Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-13-12, 11:08 PM   #126
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
有無人試過OVERNIGHT 坐火車或巴士?

~想省番2晚酒店 同去遠D地方~ 直空飛北海道好貴
5月之旅準備咁做a

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 11:10 PM   #127
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
七月初Delta飛成田票已訂
$1640+900 tax

呢兩日book埋Sunroute就搞掂

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-12, 11:57 PM   #128
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
七月初Delta飛成田票已訂
$1640+900 tax

呢兩日book埋Sunroute就搞掂
邊區既Sunroute好?
新宿果間好似OK, 不過好遠

DELTA我去果幾日要1990
算數, CX HOLIDAYS安定~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-12, 04:31 PM   #129
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
有人托我地買samsung galaxy note~
因為有傳日本果邊繼nexus減價後note會跟住大減價~
如果真係減價...我地最少要買4-6部~

我地未試過帶咁多部番香港(其實係根本未試過在日本買電子產品番黎 )

請問過海關有無問題架

此篇文章於 04-15-12 04:35 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-12, 04:46 PM   #130
leotam3

引用:
作者: Hitomi 查看文章
有人托我地買samsung galaxy note~
因為有傳日本果邊繼nexus減價後note會跟住大減價~
如果真係減價...我地最少要買4-6部~

我地未試過帶咁多部番香港(其實係根本未試過在日本買電子產品番黎 )

請問過海關有無問題架
邊到講?
而且冇保養, 香港又可能會平wor?

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 04-15-12, 05:06 PM   #131
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
邊到講?
而且冇保養, 香港又可能會平wor?
nexus之前日本賣緊20000 yen~香港減完都仲要$3xxx~
不過因為勁多香港水貨佬掃貨日本先炒到around 25000yen

所以傳note都會跟住減價~傳咋
如果nexus仲搵到20000yen買唔到note都可以考慮nexus~
不過機會應該很低啦~nexus好似停產了

保養呢d就是但啦~~以香港人換機速度~保養未過已經換左部新
想換果個是老公佢其實用緊S2.....

舊 04-15-12, 05:38 PM   #132
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
日版NOTE既CPU down左個garde
小心

舊 04-15-12, 06:20 PM   #133
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 某F 查看文章
日版NOTE既CPU down左個garde
小心
老公考緊試未所有details未check~不過spec 呢d佢好留意我唔擔心

倒是想知道帶幾部番香港海關有無問題

舊 04-15-12, 07:44 PM   #134
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
老公考緊試未所有details未check~不過spec 呢d佢好留意我唔擔心

炒三星機...

舊 04-15-12, 08:39 PM   #135
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
炒三星機...
自用丫嘛, 唔係咩?

引用:
有無人試過OVERNIGHT 坐火車或巴士?

~想省番2晚酒店 同去遠D地方~ 直空飛北海道好貴
唔會飛囉, 搭通宵火車就ok啦~
我好多年前試過

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

此篇文章於 04-15-12 08:41 PM 被 irismong 編輯。
舊 04-15-12, 08:41 PM   #136
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
5月之旅準備咁做a
BUSTOUR OR JR

舊 04-15-12, 08:44 PM   #137
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
BUSTOUR OR JR
佢? 坐火車囉~

講真你咁樣玩得, 就會買pass, 買pass既話, 無理由唔火車~

舊 04-15-12, 08:47 PM   #138
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: irismong 查看文章
佢? 坐火車囉~

講真你咁樣玩得, 就會買pass, 買pass既話, 無理由唔火車~
OVERNIGHT 果隻買PASS 係咪仲要比XX附加費同訂位

買PASS要玩夠7日先回本

舊 04-15-12, 08:49 PM   #139
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:

海關冇問題.....

舊 04-15-12, 08:49 PM   #140
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
所以傳note都會跟住減價~傳咋
如果nexus仲搵到20000yen買唔到note都可以考慮nexus~
不過機會應該很低啦~nexus好似停產了
Note係當地岩岩至出減乜Y

舊 04-15-12, 09:02 PM   #141
leotam3

引用:
OVERNIGHT 果隻買PASS 係咪仲要比XX附加費同訂位

睇你坐乜車

あやかし陰陽録討論區
舊 04-15-12, 09:07 PM   #142
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
炒三星機...
無啊...朋友果幾部最多咪賺退稅兼銀聯5%(如有)同少少exchange rate~
我不是刻意走水貨

引用:
作者: irismong 查看文章
帶幾部返黎?
4-6咁上下囉

引用:
作者: 肥仔 查看文章
Note係當地岩岩至出減乜Y
其實...
nexus都出左不是好耐...

引用:
作者: Norm 查看文章
海關冇問題.....
謝回答

舊 04-15-12, 09:14 PM   #143
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

jr 7 days pass要回本都唔難丫~
東京仙台一程已經10,590yen~坐多兩轉遠遠地都爆了

(所以3 days jr east pass special真係抵到難以形容~1程回本)

舊 04-15-12, 09:16 PM   #144
leotam3

引用:
jr 7 days pass要回本都唔難丫~
東京仙台一程已經10,590yen~坐多兩轉遠遠地都爆了

(所以3 days jr east pass special真係抵到難以形容~1程回本)
我今次會用7日pass坐7萬幾yen既車\

あやかし陰陽録討論區
舊 04-15-12, 09:30 PM   #145
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我今次會用7日pass坐7萬幾yen既車\
我用10000yen張pass坐5萬幾yen

舊 04-15-12, 09:34 PM   #146
leotam3

引用:
我用10000yen張pass坐5萬幾yen
你係去邊?
青森同...?

我全程得2段新幹線, 好難回本架

あやかし陰陽録討論區
舊 04-15-12, 10:03 PM   #147
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
你係去邊?
青森同...?

我全程得2段新幹線, 好難回本架
我會去北上展勝地同角館~住盛岡~去呢兩個地方夠近~1個鐘樓下

用果3日:

day 1.成田機場->盛岡(酒店放低行李)->角館->北上夜櫻(optional)->盛岡
day 3.新花卷->青森(酒店放低行李)->五所川原->青森
day 6.三沢->八戶->上野

八戶落上野果程已經要15,150YEN~

所以就算得20000YEN果張4 DAYS彈性pass都唔會唔抵用

舊 04-15-12, 10:43 PM   #148
leotam3

引用:
我會去北上展勝地同角館~住盛岡~去呢兩個地方夠近~1個鐘樓下

用果3日:

day 1.成田機場->盛岡(酒店放低行李)->角館->北上夜櫻(optional)->盛岡
day 3.新花卷->青森(酒店放低行李)->五所川原->青森
day 6.三沢->八戶->上野

八戶落上野果程已經要15,150YEN~

所以就算得20000YEN果張4 DAYS彈性pass都唔會唔抵用
我一程東京上函館同一程札幌落金澤既車費已經回左本

あやかし陰陽録討論區
舊 04-16-12, 12:08 AM   #149
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
其實...
nexus都出左不是好耐...
唔係講呢樣
Nexus係日本出早過香港
Note係出左1~2個禮拜個隻...

舊 04-16-12, 01:11 AM   #150
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 肥仔 查看文章
唔係講呢樣
Nexus係日本出早過香港
Note係出左1~2個禮拜個隻...
我一直都係講緊傳聞而已
如果減咪買唔減咪算數囉~唔減仲好我慳番~
老公用緊S2我都唔想佢咁快換機

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
さがら総「変態王子と笑わない猫。」Blu-ray BOX 2016年5月25日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 175 07-11-17 10:16 PM
小畑健 x 大場つぐみ「バクマン。」実写映画化 2015年公開決定!丨佐藤健&神木隆之介主演 爽神 日本動漫畫討論版 750 10-05-15 12:13 AM
カヅホ「キルミーベイベー」Blu-ray BOX化 supermanlady 日本動漫畫討論版 68 04-27-15 06:08 PM
緑川ゆき「蛍火の杜へ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 16 02-28-12 04:16 PM

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版