Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-28-17, 03:38 PM   #1751
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
你用征霸三紅樂進呢D大佬黎比邊有得比
講緊張R諸葛瑾(征壓 2藍1紅)都話300喎... 真係好有用...? 吳國排隊都未輪到諸葛瑾開將器啦
雖然貴唔貴呢d係價值觀問題黎既...

我呢d窮鬼就覺得用幾百/過千買張純色咭好貴
我唔求用神兵只求唔使用樹支, 有大戰器岩用就算 (德哥用緊攻擊2黃)
反正又未到個d 贏/輸只因1,2粒細戰器既level, 我唔咁刻意追求了, 慢慢中到/換到靚細戰器番黎就算

新R少有 開價狼正常啦 (反正冇人買sosad
轉進好心你是但紅綠燈啦XD 邊會開將器

講真真係想買既都係3藍3紅既R以上

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 05:10 PM   #1752
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
新手開卡打晨操
揀左魏starter
7:50開始打左4局電腦 有人跟機就走lu
仲未用過個跟機system
不過有得系統跟機都幾好丫

以前唔係見人死霸唔走
就係剩返D無卡出既機
都無機會去試玩下

個手機app連動之前抽中左三張五星(唔計首十抽)
無金幣送黎印卡啦...

其實要打幾局先夠緣印指定SR/R 卡?
30/20 ?
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 07:37 PM   #1753
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
新手開卡打晨操
揀左魏starter
7:50開始打左4局電腦 有人跟機就走lu
仲未用過個跟機system
不過有得系統跟機都幾好丫

以前唔係見人死霸唔走
就係剩返D無卡出既機
都無機會去試玩下

個手機app連動之前抽中左三張五星(唔計首十抽)
無金幣送黎印卡啦...

其實要打幾局先夠緣印指定SR/R 卡?
30/20 ?
R要80
SR要180
= = = =
入一個 credit = 1緣

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 12:10 AM   #1754
rancehui
Senior Gamer
才人薄命

註冊日期: Jan 2011
引用:
唔會值錢到一張R 3舊水下化

真係搵傻仔笨

關至高孫堅咩事?

BTW求征壓朱靈, 征壓靚細戰器劉曄

如果有多麻煩留比我, THX

leo哥轉玩魏武嗎?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-30-17, 09:24 AM   #1755
傑斯特
Game Master

新手第二日
印手機版囡囡,中左張SR
然後打魏傳第二章 game over
都係繼續用返starter算
舊 08-31-17, 08:34 AM   #1756
傑斯特
Game Master

第三日
一round
SR周姬士氣藍黃綠

有無理由出兩張SR都未出過R
我想要張吳夫人先打吳傳啫
但張野好似唔值用緣換
舊 08-31-17, 10:46 AM   #1757
GUSTAV
The One
poor

上網執解任啦 應該有...

舊 08-31-17, 10:32 PM   #1758
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
【壞消息】
官方將於9月14日~9月18日舉辦天下統一戰!

1.5cost限定戰
規則:只能使用1.5cost的武將卡
稱號:「近衛兵」(1~100位)、「殿軍」(1~3594位)

舊 08-31-17, 11:41 PM   #1759
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
第三日
一round
SR周姬士氣藍黃綠

有無理由出兩張SR都未出過R
我想要張吳夫人先打吳傳啫
但張野好似唔值用緣換
唉... 我打左60 round 先中第一張 SR..
儲左百九幾緣未用過..
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 12:54 AM   #1760
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
【壞消息】
官方將於9月14日~9月18日舉辦天下統一戰!

1.5cost限定戰
規則:只能使用1.5cost的武將卡
稱號:「近衛兵」(1~100位)、「殿軍」(1~3594位)
八卦大會

舊 09-01-17, 01:08 AM   #1761
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
八卦大會
依幾日唔係香港
連打既機會都冇
所以唔洗收8卦番黎...
點睇都係八卦+4隻6武(劉封魏延雷銅沙摩之類)最勁...
又或者意外地傾國會勁?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 07:54 AM   #1762
番薯勤

引用:
作者: kev00269270 查看文章
依幾日唔係香港
連打既機會都冇
所以唔洗收8卦番黎...
點睇都係八卦+4隻6武(劉封魏延雷銅沙摩之類)最勁...
又或者意外地傾國會勁?
冇得落1 cost有柵嘅咭焗用1.5
雖然其他號令deck對八卦都好似冇乜著數

舊 09-01-17, 08:35 AM   #1763
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
冇得落1 cost有柵嘅咭焗用1.5
雖然其他號令deck對八卦都好似冇乜著數
李儒董旻兩個都有柵
反正一般而言也會最少落一個
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 12:02 AM   #1764
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: rancehui 查看文章
leo哥轉玩魏武嗎?

Sent from my iPhone using Gaforum
咩都玩下咁
其實都好少打, 每個月打一兩場過下手癮咁

引用:
八卦大會
+1...

咭太少啦...
本身咭已經少, 限埋得1.5更加無野好玩
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 02:11 PM   #1765
GUSTAV
The One
poor

引用:
咩都玩下咁
其實都好少打, 每個月打一兩場過下手癮咁

+1...

咭太少啦...
本身咭已經少, 限埋得1.5更加無野好玩
好似周姬強氣過八卦

舊 09-05-17, 11:24 AM   #1766
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
好似周姬強氣過八卦
八卦+4條6太全面, 基本武力贏哂,
又可以雙卦, 周姬+火應該都贏唔到

隻Game平時已經蜀國志大戰緊, 大會我估會更加明顯, 希望我估錯

SEGA真係亂Q咁set, 蜀國D spec同將器真係勁到亂哂普, 馬吊打魏, 連弓都吊打吳咁濟
馬超馬姬趙雲張皇后d spec同計都靚到紅色望塵莫及, 仲要易夾deck,
依家有埋馬姬藍色真係喊出黎, 睇下SEGA幾時肯改弱個奮激

蜀個3支弓又係勁到... 隻隻都2征仲有攻擊up計又勁, 執2支弓加落雷/連環就一副DECK, 藍色都未必夠射, 可憐紅色仲一支6武弓都無,
黃忠又話素9c兵法知升知升14c

此篇文章於 09-05-17 11:32 AM 被 6eo 編輯。
舊 09-05-17, 11:26 AM   #1767
GUSTAV
The One
poor

引用:
八卦+4條6太全面, 基本武力贏哂,
又可以雙卦, 周姬+火應該都贏唔到

隻Game平時已經蜀國志大戰緊, 大會我估會更加明顯, 希望我估錯

SEGA真係亂Q咁set, 蜀國D spec同將器真係勁到亂哂普, 馬吊打魏, 連弓都吊打吳咁濟
馬超馬姬趙雲張皇后d spec同計都靚到紅色望塵莫及
個3支弓又係勁到... 隻隻都2征仲有攻擊up, 執2支弓加落雷/連環就一副DECK, 藍色都未必夠射, 可憐紅色仲一支6武弓都無,
黃忠又話素9c兵法知升知升14c
周姬+賀齊+3條6 開幕打一波之後淨守我唔覺八卦攻得入WOW

咁蜀國一向都打SPEC 架啦
講D腳廢點都係群慘D下 你睇堆1.5 人用的嗎

得堆弓同左慈仲叫用得下

舊 09-05-17, 04:30 PM   #1768
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
周姬+賀齊+3條6 開幕打一波之後淨守我唔覺八卦攻得入WOW

咁蜀國一向都打SPEC 架啦
講D腳廢點都係群慘D下 你睇堆1.5 人用的嗎

得堆弓同左慈仲叫用得下
問題係spec勁不單止, 連將器同計都勁丫嘛

賀齊要埋到位泊車先開得喎
開幕又唔係多魅, 應酬好難掌握到岩岩5士氣而八卦又未夠6粒個一波...
大家武力差唔多, 我又覺得開幕打得入既機會唔大
等到時大會就知邊副多

咁群一向主力都係係1 cost到既
同埋1.5 d spec其實都唔算差啦, 係d計唔知點用, 同埋刀仔車仔太多者
舊 09-05-17, 06:02 PM   #1769
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
問題係spec勁不單止, 連將器同計都勁丫嘛

賀齊要埋到位泊車先開得喎
開幕又唔係多魅, 應酬好難掌握到岩岩5士氣而八卦又未夠6粒個一波...
大家武力差唔多, 我又覺得開幕打得入既機會唔大
等到時大會就知邊副多

同埋1.5 d spec其實都唔算差啦, 係d計唔知點用, 同埋刀仔車仔太多者
你睇次次下修都搞蜀就知
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 08:18 PM   #1770
番薯勤

咁上個VER就吳國玩曬嘅

基武若王, 天啟, 蔣欽孫策WARA
關羽都頂唔到

今次輪到蜀

希望下次到返魏就好

舊 09-05-17, 11:22 PM   #1771
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
唔覺得有問題喎,等埋3.14返生就

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 03:48 PM   #1772
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>

觀塘星期日少左不少人,等17個便有

此篇文章於 09-10-17 03:54 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 11:12 PM   #1773
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
又有新EX卡(全部漢勢力),9月20日~10月4日期間每打5 credit得到一個換領碼,總共有4個.
5 credit:袁尚
10 credit:袁熙
15 credit:袁譚
20 credit:伏壽

詳情:http://www.sangokushi-taisen.com/news/20170913.html

引用:
作者: darkvolver 查看文章
觀塘星期日少左不少人,等17個便有

因為聽日開始打大會(14~18日),大家都儲錢等呢幾日.

舊 09-14-17, 04:39 PM   #1774
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
又有新EX卡(全部漢勢力),9月20日~10月4日期間每打5 credit得到一個換領碼,總共有4個.

5 credit:袁尚

10 credit:袁熙

15 credit:袁譚

20 credit:伏壽

詳情:http://www.sangokushi-taisen.com/news/20170913.html

因為聽日開始打大會(14~18日),大家都儲錢等呢幾日.

雄貓之前應該去了日本修煉?蜀四幾強

舊 09-14-17, 07:12 PM   #1775
darkvolver
頹冗

星期四放工時間,大戰開始,觀廣等候人數為60-65人。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 11:36 PM

手機版 | APP版