,兩個人一齊一時做唔足就輕易分手有第二個…etc,咁大個人仲唔識咩野叫包容架咩
做唔足只係導火線,邊個先衰更唔係問題,會有感情危機只因為有更根本問題囉

此篇文章於 12-12-11 01:48 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 02:46 AM   #25
JMi

引用:
我講緊自己經驗談,叫佢唔好以為做足就唔會有事,用做唔足黎自責咋
我抱呢種心態就唔會去做足啦醒目仔,用下腦先討伐人啦
問題根本唔係有無做足,兩個人一齊一時做唔足就輕易分手有第二個…etc,咁大個人仲唔識咩野叫包容架咩
做唔足只係導火線,邊個先衰更唔係問題,會有感情危機只因為有更根本問題囉
原來包容人都要計較埋"對方又有無主動關懷你先"
你自己失敗過就可以咁肯定做足都一様有事, 你失敗經驗好豐富喎

如果本身知道有咩根本問題 就應該走去解決而唔係要搞到分手啦
就係你以為好好地地拍緊拖時 唔知有咩根本問題之下
連基本野做唔足先引爆出來
兩個人拍拖本身就會有好多根本問題 對對公主王子天作之合咩
D問題係慢慢大家拎出來解決 定最後分手拎來做藉口
就係睇雙方有無心
如果連基本野都可以忘記做 同話比對方聽我無心無乜分別

我原本以為D港女先會就一段關係失敗去怪晒對方自己唔洗負責咁逃避現實
今日長了見識

此篇文章於 12-12-11 02:52 AM 被 JMi 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 06:31 PM

手機版 | APP版