Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-10-09, 11:45 PM   #226
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
益力多(校園篇)同m記(wedcam篇)...
聽把聲...應該係同1個女仔黎...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 11:46 PM   #227
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
益力多(校園篇)同m記(wedcam篇)...
聽把聲...應該係同1個女仔黎...
益力多果個唔係萬寧蘋果黎架咩?a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 11:54 PM   #228
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
可會3個都係同1個...a

舊 07-11-09, 12:00 AM   #229
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章

寸爆喜力
無得頂!!!
實在係太好笑
仲好笑過喜力o個個

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
引用:
可會3個都係同1個...a
緊係唔係啦....
佢係斑o靚模o既...."F連"

不過佢個樣同把聲真係好倒米.....

==========================
另外有無人同我一樣覺得CANON影到個女仔好靚???
我係指講意大利文個廣告o個個
明明佢本身唔係好靚
但係o的硬照就影到佢好有氣質

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-09, 12:04 AM   #230
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
無得頂!!!
實在係太好笑
仲好笑過喜力o個個

緊係唔係啦....

==========================
另外有無人同我一樣覺得CANON影到個女仔好靚???
我係指講意大利文個廣告o個個
明明佢本身唔係好靚
但係o的硬照就影到佢好有氣質
硬照巴士身有望到丫 影得好靚

舊 07-28-09, 06:24 PM   #231
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
joey又成為受害者
http://www.youtube.com/watch?v=0cYcktjLoig

07年....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 07:15 PM   #232
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
緊係唔係啦....

偶都無話係同1人...
引用:
joey又成為受害者
http://www.youtube.com/watch?v=0cYcktjLoig

07年....
香港廣告人既絕技---抄

舊 07-30-09, 09:59 AM   #233
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
上報了
http://hk.apple.nextmedia.com/templa...rt_id=13042344
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 08:47 PM   #234
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

pizza hut個廣告想典...

舊 08-08-09, 11:11 AM   #235
ahleung
The One
Bannnned

又抄, 香港做廣告既真係易撈.......
http://hkmagazine.org/news1/apple/ar...rt_id=13075011

仿海明威曾孫黃裙跑街Baby拍老翻廣告失威

繼容祖兒演出的百老滙廣告涉嫌抄襲後,潮模 Angelababy(楊穎)於日前( 4日)首播的海港城電視廣告,也被網民揭發抄襲美國時裝品牌 Halston於 2月時播出的秋冬系列電視廣告。

網民知真相失望

該時裝廣告由曾獲諾貝爾文學獎的美國小說家海明威( Ernest Miller Hemingway)的曾孫女、模特兒 Dree Hemingway擔任主角,當中 Dree身穿黃色雪紡裙喪跑紐約街頭,途中遇上大堆高踭鞋從天而降,大量腳架的相機閃光燈,到滿天銀色氣球等橋段,獲得不少時裝粉絲大讚有創意震撼視覺效 果。由 Baby拍的海港城廣告片雖然都充滿潮味,切合她自封潮模的美名,她為此廣告片喪跑廣東道海港城 20小時的賣力演出,更獲得不少粉絲狂讚。不過廣告橋段卻有濃烈抄襲 Halston廣告的成份,大大減低了欣賞廣告片的原創思維享受,令到不少網民失望,其中 thomas888abc說:「我覺得抄都唔好抄得咁足囉,請給香港廣告界一點面子。」

海港城廣告--黑夜狂奔Angelababy日前首播的海港城廣告(左列),與美國時裝品牌 Halston 2月播出的廣告如出一轍。

Halston廣告--黑夜狂奔

海港城廣告--天降靚鞋

海港城廣告--鎂燈狂閃

Halston廣告--鎂燈狂閃

舊 08-08-09, 11:19 AM   #236
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

唔講唔知原來係污糟喇悲Be黎...

舊 08-08-09, 11:36 AM   #237
ahleung
The One
Bannnned

引用:
唔講唔知原來係污糟喇悲Be黎...
x2

我覺得廣告公司o徒o左錢囉. 成個廣告無幾多個鐘頭影到面, 睇完都唔知係AB, 咁你使乜咁貴請AB演?
舊 08-10-09, 05:47 PM   #238
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
周秀娜沙灘廣告
http://www.youtube.com/watch?v=6N_8H0YoHEg

原版
http://www.youtube.com/watch?v=v9oYYoQlIdE

香港創意工業真好撈
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-09, 06:12 PM   #239
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: nefrezx 查看文章
周秀娜沙灘廣告
http://www.youtube.com/watch?v=6N_8H0YoHEg

原版
http://www.youtube.com/watch?v=v9oYYoQlIdE

香港創意工業真好撈
好鬼意淫,起初以為周秀娜賣避孕套廣告

香港人已經無得救

此篇文章於 08-10-09 06:15 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-09, 06:15 PM   #240
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
巴西廣告咁偏僻都比人發現

舊 08-10-09, 06:22 PM   #241
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
好鬼意淫,起初以為周秀娜賣避孕套廣告
其實外國好多啤酒廣告都係咁樣少少咸多多趣, 唔算意淫喇.

不過香港而家道德標準咁高, 可能會俾人鬧爆.
舊 08-12-09, 10:36 PM   #242
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

大班冰月...又係九唔搭八...

舊 09-05-09, 07:52 PM   #243
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
VITA果首歌好洗腦feel

舊 09-07-09, 10:17 PM   #244
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
死我覺得幾好聽
被洗腦了=.=

舊 09-08-09, 07:05 AM   #245
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
點洗法?????????

舊 09-08-09, 10:38 PM   #246
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

迪迪尼今年個萬聖節廣告雞到
都好, 唔好再浪費香港人既$$

大乱闘X
舊 09-16-09, 09:48 PM   #247
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
唉呀好鐘意Fedex個層層疊廣告,好搞野

舊 09-28-09, 05:41 PM   #248
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
新o個個大快活廣告
有冇人睇咗會去大快活飲咖啡?

舊 09-28-09, 05:57 PM   #249
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: IamO 查看文章
新o個個大快活廣告
有冇人睇咗會去大快活飲咖啡?
好討厭就真

另: 近日個tempo廣告好心寒

大乱闘X
舊 09-28-09, 06:01 PM   #250
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
好討厭就真

另: 近日個tempo廣告好心寒
TEMPO 之前唇膏印果個幾好, 次次睇到條仔都好想笑.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:24 PM

手機版 | APP版