Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-17, 07:52 PM   #2676
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
我要黑人死得比十七歲慘100萬倍

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:09 PM   #2677
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Einhander 查看文章
我要黑人死得比十七歲慘100萬倍
十七歲係比朱古力玩死

黑人係玩死全隊人 + 攬炒

你用十七歲做對比太失禮了

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:38 PM   #2678
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

今集表現到幾腐敗~唔只黑人~根本成個艦隊都係咁~
唔怪得朱古力要改革~

好熟口熟面~舉晒手投降~都1棍棍咁毆落去~成個艦隊重覺得自己無錯~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 09:14 PM   #2679
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
黑仔死法徵文大賽開始
1. 俾支砲由C眼插入頭出死
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 09:18 PM   #2680
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
都應該係一樣佢想投降時俾奧加視而不見死係部王座手

唔係特登整部機出黎做乜

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 10:23 PM   #2681
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
又話廢柴少爺好有人望嘅?今集只見到一個死小孩

[轉]
これまでのイオク様の功績
・MA復活させる
・鉄華団のMA殲滅作戦を邪魔する(2回)
・逆恨みと職権乱用で罪を被せる
・自作自演で汚名返上しようとする
・禁止兵器を平然と使う
・停戦信号無視(2回)
・女子供だけの民間船を攻撃

此篇文章於 01-22-17 10:36 PM 被 Sito 編輯。
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 11:36 PM   #2682
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第四十話

1. 呢集令人「火起」嘅程度比得上廿一話(?),有過之而無不及;不過上次只係用咗半集插旗,嚟得幾突然,今次就早就舖好,等人有多啲時間有心理準備
2. 黑臉少爺真係累人累物,佢犯足四項死罪:投降都殺、用禁用武器,同埋攻擊無武器非戰鬥員嘅逃生船隻,呢三味夠成個戰犯,犯足人道罪行,第四樣係佢又偏偏死唔去,仲連累部下;用17歲同佢比,簡直有辱17歲,佢係戆,但殺都係殺戰鬥人員,都叫做合理。
3. 伯爺都好無奈,三明又好明佢處境,不過佢今話最後眼神真係想食人
4. 昭宏部智魔有新炮,但仙奴部新機又唔見有咩發揮,反而細路成長咗好多
5. 反而朱妹開部咁新咁勁嘅機都唔夠大婆打,真係唔多掂
6. 下集孖辮妹同昭宏係時候開花結果

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
睇到有人講~阿賴耶識係跟人體4支活動~人無尾~條尾點操控~
係咪同TB個P系統混餚咗?無記錯第二話講阿賴耶識係直接將機體嘅訊息直接打落去駕駛員個神經系統,等駕駛員嘅反應比用電腦輔助嘅快好多,但指令都係要人手畀,而條尾可以當鎗咁駛:駕駛員指住邊度,條尾咪射去邊咁咯

舊 01-23-17, 12:38 AM   #2683
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
認真,可唔可以標題加番句劇透注意,都唔係第一次入錯被透..

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 12:39 AM   #2684
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
真心覺得唔好俾黑人死得咁痛快

舊 01-23-17, 01:38 AM   #2685
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
正打革 巴

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:54 AM   #2686
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

係咪同TB個P系統混餚咗?無記錯第二話講阿賴耶識係直接將機體嘅訊息直接打落去駕駛員個神經系統,等駕駛員嘅反應比用電腦輔助嘅快好多,但指令都係要人手畀,而條尾可以當鎗咁駛:駕駛員指住邊度,條尾咪射去邊咁咯
你不是還有第三隻腳嗎?

必殺!!!終極黃金斬、終極膀胱劍!!!!!

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:59 AM   #2687
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我一直唔明大哥被老屈嘅禁止兵器喺乜,打MA有用過?留意唔到
我有覺得黑仔點都死唔去,其實佢根本唔識合做軍人,只喺因為家眾而身居其位

攻擊非戰鬥人員,唔接受敵人投降,喺號角入面無乜影響
黑仔部下果個反應,根本成個號角都喺主戰派,有得打就開心

黑仔用果隻就喺禁止兵器?實彈黎咋喎
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:48 AM   #2688
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我有覺得黑仔點都死唔去,其實佢根本唔識合做軍人,只喺因為家眾而身居其位

流星號用嚟打ma嘅支炮

不過彈頭係用普通彈所以有商確餘地未犯法,依家黑人就係直接將禁用兵器屈落大哥度,令大哥完全變成犯法,屈佢幫鉄華團輸出禁用兵器

此篇文章於 01-23-17 09:51 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:51 AM   #2689
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:

上集先講完佢用"懷疑輸送魔劍比鐵華團"而入大哥

流星狗果2支炮咪就係魔劍,只不過朱古力話鐵華團果時係用普通彈頭所以係入左灰色地帶

罰你重睇上集

此篇文章於 01-23-17 01:32 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 10:04 AM   #2690
肉羊哩咖
griffin611

引用:

係就係號角係唯一武力,但單嘢揚咗點都多好睇,其實佢唔可以唔理民意(或者實啲金主嘅意願),打橫嚟行,係乜都唔理就多特同阿伯壇嘢要咁就住就住喇。

咁睇,號角唔係單純嘅國家軍隊組織,下面要對家族阿頭講忠誠(你當佢係藩王得㗎喇),阿頭想點下面嘅要無條件支持。卑鄙無恥下流賤格黑仔少爺要打殘他賓氏,下面嘅兵點都扭到佢達成心願

初初以為係核兵器,卑鄙無恥下流賤格黑仔少爺用嘅可能係鈾彈呢啲超硬度非爆炸性彈頭,點解係違禁就考起

舊 01-23-17, 12:14 PM   #2691
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
尋晩一話入機戦
相信我地打得好爽

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 02:51 PM   #2692
肉羊哩咖
griffin611

下一個型態叫獵魔狼王?!

(取至維基)
引用:

天狼王型獵魔鋼彈(ガンダム・バルバトスルプスレクス,Gundam Barbatos Lupus Rex)
在火星都市「克里斯」近郊和MA——「哈斯武」展開激戰的「天狼型獵魔」在贏得勝利的同時,也跟駕駛員「三日月‧奧古斯」一樣陷入滿身瘡痍的狀態。
從之前就一直負責機體維護的迪瓦茲整備員們替送到歲星MS工房的獵魔進行更大規模的改裝作業。透過「阿賴耶識系統」配合和MS一體化的三日月的戰鬥資料,讓機體的反應速度成功達到理論值的極限。
骨架的各部關節動作也施加了和駕駛員親身感覺一致的纖細調整,連外裝也活用了MA的裝備,獲得新姿態的獵魔更被賦予了「REX」一詞,也就是「王」的名字。
以成為火星之王為目標的鐵華團團長——「歐格‧伊茲卡」以及和他一同前進的三日月,做為他新機體的這名字可以說是命中註定的。
駕駛艙方面,是依據三日月目前的狀况而改修成前開式。之前的戰鬥中因徒手撕MA的關係而導致手腕壞掉,於是加裝爪子當武器,所使用的是特殊合金是女武神劍的同款合金。

機體編號:ASW-G-08
所屬方:鐵華團游擊隊(隸属於鐵華團)
駕駛員:三日月・奧古斯
機體高度:19公尺
機體重量:32.1噸
武裝:

超大型錘矛
天狼王型獵魔的主裝備,是一把比錘矛還巨大化的大型旋轉鑽錘矛。
王之爪×2
天狼王型獵魔的捕捉型裝備,從背包移植在手臂內部。
適用於發動強襲和捕捉。
火神砲×2
天狼王型獵魔的新裝備,裝在手掌内。
鞋跟打樁機×2
天狼王型獵魔的打樁裝備,裝在鞋跟上。
對敵機踢向牆面或踩向地面時,藉由打樁機的刺針破壞骨架或駕駛艙。
尾之刃
原是MA——哈斯武的武裝之一,後成天狼王型獵魔的特殊裝備,裝在背包上。
平時可當平衡器來使用,尾劍的纜線是從哈斯蒙武身上拆下來的,里面的劍身則是新造品。
三日月對此裝備的感想是「感覺就像是本來就有的東西」。

機械設定:鷲尾直廣
條尾......打椿機

-----

另外, 今話劇本係黑田洋介, 當年兩季嘅00劇本全部都係出佢個名, 佢第一次幫鐵孤寫, 節奏掌握同轉合都唔錯, 唔知係咪「武力介入」嘅開始喇

此篇文章於 01-23-17 03:08 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 03:37 PM   #2693
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
腦殘你呢d垃圾早死早著啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 06:06 PM   #2694
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
真係用左MA既PART
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:22 PM   #2695
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
唔應該怪晒黑人一個...仲有迪瓦茲個二五仔!
最好送個宇宙漂流刑比佢兩個嘆

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:28 PM   #2696
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
黑人無視任何信訊號彈,用禁用彈頭仲要瞄逃生船

哩件嘢一定唔可以俾佢死得咁簡單
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 10:28 PM   #2697
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
黑仔唔可以死,拒要長命百歳

四肢要用壓扁的方式壓爛,再盡量保留爛左既四肢連住身體
切走XX但留蛋,再博喉同拒排尿,仲要博得勁衰等拒排尿就勁痛
整個機械裝置係蛋蛋度,毎小時自動敲落蛋蛋,但力度要較好唔傷到蛋蛋又只有痛既感覺
挖走對眼,插聾對耳,拔走所有牙齒,用插喉方式維持拒呼吸
整一個口鼻相連式裝置連住口同鼻用人畜排洩物進行餵食
排洩物要進行殺菌加工,避免黑仔受細菌病毒感染.但同時要保持排洩物的原味
餵食時要以慢流方式24小時由裝置流入,裝置和口部要進行多重接合令黑仔無法吐出
用以多種名貴藥材 保健品混入排洩物令黑仔身體健康,再毎日諗D野同拒玩

黑仔你一定要長命百歳阿
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 10:50 PM   #2698
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
イオク様やらかしリスト
・警告を無視して古代兵器起動
・部下を無意味に死なせる
・農業プラント蒸発
・ヤクザと裏で連絡とる
・私情で罪をでっち上げる
・上官の命令無視
・停戦信号無視
・降伏信号無視
・禁止兵器使用
・非戦闘員への攻撃
・味方ごと攻撃

起初我以爲佢只係一個純粹嘅搞笑角色
點知係一個自我感覺良好到衝出宇宙嘅犯眾憎

我睇動畫睇得少,睇到火滾到火燒心真係第一次
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 11:56 PM   #2699
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
三明, 今鑊你唔狠狠咁同黑仔玩鋪甘都唔得了
同我殺佢一萬次
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:02 AM   #2700
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
最煽情的一集, 太過造作, 比如
1) 弘昭一隊人英雄救美到達現場
2) 名瀨嫂尾射正中黑仔艦橋
3) 名瀨駕艦幾乎正中黑仔旗艦, 然後補中另一隻艦陪葬
4) 名瀨嫂死左變背後靈

我應該覺得簡單改為
改1) 弘昭一隊人到達時和孖辮女二人交叉援護運輸船
改2) cut左尾射, 改為黑仔派人檢查發現她未死, 再補她一槍
改3) 名瀨駕艦中彈即停, 給名瀨10幾秒走馬燈回憶以往點滴後死去
改4) cut走背後靈, 因為和鐵血孤兒的風格不符

另外, 黑仔這小丑角色的行為太搶戲, 我覺得係本季一敗筆.

此篇文章於 01-24-17 12:06 AM 被 freemanl 編輯。
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 10:02 AM

手機版 | APP版