Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-20-16, 11:06 PM   #876
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
西方人士愛機能,SWITCH應該滿足唔到佢地

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 10-20-16, 11:07 PM   #877
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
M$ surface pro都係加keyboard底座機能提升
佢個座咁大要做實可以做機能提升

issac92354 目前離線  
舊 10-20-16, 11:08 PM   #878
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: mrk 查看文章
唔包Lan插槽??唔通過係行USB另加??
點加法唔知, 因為依家得片睇無實物全圖, 但真係諗都諗到, 大家諗到既佢唔會諗唔到, 爭在佢會出幾多外置野黎吸水就真...

驚佢唔夠電? 到時又可以加個靚靚尿袋+套搞掂.
兩個制太細? 條片都睇埋可以用個BT手制.

總之佢想吸引你去留意同買, 但... 今次只覺有點兒退步左.
如果佢唔出WII U而出呢部, 我諗會好過今時今日有種後退感覺.

HON HON 目前離線  
舊 10-20-16, 11:09 PM   #879
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 天野 查看文章
其實個Dock會唔會有機能加成呢?
例如有些畫面靚既game只可以用Dock在屋企打
有些要求唔高既game就可以帶出街打
咁做可以俾第3廠選擇隻game點出

加左Dock可以同PS4睇齊
出街打就Wiiu 咁上下機能
咁樣咪解決晒拎出去打唔夠電等問題
不過只係我幻想既玩法

另外咁樣做一個整合真係唔錯
唔驚好似wiiu咁少game
只將3ds既game陣容出係switch度都有排打了
3DS咁低質就多GAME唧
你要佢做番呢種畫面仲邊有咁多人幫佢出GAME
Kain 目前離線  
舊 10-20-16, 11:14 PM   #880
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
都係個句
佢唔係region free 就乜都假...
Hello MiMi 目前離線  
舊 10-20-16, 11:14 PM   #881
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我寧願佢唔加賣點
呢幾年老任就係行得太快
Wii Mote玩六年就忽然轉玩GamePad
遊戲製作人都需要時間適應, 再加新Gimmick佢地睬老任都有味
而家整合返過去嗰幾部機當係穩守自己個market

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-20-16, 11:17 PM   #882
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
3DS咁低質就多GAME唧
你要佢做番呢種畫面仲邊有咁多人幫佢出GAME
多唔多game就睇佢多唔多人買部機
有錢賺既,D廠就會落力做
天野 目前離線  
舊 10-20-16, 11:18 PM   #883
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
都係個句
REGION FREE... 今時今日唔係無用, 但唔係必要, 因為已經變得唔係重中之重.

如果連機都唔想入, 就暫時唔駛講咁多其他野...

引用:
作者: N0T51B 查看文章
我寧願佢唔加賣點
呢幾年老任就係行得太快
Wii Mote玩六年就忽然轉玩GamePad
遊戲製作人都需要時間適應, 再加新Gimmick佢地睬老任都有味
而家整合返過去嗰幾部機當係穩守自己個market
佢嗰時想追返個TOUCH PAD時代, 但點知衰左

此篇文章於 10-20-16 11:23 PM 被 HON HON 編輯。
HON HON 目前離線  
舊 10-20-16, 11:18 PM   #884
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: mrk 查看文章
唔包Lan插槽??唔通過係行USB另加??
Wii都係咁啦,唔駛比錢供養老任

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-20-16, 11:18 PM   #885
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:

不過只係我幻想既玩法

咁樣會搞到好似電腦咁, 都幾難搞, 而且手提機要同PS4/XBONE比個距離都幾大, 應該唔易解決兩者間嘅運行
又會令人覺得某D GAME要加錢先玩到, 會影響銷路
qwe 目前離線  
舊 10-20-16, 11:21 PM   #886
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
我反應係:喔
我覺得NX講得太耐又收收埋埋
乜可能性都比人估過晒啦

不過都係果句
有Xeno系列我就繼續買

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線  
舊 10-20-16, 11:22 PM   #887
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
WSJ Mochizuki :
Some 3rd(parties) told me they are moving PS4 titles to Switch. So that may suggest NVIDIA-powered Switch's spec.

唔係話SWITCH機能=PS4
應該係支援Unreal 4, 要移植PS4 Xbone遊戲難度不大

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 10-20-16, 11:22 PM   #888
天野

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
都係個句
呢個問題我都忍左好耐
天野 目前離線  
舊 10-20-16, 11:26 PM   #889
安安

註冊日期: Jan 2002
接駁位睇唔清楚.....

有無啪斷危機
安安 目前離線  
舊 10-20-16, 11:26 PM   #890
N0T51B
Game Master
非中國藉

有傳spec:

引用:
Four ARM Cortex-A57 cores, max 2GHz
NVidia second-generation Maxwell architecture
256 CUDA cores, max 1 GHz, 1024 FLOPS/cycle
4GB RAM (25.6 GB/s, VRAM shared)
32 GB storage (Max transfer 400 MB/s)
USB 2.0 & 3.0
1280 x 720 6.2" IPS LCD
1080p at 60 fps or 4k at 30 fps max video output
Capcitance method, 10-point multi-touch

N0T51B 目前離線  
舊 10-20-16, 11:28 PM   #891
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
非官方,Emily Rogers

https://twitter.com/ArcadeGirl64/sta...20617404432384

引用:
As I previously reported in my September 2nd post, Nintendo Switch is 100% region free.

信長 目前離線  
舊 10-20-16, 11:28 PM   #892
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
4GB RAM夠唔夠架....
lineage19 目前離線  
舊 10-20-16, 11:28 PM   #893
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
唔....無期望無失望.
Sony年底就出Pro,預左老任會出部未出已經輸機能概主機,但感覺今次連概念都輸埋.
人地去搞緊vr/mr,諗緊方法play everywhere,老任你就黎出部ipad.
都係一年前果個觀點,ipad/手遊有咩問題?手提機巿場已經唔存在啦,之前隻PM Go hit到得人驚,老任何必扮睇唔到.

此篇文章於 10-20-16 11:30 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線  
舊 10-20-16, 11:31 PM   #894
天野

引用:
作者: qwe 查看文章
咁樣會搞到好似電腦咁, 都幾難搞, 而且手提機要同PS4/XBONE比個距離都幾大, 應該唔易解決兩者間嘅運行
又會令人覺得某D GAME要加錢先玩到, 會影響銷路
講就容易,做就難
咁做都幾混亂下
但冇左手提市場
呢次可以係盡地一鋪
天野 目前離線  
舊 10-20-16, 11:31 PM   #895
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
繼續觀望....感覺太大塊....而且食電率都想知道......
特瓜喎~

買定尿袋一定無懸念啦

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 10-20-16, 11:33 PM   #896
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: liar 查看文章
Sony年底就出Pro,預左老任會出部未出已經輸機能概主機,但感覺今次連概念都輸埋.
人地去搞緊vr/mr,諗緊方法play everywhere,老任你就黎出部ipad.
都係一年前果個觀點,ipad/手遊有咩問題?手提機巿場已經唔存在啦,之前隻PM Go hit到得人驚,老任何必扮睇唔到.
剛剛yokai watch 3 破百萬....
下個月又pokemon sun/moon

手提機事場點會唔存在....
MO 目前離線  
舊 10-20-16, 11:33 PM   #897
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:

不過只係我幻想既玩法

我都係咁想,應該不是所有GAME可以只用手提玩,個Desk我估有harddisk! 相信有其他功能!個Dock size仲大過小米盒子, 咁有相同功能唔奇, 所以之前我說個Desk有D野

舊 10-20-16, 11:34 PM   #898
khmak3
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
3DS Friend Code2492 4137 1726
XBox Live GamertagPegasusElijah
https://en.wikipedia.org/wiki/Tegra#Nvidia_Xavier

8 Arm Cores
512 CUDA (GPU) Cores

It is able to encode and decode 8K Ultra HD (7680*4320)
khmak3 目前離線  
舊 10-20-16, 11:36 PM   #899
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
多唔多game就睇佢多唔多人買部機
有錢賺既,D廠就會落力做
細廠根本無能力做到現今家用機質素畫面
而且遲下3DS都摺埋,無晒超低成本GAME
Kain 目前離線  
舊 10-20-16, 11:38 PM   #900
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: liar 查看文章
係你睇唔到PM go出左之後,3ds 主機同2隻舊PM銷量大幅上升

好多人都唔明手機game係食唔晒傳統手提機市場
由手機版發出
wsx360 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 05:40 PM

手機版 | APP版