Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-16, 08:50 PM   #1901
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
ノクト佢可以自帶幫人自回HPMP,完全復活,Shift Break自帶無視防禦…
3屬魔瓶各有附帶能力,比人打又識反擊同自回,挑撥+防3次攻擊…

係唯一不足應該係全體得魔攻…物攻全部單體,而且hit數唔多…

舊 12-17-16, 11:10 PM   #1902
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
Famitsu俾王子仲高分過洋蔥/常闇。。。係好全面既,不過全部得1hit....我就30連0虹。。

係喎,王子d武器加乘係疊?即係2手持加劍加刀係+70%攻?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-16, 11:14 PM   #1903
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
同GILGAMESH1樣都係有得疊

如果佢有多段HIT就勁

留石等MHXR COSPLAY主角,石抽主角可能會整得勁
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 12:12 PM   #1904
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
哩隻game好恐怖, 係巴哈見國際版啲人成10單咁去抽王子, 仲要未必中, 真係賺死營運...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 02:43 PM   #1905
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: Hawk 查看文章
哩隻game好恐怖, 係巴哈見國際版啲人成10單咁去抽王子, 仲要未必中, 真係賺死營運...

10單算少啦, 最高試過20下11抽唔見虹, 之後見虹又可以係非pickup 想中果隻

舊 12-19-16, 05:50 PM   #1906
ShinDou

21至30號 3百石2張飛咁正,即係150石抽1次,迫人駛3千,得6千石俾完冇得11連了
舊 12-19-16, 06:13 PM   #1907
ShinDou

del ...
舊 12-19-16, 06:14 PM   #1908
ShinDou

del wrong post
舊 12-19-16, 10:54 PM   #1909
中考介
Senior Gamer

引用:
作者: Hawk 查看文章
恐怖之處係佢PICKUP都低機率...
我日版 用左儲番黎既四萬五千石加三十張卷落王子度(我呢個行為的確係好ON居)
我D石原本係留黎抽雷姐 諗住呢個活動抽夠雷劍個TRUST俾雷姐就收手 順便博下王子
點知去到六十幾抽左右 一隻虹都冇個陣 個人開始著著地 心諗 隻GAME冇病呀?
六十幾抽都冇虹?個陣我三星雷劍TRUST都有十隻 其實可以收手 但就唔甘心一隻虹都冇 所以抽埋落去 好啦 去到七十幾抽 終於第一隻虹出啦
點知出隻魔人菲娜俾我.. 當場火都黎埋同自己講"我唔信百幾抽都中唔到隻王子
結果就用晒所有石同卷

最終結果:129連 虹兩隻(魔人菲娜+基加) 四星風槍八隻 三星雷劍二十五隻

抽完個日勁唔開心 成晚諗住訓唔著 我故事已經完成左八成 好難可以再儲番四萬幾石
黎緊如果有雷姐活動 就得番課金呢條路 呢隻GAME課金真係唔平... 8800日元先二十二抽
仲要唔知要幾多個8800日元先中到我要既野 真係好恐怖!

此篇文章於 12-19-16 11:00 PM 被 中考介 編輯。
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 10:59 PM   #1910
ShinDou

有GILGAMESH已經好好,好多人想抽源氏小手抽極都冇

我得3隻虹人,舊拉冇沙>FF4暗騎>龍王,以前虹唔係必5星START好多垃圾,龍王之後我好似冇再中過虹了,呢個ACCOUNT,反而之前開過2個新ACCOUNT都成日中虹,1個月就中左兩3隻,仲要刷左D 98分人開局,不過之後見女性騎解完覺醒都勁先玩番舊ACCOUNT,因為多好多武同資源,雖然以前D莫古亂食左3個兩手持
舊 12-19-16, 11:12 PM   #1911
okabe

註冊日期: Aug 2002
隻GAME再唔攪個機率真係好難有人課
個POOL愈來愈大,PICKUP跟本無作用...

一係就攪10連必中PICKUP角,
一係就CUT緊部份

唔少既GAME新ACC同太耐無玩既ACC佢係有調整過機率
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 11:20 PM   #1912
ShinDou

應該因為而家垃圾POOL都仲咁多人課落去ALLIN,所以1路都唔分開D角俾人抽,不過佢之前肯改到虹必出5星START已經算好
舊 12-19-16, 11:29 PM   #1913
中考介
Senior Gamer

原來咁多人對佢個PICKUP不滿
順帶一問 PVP 邊個先攻邊個先守
係咪純粹取決於運氣?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 01:01 AM   #1914
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
日本有人300幾抽冇王子即剷game, 我呢次就4x抽出一虹(常闇)停手算,玩左年幾未試過一次抽咁多,

我有個friend同我一樣首日開局,佢好有愛開頭課唔少,但奶姐出場後.佢從未中過原生5星, 我hea玩就前後中5、6隻仲有3萬幾石百幾張卷, 而家佢仲hea過我登入登出就算, 呢次佢终於4抽中王子、光宗耀祖.耀武揚威、立即將隻佢隻萬年隊長FF5巴兹換成型仔王子、盡顯一日未死都有機翻身真理,你話王子唔夠老野,洋䓤勁? who ff cure ?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 07:05 AM   #1915
ShinDou

鬥雞每回合RANDOM抽邊個攻先,而家石化已經冇用,正常個個都會防石化,正路係落1兩隻識全體STOP,其他落精無視招,搭隻盾OR女神,魔法招好難避到,物理就有D可以推到上100%避
舊 12-20-16, 08:39 AM   #1916
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

全狀態異常流: FF6 賭徒, 槍女僕, DQM 大蛇, 一個全斬裝石代麻痺劍, 一個暴風酸性雨

舊 12-20-16, 09:01 AM   #1917
ShinDou

全異常冇盾冇女神俾人先手好易炒,而家1隻常闇已經全場3996
舊 12-20-16, 09:26 AM   #1918
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

反正鬥技場都只係賭博, 睇下邊個秒邊個先. 其實唔駛1 隻常闇, 一隻REM吸晒全體MP 都一樣死....

舊 12-20-16, 10:11 AM   #1919
ShinDou

我試過俾rem吸晒mp之後反勝,都係睇運,不過有d角落左易打好多
舊 12-20-16, 02:30 PM   #1920
GP03D

睇嚟今次抽王子真係好慘烈...我計埋半價先30抽到真係小兒科...

鬥場我仲出緊2隻EXDEATH係咪好old school...再加賭徒,槍女僕...

舊 12-21-16, 11:44 AM   #1921
ShinDou

原來忍者咁勁﹖

https://www.youtube.com/watch?v=3S72YGREUoI&t=445s

不過機神冇REM應該打唔到
舊 12-21-16, 12:22 PM   #1922
GP03D

冇REM冇拉茶冇女神...得個睇字....

舊 12-21-16, 01:27 PM   #1923
ShinDou

我有女神有舊拉冇沙,係冇REM

舊拉冇沙唱歌加攻魔防精100%對攻魔招影響好大
舊 12-21-16, 06:22 PM   #1924
ShinDou

聽日5點開MHXR RAID

新POOL4隻主角眾

主角睇說明講到好勁,又有根性,佢個溜之後會心擊睇落又係果堆1000%招,但應該唔多HIT

女主角有REM果招自動復活,好正,仲要係4星START易抽,今次D石應該要射到最少中到1隻先

尼歌就多HIT又有無視防,可能又係十幾HIT果D,不過4星START未必會整到佢好勁

RAID POOL果3隻應該好廢

今次活動整裝有2把勁野,1把90攻雷弓,另1把93攻土刀

RAID果陣可以SET FD送RAID COIN

此篇文章於 12-21-16 06:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-22-16, 04:15 PM   #1925
ShinDou

今次RAID好易,覺醒1TURN都打到565萬秒左隻龍,有756 COIN XD

出左DATA了

獵人RAIN有大劍+50%攻,仲有兩手持改+75%攻,即係唔玩得2刀,3招200%無視50%防,溜係自己加100%攻,下TURN可以出會心擊 400%無視50%防,根性係30%血以上防1次俾人秒

唔夠勁

獵人肥娜幾勁,招自動復活冇限TURN,勁過REM果招限3TURN

獵人力高送2刀流喎,不過好似D招唔夠大力

射左十幾張飛終於中虹,TIDUS,好過冇

中埋獵人肥娜,收手了,淨番15張飛同5千4石,黎緊幾日買每日2張飛下次有勁野再射過先 XD

D人係咁爆石打,我打左5粒珠都係得2萬1分,而家排30位內全部過10萬,第1成29萬分 @@

原來TIDUS跌左1分得97分,女性騎就升左好多分而家97,其實我應該都係繼續掛女性騎唔掛TIDUS,不過升左先算 XD

RAID第2下10連中左獵人RASWELL

此篇文章於 12-22-16 05:13 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 07:13 PM

手機版 | APP版