Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-18, 09:39 PM   #1
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Konami to end partnership with UEFA

K 記放棄 Winning?

https://www.uefa.com/insideuefa/abou...d=2551744.html

The 2018 UEFA Champions League final in Kyiv will mark the end of a very successful and fruitful 10-year partnership between Konami and the UEFA Champions League.

The UEFA Champions League offered the perfect media and activation platform for Konami and has been a key feature within its world-renowned Pro Evolution Soccer video game.

Commenting on the end of this long-standing partnership, Guy-Laurent Epstein, marketing director of UEFA Events SA, said: "Konami has been a strong licensing partner for the UEFA Champions League and UEFA Europa League, with our competition brand being heavily featured within the video game and as part of the popular Konami-organised UEFA Champions League e-sports tournaments’.

"It has been a very cooperative and mutually beneficial partnership. UEFA would like to thank Konami for its tremendous commitment and support to UEFA club competitions for the last decade and we look forward to continuing to work with Konami in the sphere of UEFA national team football."

Jonas Lygaard, senior director of brand & business development for Konami Digital Entertainment B.V. said: "The UEFA Champions League licence has given us a platform to create unique experiences and provide football fans from all over the world with an opportunity to enjoy this competition first-hand.

"This year, however, we will shift our focus into other areas. We will continue to explore alternative ways UEFA and Konami can continue to work together, as our relationship remains strong."
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 10:03 PM   #2
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
幾時有支持過⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:28 AM   #3
CCemi

註冊日期: Dec 2003
其實係簽左10年CONTRACT 所以才焗住呢幾年繼續出吧

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:52 AM   #4
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
好大機會俾FIFA食埋
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 12:04 PM   #5
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
下...winning都沒埋...呢次真係fyk啦..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 12:29 PM   #6
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
下...winning都沒埋...呢次真係fyk啦..
少左個License啫, 不過Konami自己都無心做好佢
舊 04-19-18, 12:31 PM   #7
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Rez 查看文章
少左個License啫, 不過Konami自己都無心做好佢
好多人仲支持玩winning....而加真係fifa玩哂...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 11:44 AM   #8
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
我係由始至終,都係玩同支持Winning。
可能係細個習慣、加上佢個風格比較適合自己吧。
Fifa我就係唔鍾意,亦巧合地EA既game我幾乎都絕少玩。
但坦白講,K社根本就不思長進,真係有心搞既話,點會搞到今時今日咁既地步?

同時,如果無左Winning既話,得返Fifa一隻獨大,包哂整個市場,
亦絕對唔係一件好事。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 12:07 PM   #9
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
K社前幾年咪話左要轉型做手機Game同彈珠生意,
家用機部門縮淨MGS同運動Game,
佢依家唔續個License有咩出奇ge!(預左佢縮得就縮架啦!)

PS:你見佢上年switch隻炸彈人出左成年先算係Updata完,就知佢既家用機部門縮到無人有啦!(亦有話隻炸彈人係老任贊助佢,所以先出到既!)
然後話要出番隻完全版落X1同PS4,到時睇佢大值崩啦!
最後都係要醒佢句FYK!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 04-21-18 12:14 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 01:02 PM   #10
qwe
Game Master

其實當年玩老翻令佢賺唔到桶金先會俾EA買起晒版權
絕大部分有玩過老翻嘅人都有責任,無資格鬧FYK無搞好Winning
利申:SFC實況玩到而家Winning
舊 04-21-18, 01:23 PM   #11
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
k社得番大x伍左衛門同惡魔城…

舊 04-21-18, 01:31 PM   #12
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
絕大部分有玩過老翻嘅人都有責任,無資格鬧FYK無搞好Winning
吓?

舊 04-21-18, 01:32 PM   #13
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁mgs搞成咁又係因為咩?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 01:32 PM   #14
wing
格鬥低手

引用:
作者: CCemi 查看文章
其實係簽左10年CONTRACT 所以才焗住呢幾年繼續出吧
引用:
作者: mrk 查看文章
K社前幾年咪話左要轉型做手機Game同彈珠生意,
家用機部門縮淨MGS同運動Game,
佢依家唔續個License有咩出奇ge!(預左佢縮得就縮架啦!)
正解.

console game本錢大, 風險高, 回本耐, 生意人 唔想掂都唔出奇.

舊 04-21-18, 01:33 PM   #15
wing
格鬥低手

引用:
作者: yorkyork 查看文章
咁mgs搞成咁又係因為咩?
隻game小島拖得太耐. k廠斬纜唔怪得佢, 話fyk係因為佢做得太絶. 唔係個個老細好似sony咁, 容許一個二個製作人成十年八年先出一隻game.

舊 04-21-18, 02:15 PM   #16
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
作者: qwe 查看文章
你未免太睇得起老翻
當時FIFA96已經有買球會License, 咪一樣俾winning騎住
舊 04-21-18, 02:16 PM   #17
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: wing 查看文章
隻game小島拖得太耐. k廠斬纜唔怪得佢, 話fyk係因為佢做得太絶. 唔係個個老細好似sony咁, 容許一個二個製作人成十年八年先出一隻game.
K社表示:你神級制作人又點,我唔比,你連獎都領唔到,我糟塌你既遊戲,我糟質你既員工,睇死你外邊冇公司請你,自己做studio等破產啦

SONY:你唔要比我丫,我大把錢射住,留來幫我做勢仲好

舊 04-21-18, 03:21 PM   #18
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
EA : 正!對手都無埋,遲啲研究吓出loot goal,計入龍門邊個位loot
EA-y( ̄Д ̄)。o :EA Sports - feel the loot

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 04-21-18 03:28 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 04:07 PM   #19
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Sar8 查看文章
K社表示:你神級制作人又點,我唔比,你連獎都領唔到,我糟塌你既遊戲,我糟質你既員工,睇死你外邊冇公司請你,自己做studio等破產啦

SONY:你唔要比我丫,我大把錢射住,留來幫我做勢仲好
所言有理,本人極之認同。

幸好 小島 係神級日本制作人 ,
SIE SONY 當然接收大將重用。
PS年代 MGS , SONY 已經流晒口水了。

本人幻想中 : 現代 (家用機)三國戰紀 。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 04:41 PM   #20
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: wing 查看文章
始終k廠唔係一間善堂

唔係話唔支持d 人玩自我風格搞藝術, 但一隻8千萬美元以上開發嘅game

賣左三年出齊PS4 / PS3 / XBox One / 360 / Steam 版先上到六百萬銷量

同人地MH:W 兩日已經五百萬銷量遲下仲有Steam 版相比...............

有時d 藝術家係咪要先諗吓自己老細係 "開善堂" 先呢.........

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 11:52 PM   #21
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
至少仲有 PES 2019...

SCEH 今日 facebook 出 post 30/8 有 PES 2019, 過一陣就刪 post, 似乎係偷跑消息...
http://www.pesgaming.com/showthread.php?p=2210821
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 03:12 PM   #22
qwe
Game Master

引用:
作者: enishi 查看文章
至少仲有 PES 2019...

SCEH 今日 facebook 出 post 30/8 有 PES 2019, 過一陣就刪 post, 似乎係偷跑消息...
http://www.pesgaming.com/showthread.php?p=2210821
竟然DEL左WWWW
終於到香港offical放錯料WWWW
舊 04-28-18, 06:17 PM   #23
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
始終k廠唔係一間善堂

唔係話唔支持d 人玩自我風格搞藝術, 但一隻8千萬美元以上開發嘅game

賣左三年出齊PS4 / PS3 / XBox One / 360 / Steam 版先上到六百萬銷量

同人地MH:W 兩日已經五百萬銷量遲下仲有Steam 版相比...............

有時d 藝術家係咪要先諗吓自己老細係 "開善堂" 先呢.........
唔係已經有講過所謂既開發費,其實係包含埋fox引擎咩
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 08:01 PM   #24
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
唔係已經有講過所謂既開發費,其實係包含埋fox 引擎咩
噤個fox 引擎除左出MGS:Z / MGS:V / Winning Eleven 外仲有咩用?

為Komami 帶來咩利潤?

小島最大嘅問題係為左滿足自己隻MGS:V 用太多資金同時間搞fox 引擎

但對Komami 其他game 黎講fox 引擎根本係無用武之地

做生意, 總有一日要 "埋大數"

你係公司嘅存在價値, 咪又係返映係你為公司帶來嘅純利之上

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-28-18 08:11 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 08:25 PM   #25
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤個fox 引擎除左出MGS:Z / MGS:V / Winning Eleven 外仲有咩用?

為Komami 帶來咩利潤?

小島最大嘅問題係為左滿足自己隻MGS:V 用太多資金同時間搞fox 引擎

但對Komami 其他game 黎講fox 引擎根本係無用武之地

做生意, 總有一日要 "埋大數"

你係公司嘅存在價値, 咪又係返映係你為公司帶來嘅純利之上
甘有咩用同點用就k社既事啦
個引擎係k社下令整既
而且個引擎睇落汎用性冇咩問題呀,冇聽講過有咩大bug

將呢個波射比員工,好似唔係幾妥
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[Konami] Konami Arcade Game Championship Marco 街機遊戲討論版 0 02-20-11 04:52 PM
UEFA EURO 2008 神祕人1號 電視遊戲討論版 12 05-28-08 07:43 AM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
NEW:Konami將推出柯拿米世界3??(Konami Wai Wai World 3) 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 03-03-05 10:52 PM

現在的時間是 04:18 AM

手機版 | APP版