Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-16, 06:15 PM   #526
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: pet3 查看文章
我唔係要佢一定贏

係佢輸得太唔合理
根本是改獸鎖血輸

現在就是有原本會購買開的人 這次不買

你在說什麼廢話
有人迫你理解嗎?

在gaf 連說感想也不可以了
唔好咁講,我一個人又點可以阻止你比感想呢

只係觀點角度問題吧,pkm的動畫真係認真你就輸啦
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 07:56 PM   #527
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
咁講啦
各行各路
想俾教訓營運,杯葛既人可以繼續杯葛
唔想既可以繼續買

不過我覺得至少要停玩一代,營運爆死先會肯改變
同埋杯葛既人多,條數爛就實有人要為呢件事問責
今次仲俾佢過到關就真係過左海神仙
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 08:02 PM   #528
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
其實同之前CCTVB 黃子華果套乜乜神探一樣,好記得當初知道黃子華結果會死sad ending,成班師奶就出嚟鬧編劇點點點,要杯葛CCTVB
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 08:27 PM   #529
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
你地罷買Game對動畫版既壓力其實好間接…因為動畫版既金主係小學館,
Game銷量唔好只會令老任覺得係咪日月版有問題

想最有效最直接應該要叫d日本細路唔好去poke center同買公仔
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 02:08 AM   #530
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
其實同之前CCTVB 黃子華果套乜乜神探一樣,好記得當初知道黃子華結果會死sad ending,成班師奶就出嚟鬧編劇點點點,要杯葛CCTVB
點同
死都係死一次
小智輸足19年
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 03:25 AM   #531
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
KFC薯蓉嘅級數姐係無期待啦仲有咩衰唔衰
KFC薯蓉係我個人觀感 其他人有其他觀感
無期待同衰我會分開睇

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 10:29 AM   #532
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
輸可以,都慣左
但唔好整隻儲水特性噴火龍出來好冇

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 11:45 AM   #533
峰凌
Insane Gamer
隨意想像

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code5455 9355 8123
Pkm動畫都爛足咁多年
唔爭在呢輯
話時話幾時換埋個主角佢?
峰凌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 12:00 PM   #534
HM

引用:
作者: 峰凌 查看文章
Pkm動畫都爛足咁多年
唔爭在呢輯
要換走小智當年AG就要換
當年唔換,而家先換已經太遲了
學我某位朋友講,新主角只會係悟飯

不過換唔換主角,又唔關冠唔冠軍事的
舊 08-20-16, 12:18 PM   #535
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
輸可以,都慣左
但唔好整隻儲水特性噴火龍出來好冇
龍門任搬隱藏特性任佢set

引用:
作者: 峰凌 查看文章
Pkm動畫都爛足咁多年
唔爭在呢輯
屁孩小智成RED之路
等佢真係拎到冠軍去深山隱居先講

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 12:23 PM   #536
HM

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
龍門任搬隱藏特性任佢set

屁孩小智成RED之路
等佢真係拎到冠軍去深山隱居先講
唔駛一定要白銀王者RED
特級廚師一樣可以周圍旅行啦
舊 08-20-16, 12:30 PM   #537
yorkyork

註冊日期: May 2010
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...05471&subbsn=0

巴哈仔話你地嘈黎都冇用
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 03:25 PM   #538
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
之後cctvb 都立即在東張西望之類的節目播回真結局(倒地後起身最後成功結婚)

但這次炎上佢會補播讓小智變回第一嗎?

z的故事時有說噴火龍會一直HP不扣是因為後邊的科技研究一直供給他無限力量
比當食禁藥取消資格 由小智補上第一嗎?
不可能嘛

----------------------------------------
本集標題
優勝 小智的頂上決戰
劇中人物一直說阿男的精靈已經傷了
小智的好多是未傷
但阿男的噴火龍不斷被打中都好像無傷一樣
連動作變慢都沒有

小智果邊就會出現累變慢無法迴避 之類
最後小智月光牙 完全無傷下和噴火龍 大技互轟
水系比火技一招打死
噴火龍就連傷痕都沒有
真是親兒子到爆

新地區轉阿爛做主角算啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 08-20-16 03:47 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 03:29 PM   #539
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
睇咗各大討論後,見到監督講過話「小智贏咗就唔會有故仔啦」。

呢點我真係唔係好認同囉。你唔比小智贏個地區大賽,然後即刻喺世界大賽初賽輸咗比某高手,繼續展開佢嘅旅程繼續鍛鍊咩?呢條「贏->輸->鍛煉->再贏」嘅熱血無限loop公式,Jump等少年漫畫有埋十幾年資料比你老任參考啦。

同埋有啲人話「小智輸咗正好反映唔係所有人都可以有機會嬴,所以對小朋友觀眾嚟講算係好好嘅人生教訓」

輸一次都話啫,但家下小智係20年嚟連一次勝利都冇,學人講咩勵志?啲細路所得出嘅結論只有「努力20年都唔會有回報」,咁人生努力為乜?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 04:20 PM   #540
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
要佢贏完繼續落去,根本就吾難,點無腦都大把動漫比佢抄考.
就算一定要輸,都可以好多套路,抄考巴仔條橋:
最後雙方同時倒下,未分勝負,擇日1on1重賽;但因隨後的襲擊事件無法重賽,最後此屆冠軍就此懸空,都可以啦

只怪編劇太爛,完全無用腦,講d野吾合理,先搞到咁大鑊出來

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 05:14 PM   #541
yorkyork

註冊日期: May 2010
其實係要佢輸應該對綠毛輸左就算啦,
又要谷到佢咁行
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 06:04 PM   #542
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
廿年足夠由一個仲係好天真好傻的小朋友變成睇通世事都係因為大人的理由的一個佬了 所以應該WFC

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 11:32 PM   #543
GreenTea
Administrator

ポケモン映画20周年超大作!2017年公開決定!

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 10:27 AM   #544
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
仲以為有日月畫風既電影大作睇
回歸初代 幾期待
小霞小剛

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 10:53 AM   #545
GreenTea
Administrator

2017.7.15(土) 公開 『劇場版ポケットモンスター キミにきめた!』

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 11:12 AM   #546
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: B.. 查看文章
仲以為有日月畫風既電影大作睇
回歸初代 幾期待
小霞小剛
日月除封面外,得一隻神獸,當然要拖多2-3年啦
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-18, 11:06 PM   #547
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
https://news.biglobe.ne.jp/entertain...329487484.html
「ポケモン」オーキド校長役の後任は堀内賢雄 10月21日放送回から石塚運昇さんと交代
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 09:16 PM   #548
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
《劇場版精靈寶可夢 可可》釋出最新預告及特報影片 主題曲「可可」同步公開,預定將於 12 月 25 日在日本上映
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=206446

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-22, 03:27 PM   #549
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
短片系列 美食+PKM

ポケモンたちとの甘い冬」の予告編が公開!
動画は全3回で、2月上旬より公式YouTubeチャンネルで順次公開されるから、お楽しみに!

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-23, 06:39 PM   #550
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM
賣二手 3dsll 限定機(pokemon xy 藍色機) isumi2613 買賣專區 1 11-11-13 02:39 PM
[NDS] Pokemon Diamond/Pearl Vol.2 W!LL 手提遊戲機討論版 386 02-17-08 03:15 AM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 07:55 PM

手機版 | APP版