Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-06-15, 04:24 PM   #101
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
又要改行情,已經冇咩大風雪,但JR仍然繼續停駛,
今晚釧路第4日,明天去埋阿寒湖如果仲未開返JR去網走就返旭川算....
北海道冬天真係不太適合旅行,D天氣成日變,
尤其是道東&道北,有幾多手準備都冇用,一係就唔去....
仲有張JR5天都完全冇用過(係已經用佢Book哂仲出埋車票,雖然已經開通左但JR停駛完全冇機會去用)浪費哂
我反而覺得冬天好適合去
近兩年冬天都係去北海道(其實只係去食野)
其實只要唔好安排行程太密,有plan B都唔會太失預算
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 05:44 PM   #102
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: rorimoe 查看文章
果張飛係過唔到閘,出入要經有人閘口
如果過到我開返幾百張半價賣出去XD
由手機版發出
sosad,
因為上網見有幾班想搭既車已經開始FULL
諗住可以換定先
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 08:09 PM   #103
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
向富士五湖出發
more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/02/day-41.html

呢個便當非常唔錯!

滿滿蟹肉

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 12:51 PM   #104
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
想問問各位,平日一至五去環球影城係咪都最好買express?
另外o係香港買好定正門買好?
thx!!

舊 02-14-15, 09:02 AM   #105
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
岩岩今次都算路過左西湖,山中湖同河口湖(?
你個便當好吸引
我坐高速bus過去窄好多無可能食到便當所以求其係新宿食左碗麵就上車

但個兩日既天氣好好,用ip5係西湖邊日落影出去都好靚

此篇文章於 02-14-15 09:08 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-15, 12:43 PM   #106
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: maxwaver 查看文章
你個便當好吸引
我坐高速bus過去窄好多無可能食到便當所以求其係新宿食左碗麵就上車

https://scontent-hkg.xx.fbcdn.net/hp...ee&oe=5557D7F6
回程我無kanto pass照坐火車出去
因為我好憎坐巴士~雖然火車同巴士車程時間差不多
但我寧願俾多一倍錢坐火車....

你去呢日清到不得了~~我留左3日~到第3日個富士山先肯出黎一陣~

舊 02-14-15, 04:43 PM   #107
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
https://scontent-hkg.xx.fbcdn.net/hp...0e&oe=555C049C

今年特別大雪...?

舊 02-14-15, 04:55 PM   #108
leotam3

註冊日期: Oct 2003
http://www.welcome2japan.hk/topics/d...000001n9f3.pdf

加價..........

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-15, 09:26 PM   #109
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
舊年咁上下日子都係咁

舊年我人在中部~好好彩~幾日都好好天~
同一時間我妹在東北~又停巴士又停jr~~行程亂七八糟

舊 02-14-15, 09:29 PM   #110
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

山中湖-忍野八海
真係好好行好舒服~~個人幾喜歡呢個地方
同時亦好多遊客(超多台灣人)

more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/02/day-42.html

舊 02-17-15, 01:50 AM   #111
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
想問下住大阪臨空城站(關西機場隔離), 玩5日, 會去京都同奈良,
搭車係咪只有jr west pass 呢個選擇最化算....

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 08:06 PM   #112
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
想問下住大阪臨空城站(關西機場隔離), 玩5日, 會去京都同奈良,
搭車係咪只有jr west pass 呢個選擇最化算....
我好奇點解住呢個站..

舊 02-17-15, 11:53 PM   #113
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
美麗的誤會/_\
關西空港果邊間酒店個名都有華盛頓, 我以為係大阪難波果邊果間華盛頓
經旅行社訂無得改....
4月櫻花期好FULL, 我1月中已經上網睇酒店同機票,
已經FULL 到無朋友, 只好搵旅行社, 平時去親咩都係自已BOOK...

而家要日日搭成千YEN 車出大阪...

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-15, 10:43 AM   #114
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
美麗的誤會/_\
關西空港果邊間酒店個名都有華盛頓, 我以為係大阪難波果邊果間華盛頓
經旅行社訂無得改....
4月櫻花期好FULL, 我1月中已經上網睇酒店同機票,
已經FULL 到無朋友, 只好搵旅行社, 平時去親咩都係自已BOOK...

而家要日日搭成千YEN 車出大阪...
咁5日都係比多一萬yen交通費,當破財囉

關西周遊卷都抵用,3日成個關西都去到

舊 02-22-15, 12:11 AM   #115
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

山中湖 - 河馬巴士

2200 YEN坐半粒鐘~其實唔係太特別...只係同一交通工具在地上+湖上行走..

MORE : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/02/day-43.html

果日仲超厚雲

舊 02-24-15, 09:54 PM   #116
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
快D出河口湖啦

我仲有3日就出發喇

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 06:50 PM   #117
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
快D出河口湖啦

我仲有3日就出發喇
你去完番黎我都應該未寫完河口湖

舊 02-25-15, 09:54 PM   #118
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: maxwaver 查看文章
你個便當好吸引

靚到冇話可說~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 11:32 PM   #119
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
7月中去埼玉睇演唱會
中間有大約4日時間空出嚟
而家想坐新幹線去金沢, 逛吓金沢市附近同去白川鄉, 可以既話想去溫泉旅館浸溫泉

想問吓去過金沢浸溫泉既朋友, 有冇旅館推介?
就咁睇粟津同山代溫泉果頭都唔少溫泉旅館, 就咁睇介紹都唔清楚邊間好
另外住2晚又會唔會太多?溫泉旅館附近應該都冇乜好行
2日喺旅館係咁浸溫泉會唔會誇咗d

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 12:41 AM   #120
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
7月中去埼玉睇演唱會
中間有大約4日時間空出嚟
而家想坐新幹線去金沢, 逛吓金沢市附近同去白川鄉, 可以既話想去溫泉旅館浸溫泉

想問吓去過金沢浸溫泉既朋友, 有冇旅館推介?
就咁睇粟津同山代溫泉果頭都唔少溫泉旅館, 就咁睇介紹都唔清楚邊間好
另外住2晚又會唔會太多?溫泉旅館附近應該都冇乜好行
2日喺旅館係咁浸溫泉會唔會誇咗d
金沢入面就應該無MUD溫泉~要去周邊地區

可以考慮和倉溫泉
中午去七尾燒海鮮 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/04/day-22.html

下午坐一個站去和倉溫泉酒店
我住過多田屋
房 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/04/day-23.html

和倉溫泉好多酒店都望海~幾好FEEL同VIEW

舊 03-02-15, 12:44 PM   #121
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

去到能登半島
我之前都係睇加賀溫泉對出既山代溫泉果邊, 比較近山
http://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/6191/6191.html

http://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/9064/9064.html

海邊溫泉都好有興趣, 但我冇咁多人一齊去
睇你blog住多田屋多d人去比較化算
另外住兩晚會唔會太多? 我見溫泉旅館d plan多數一泊二食
利伸未住過溫泉旅館

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 03-02-15, 02:59 PM   #122
leotam3

引用:
去到能登半島
http://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/6191/6191.html

http://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/9064/9064.html

另外住兩晚會唔會太多? 我見溫泉旅館d plan多數一泊二食
利伸未住過溫泉旅館
你budget幾多?一個人去?
市區附近去湯涌朝聖啦XD
由手機版發出
舊 03-02-15, 05:08 PM   #123
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: leotam3 查看文章
你budget幾多?一個人去?
市區附近去湯涌朝聖啦XD
由手機版發出
湯涌係咩聖地?
我預15000-20000yen一晚, 見幾間溫泉旅館連朝/夕食plan大約呢個價錢
暫時有個朋友待confirm, 不過就算得一兜友應該都會去

舊 03-02-15, 07:44 PM   #124
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
去到能登半島

利伸未住過溫泉旅館
人多平均俾少d呢樣野~~好多溫泉酒店都會咁
所以唔關多田屋事~~~
我果間房唔計玄關21疊~本身間房係可以for 8-10人~你人少d book間細d咋嘛

雖然我都試過2條友住獨立屋

金澤去和倉都唔係好耐姐~坐特急的話~唔洗一個鐘

此篇文章於 03-02-15 07:46 PM 被 Hitomi 編輯。
舊 03-03-15, 01:38 PM   #125
leotam3

引用:
湯涌係咩聖地?
我預15000-20000yen一晚, 見幾間溫泉旅館連朝/夕食plan大約呢個價錢
暫時有個朋友待confirm, 不過就算得一兜友應該都會去
Harasakuiroha: )(花咲伊呂波)(拖
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 07:28 PM

手機版 | APP版