Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-03-17, 04:07 PM   #1
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
GameStop Germany - A look at all Switch titles currently listed in their system
https://twitter.com/GoNintendoTweet/...rc=twsrc%5Etfw

流定堅 ??
呢張野未正式公開SWITCH就講過已經係流啦

再者依家D GAME都有期

你望下都覺唔對路啦

此篇文章於 02-03-17 04:16 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線  
舊 02-03-17, 04:11 PM   #2
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
又係...個POST 1月9日...

信長 目前離線  
舊 02-03-17, 06:13 PM   #3
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk

身在日本見到樣板機,哈哈,吾錯的

也請你緊握我的手 .陪我繼續走下去…
MR WONG 目前離線  
舊 02-03-17, 06:17 PM   #4
MR WONG

感覺有點厚度

舊 02-03-17, 06:17 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.

HON HON 目前離線  
舊 02-03-17, 06:24 PM   #6
MR WONG

個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp

舊 02-03-17, 06:53 PM   #7
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: MR WONG 查看文章
個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp
說明紙才對吧

以前新GAME入手第一時間一定拎說明書出嚟睇
依家轉咗電子化後已經唔會咁做,遇到唔明先會去睇
野良猫 目前離線  
舊 02-03-17, 07:17 PM   #8
MR WONG

引用:
作者: 野良猫 查看文章
說明紙才對吧

你說得對,不是書了,是一張紙,哈哈,也可能什麼也沒有!

舊 02-03-17, 07:21 PM   #9
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
說明紙才對吧

Me2 , 而家啲game 盒又空又輕又偷膠 , 好空虛

舊 02-03-17, 06:25 PM   #10
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: HON HON 查看文章
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
wsx360 目前離線  
舊 02-03-17, 09:19 PM   #11
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

舊 02-03-17, 09:57 PM   #12
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: wsx360 查看文章
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

依家黎講會玩VR都有可能, 因為社長唔同左, 就正如APPLE一樣, 話過唔會有STYLUS, 但依家就...

出到都唔奇, 但到時一定會又係另一個突破, 只希望唔好改變自己既原意就得LA.

HON HON 目前離線  
舊 02-04-17, 12:17 AM   #13
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
依家黎講會玩VR都有可能, 因為社長唔同左, 就正如APPLE一樣, 話過唔會有STYLUS, 但依家就...

出到都唔奇, 但到時一定會又係另一個突破, 只希望唔好改變自己既原意就得LA.
手制可以左右分開,主機係6.2吋Mon,意圖好明顯啦,只係肯吾肯出,不過以佢速度,至少兩年後.....
而且只係多一樣玩法,如果係主流,佢promote吾會好似而家咁,任天堂可能都當VR係後著

無論如何,個底座設計真的浪费了,無功能

此篇文章於 02-04-17 09:08 AM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線  
舊 02-03-17, 06:30 PM   #14
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
New Switch Digital Magazine: 1st issue is free
https://issuu.com/switchplayer/docs/..._1_/01?ff=true

信長 目前離線  
舊 02-03-17, 06:32 PM   #15
野良猫
肥倫

啲制都幾扁
原本諗住買制套,依家都係睇定啲先
野良猫 目前離線  
舊 02-03-17, 07:19 PM   #16
MR WONG

引用:
啲制都幾扁
早買早享受,還是這句

舊 02-03-17, 07:23 PM   #17
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
啲制都幾扁
同 new 3ds 上面既掣好似,甚至懷疑用緊同一套件
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 02-03-17, 11:29 PM   #18
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
雖然話呢家NS的機能好雞推唔起VR, 而且又唔知老任係唔係真係會搞VR (更加我個人唔睇好VR)

但係如果真係老任有意搞的話,
會唔會只係出個"PRO DOCK"就可以升級機能去推VR呢?
lineage19 目前離線  
舊 02-04-17, 12:43 AM   #19
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線  
舊 02-04-17, 01:09 AM   #20
ayane123

註冊日期: Sep 2003
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: lineage19 查看文章
雖然話呢家NS的機能好雞推唔起VR, 而且又唔知老任係唔係真係會搞VR (更加我個人唔睇好VR)

但係如果真係老任有意搞的話,
會唔會只係出個"PRO DOCK"就可以升級機能去推VR呢?

PRO DOCK一定要出,唔出推唔起VR

PRO DOCK個GPU最小要有GTX 970級數

同埋個主體都唔用得,用720P 60FPS mon玩VR,連手機VR都不如,直頭係VR既災難添

即係話老任玩VR,成部switch得對joy-con用得返

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 02-04-17 01:12 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 02-04-17, 01:43 AM   #21
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
小島秀夫玩1 2 Switch: Quick Draw, 佢贏定輸!?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 02-04-17, 02:15 AM   #22
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch Extended Super Bowl Ad - Easter Eggs, Secrets, and Gameplay Analysis
https://www.youtube.com/watch?v=r4iAjNQfYYM
引用:

neo2046 目前離線  
舊 02-04-17, 07:55 AM   #23
ELT
Lunar使者

睇左個遊戲包裝盒設計,個size細psp game盒少少,好浪費空間
其實今時今日說明書都內置左響入面啦,仲整咁大盒出黎仲乜? 好似3ds, psv game 盒咁上下已經夠冇凸啦

舊 02-04-17, 08:38 AM   #24
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
- del -

此篇文章於 02-04-17 10:51 AM 被 任仔 編輯。
任仔 目前離線  
舊 02-04-17, 09:44 AM   #25
野良猫
肥倫

會唔會係因為要就封繪

正經
張咭咁細要壓嘅可以到銀包一半都得,但封面情報量自然會少好多,連個名都睇唔清楚
而且入面放嘅未必係只有說明紙,SE、C記嗰啲通常都會有其他宣傳嘢、DLC CODE跟
太細始終唔方便

至於點解改咗長方形,可能係為咗方便成盒嘢放入褲袋
以前買PSP都係就咁入褲袋,但3DS唔可以咁做
當然哩個係亂估,但長形設計係好啲嘅

門徒MODE
「知唔知點解長方形?」
搖頭
「方便出貨嘛」
野良猫 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5819 05-12-24 08:25 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 07:17 PM

手機版 | APP版