Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-30-06, 06:02 PM   #126
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
wonder

引用:
作者: T.K. 查看文章
其實佢係第七部
由第五期係ウルトラジャンプ上連載
題目就係『ジョジョの奇妙な冒険 Part7 スティール・ボール・ラン』
日版書全部都有印明<<港版都有

Part 副題(日本語) 副題(英語)
(Part5のみ伊語) 連載時のサブタイトル
Part1 ファントムブラッド Phantom Blood 第一部 ジョナサン・ジョースター ―その青春―
Part2 戦闘潮流 Battle Tendency 第二部 ジョセフ・ジョースター ―その誇り高き血統
Part3 スターダストクルセイダース Stardust Crusaders 第三部 空条承太郎 ―未来への遺産―
Part4 ダイヤモンドは砕けない Diamond is not Crash 第4部 東方仗助
Part5 黄金の風 VENTO AUREO 第5部 ジョルノ・ジョバァーナ【黄金なる遺産】
Part6 ストーンオーシャン Stone Ocean 第6部 空条徐倫 ―『石作りの海』(ストーンオーシャン)
Part7 スティール・ボール・ラン STEEL BALL RUN なし

2003年被電視台訪問時,透露過已想到第9部
咁幾時先得佢完
黑咪 破壞大王 目前離線  
舊 01-19-07, 12:31 PM   #127
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
最新一期 Steel ball Run 情報 (2月號:

引用:
次の遺体の位置を探る内に、湖畔の大木にたどり着いたジャイロとジョニィ。そこにある「泉」は、落としたものを最高級品に変換する謎の性質を持つ…。その性質を見抜いたジャイロは、ウサギの耳と右腕を泉に落とし、探していた「2つの遺体」を入手。しかし、そこには恐るべきルールが存在したのだった…!!
http://ultra.shueisha.co.jp/UJ122/UJ122_SBR.html

sample

nakakula 目前離線  
舊 01-19-07, 01:31 PM   #128
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: nakakula 查看文章
最新一期 Steel ball Run 情報 (2月號:

http://ultra.shueisha.co.jp/UJ122/UJ122_SBR.html

sample

右手真係有"聖痕"...............

但果班迷之部隊係咩來頭呢?
HAKAIDER 目前離線  
舊 01-20-07, 02:45 PM   #129
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
敵人有11個 , 但我睇佢似 1 分出11多d , 個老女人應該"真係" 冇惡意的 , 但我都仲唔係好明個能力

係被轉化出黎的東西要在日落前用哂先唔會變樹 ? 遺体唔計在內 ? D 寶物同遺体算唔算係複製品? 個能力係個女人自己定係雙耳同右手 ? (但我見仲尼已經拎走左) , 唔明 ...

舊 02-20-07, 02:21 PM   #130
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
第23回 11人大戦

落とした物が最高級品になって出てくる謎の泉で、数々の高級品と、”遺体”を手に入れたジャイロとジョニィ。しかし、そこには「日没までに手に入れたものを使い切らなければ、巨大樹に取り込まれる」という恐怖のルールが! 刺客に追いつかれた二人は、条件をクリア出来るのか!?

http://ultra.shueisha.co.jp/00_HP2/now_on/now_frame.htm

詳情は下

此篇文章於 03-01-07 11:47 AM 被 nakakula 編輯。
舊 02-20-07, 03:27 PM   #131
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
詳情は

於1=11人戰後 , 謝皮利先行木化 ,想不到 掉入泉中的物品都係包括在內 。

舊 02-21-07, 07:41 AM   #132
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
詳情は

於1=11人戰後 , 謝皮利先行木化 ,想不到 掉入泉中的物品都係包括在內 。

上回唔係在賭場敗曬d 錢解除左木化架咩
HAKAIDER 目前離線  
舊 02-21-07, 11:31 AM   #133
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
上回唔係在賭場敗曬d 錢解除左木化架咩
未呀中途果"11個"人衝左入黎 , 成塲d人1呢埋哂 , 而且11人被解決果下我好唔滿意

舊 02-28-07, 10:15 PM   #134
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: 木C 查看文章
引用:
小弟應該會,到時或許報告一些情報!

不過小弟雖然係JOJO fans,但對動畫一向唔熱衷既我就...^^;
有冇人係日本睇左套電影 ? 好似係分開幾part黎播放 , 唔知要到幾時播哂 -> Trailer (按右click另存新檔)
舊 03-20-07, 08:44 PM   #135
辦公室潛水專家
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
最近有咩新發展呢?
辦公室潛水專家 目前離線  
舊 03-23-07, 10:00 AM   #136
木C

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
最新劇情
謝皮利最後趕唔切係日落前用晒0的寶物(遺骸),被「泉之法則」變成樹木。祖尼在痛哭之下,決定將身上兩件遺骸交給那「11人」(原來最後死剩一個),謝皮利得救了...「不是不可以(贈送)的嗎?」,「我用它跟那人(交換)了一支酒...」。最後他們收拾心情再上路!

(我幾在意那個泉之少女最後講的一句話:「放棄一切的人,最終必得到一切!」(意釋)

另一方面,大總統瘋狂似地想追捕那個「背叛者」,於是他再派出另一個替身使者,這人似乎善於追蹤,它的能力是把「大鐵釘」吹成扭扭波(汗),再扭成一隻狗,名字為「チューブラーバブー」,他說它的追踨能力是世界級,它們經已得到那背叛者的「氣味」(從那個電話上),他走不掉的...

鏡頭再轉,露絲從謝皮利身上得到「眼球」,目的是能潛入大統領府,靜靜偷取大總統的「心臟」,於是她就從大總統夫人身上埋手...

「她似乎是喜歡女人的...」
木C 目前離線  
舊 03-27-07, 02:19 AM   #137
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
最新劇情

露絲從謝皮利身上得到「眼球」,目的是能潛入大統領府,靜靜偷取大總統的「心臟」,於是她就從大總統夫人身上埋手...

等我玩下野先 -> 由於背夫人止咳露止唔到咳 , 加上無所事事屎柯唔出 , 所以走左去睇 エロ本 .....
之後學得一兩式小淫乱手 , 於是搵左個外貌看似比較高貴的目標以試淫手是否成功...

-> 圖片要 引用回覆才會見到

舊 04-02-07, 12:04 PM   #138
木C

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
經歷無限次死亡的RPG

『ディアボロの大冒険』(第五部Boss)
http://kmqsoft.blog88.fc2.com/
[情報來源>>@JOJO]

開頭以為是4月1日的惡搞物,原來真的可以玩...(; @___@)
木C 目前離線  
舊 04-02-07, 12:43 PM   #139
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
經歷無限次死亡的RPG

http://kmqsoft.blog88.fc2.com/

開頭以為是4月1日的惡搞物,原來真的可以玩...(; @___@)
連死都無法到達=0=

好似好正咁啵~~
玩下先~~

舊 04-02-07, 03:23 PM   #140
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
經歷無限次死亡的RPG

係咪講佢點樣做到大佬架 ? a

舊 04-23-07, 12:20 PM   #141
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
梵蒂岡秘密下令回收遺体

大統領の持つ遺体「心臓部」を奪うべく、ルーシーが行動を起こす。遺体同士が引き合う性質を利用するため、ジャイロから「右眼球部」を託されたルーシー。大統領夫人が「女の子が好き」という秘密を知り、それを利用してうまく政府公邸への潜入に成功するが…!?

http://ultra.shueisha.co.jp/UJ125/UJ125_SBR.html

今期五月號 , ルーシー 入侵失敗 ~?

總統身邊一位stand 使者的stand在總統的睡房中保護總統 , 能力"懷疑係注射鉄質?"
露屎中招更被夫人發現.......至於總統的能力仍然未知係乜 。

此篇文章於 04-23-07 12:25 PM 被 nakakula 編輯。
舊 04-25-07, 01:46 AM   #142
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
請問 有冇網友知道 SteelBallRun Vol.11 出左未啊? 唔該

ShinShiden 目前離線  
舊 04-25-07, 07:31 AM   #143
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: ShinShiden 查看文章
請問 有冇網友知道 SteelBallRun Vol.11 出左未啊? 唔該
日版出左
港台未出
婠婠 目前離線  
舊 04-25-07, 08:34 AM   #144
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
作者: 婠婠 查看文章
日版出左
港台未出
唔該晒~ 唯有再等下啦+v+"

ShinShiden 目前離線  
舊 04-25-07, 07:40 PM   #145
辦公室潛水專家

我覺得sbr初初講跑馬好睇好多,個個都有唔同過去,但目標都係一致,不擇手段都要贏,緊張!但宜家扯得太遠,好亂,無左d競賽味
舊 04-25-07, 08:04 PM   #146
Cube

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 辦公室潛水專家 查看文章
我覺得sbr初初講跑馬好睇好多,個個都有唔同過去,但目標都係一致,不擇手段都要贏,緊張!但宜家扯得太遠,好亂,無左d競賽味
我都覺,家下好似冇左跑馬仔個到咁.

仲有大家覺唔覺荒木D 畫好似變左?我由第9-10期有尼個感覺.
Cube 目前離線  
舊 04-25-07, 10:50 PM   #147
婠婠

引用:
作者: Cube 查看文章
我都覺,家下好似冇左跑馬仔個到咁.

仲有大家覺唔覺荒木D 畫好似變左?我由第9-10期有尼個感覺.
其實由第7部(?)開始
我已經覺得荒木佢開始改緊第6部果陣佢犯既大小毛病
果陣第6部真係畫得超亂=.=
有時真係唔知佢果頁想表達D乜...

第7部明顯有改善

畫風都覺得佢有少少改變
不過變黎變去始終都仲係"荒木風"
如果夾硬要話有咩改變...
我淨係覺得宜家D畫好似比以前"實淨"左...

我都唔知點表達好
婠婠 目前離線  
舊 04-26-07, 05:03 PM   #148
辦公室潛水專家

引用:
其實由第7部(?)開始
我已經覺得荒木佢開始改緊第6部果陣佢犯既大小毛病
果陣第6部真係畫得超亂=.=
有時真係唔知佢果頁想表達D乜...

第7部明顯有改善

畫風都覺得佢有少少改變
不過變黎變去始終都仲係"荒木風"
如果夾硬要話有咩改變...
我淨係覺得宜家D畫好似比以前"實淨"左...

我都唔知點表達好
第六部真係咁多部裏面我"比較"唔鍾意既一部,但都好正!
一二部唔講,三四五部入面好多角色同情節都好深刻,但第六部最有印像都係得最尾神父大戰果一part。不過我發覺第7部都有呢個現像,之前做過乜都諗唔係好到,係記得一開始賽馬。
至於畫風,都係咁正~係變左好多,不過整體都好荒木
舊 04-26-07, 05:40 PM   #149
婠婠

引用:
作者: 辦公室潛水專家 查看文章
第六部真係咁多部裏面我"比較"唔鍾意既一部,但都好正!
一二部唔講,三四五部入面好多角色同情節都好深刻,但第六部最有印像都係得最尾神父大戰果一part。不過我發覺第7部都有呢個現像,之前做過乜都諗唔係好到,係記得一開始賽馬。
至於畫風,都係咁正~係變左好多,不過整體都好荒木
完全認同

每次翻睇jojo

頭4部都可以睇得勁快
第27,28期我更加成日得閒就拎出黎睇下

第5部就開始放慢,到後期會快返
初初第一次睇第5部覺得唔係太好
不過睇多左幾次之後就覺得都係咁正!

而第6部我次次都睇得好慢=.=
會好自然咁無咩心情去睇

其實我覺得第7部水準已經超越左5,6部
細心d就會發覺其實好多位都好正!
你講得岩,跑馬果度比較有印象
因為暫時我最鐘意就係果個好運男有牛可用落斜坡果段

之後時間倒流同埋宜家連載做到的樹人都好好睇
真係完全估荒木唔到!
婠婠 目前離線  
舊 04-26-07, 11:06 PM   #150
辦公室潛水專家

引用:
完全認同
-skip-
我初初最鍾意第四部,覺得佢好生活化,算係輕鬆同過癮~但後來就較鍾意第五部,一個用替身既黑社會世界!祖羅擁有堅定既意志同超凡既洞察力,又夠薑又冷靜,有型又靚仔,正到爆! (我覺得佢有池上寮一-英雄本色入面北條彰既影子),最後大佬KingCrimson又係正,打用鐵質條友幾鬼勁,最後失血過多仲要食青蛙黎補血逃走
第7部,砂男初初覺好正好特別,講到好似係其中一個主角咁,仲諗住佢會有好多發揮添,估唔到就咁就... 另外時間倒流果個男人的世界 睇得出佢好有感情,好有過去,荒木仲成日近鏡佢 ,真係好正~~而主角用鐵球又係好特別,類似波紋既技術鬥替身能力,又係好有睇頭,期待佢仲有好多未發揮既能力出現
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「アマガミSS+plus」第13話「橘美也編 オンセン」(終) money 日本動漫畫討論版 666 12-07-16 09:02 PM
[漫畫] 杉崎ゆきる 新作「1001(ナイツ)」連載中 money 日本動漫畫討論版 7 10-20-12 04:00 PM
[漫畫] 荒木飛呂彦「岸部露伴」新作 10月6日掲載! money 日本動漫畫討論版 6 10-02-12 12:44 AM
jojo 一問 witchblade 日本動漫畫討論版 9 01-22-04 10:36 PM
問jojo扭蛋 我的爸爸 收藏品討論版 1 10-10-03 07:48 PM

現在的時間是 06:11 PM

手機版 | APP版