Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-17, 10:24 AM   #626
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
有↓+O=180°轉身,又心跳手錶,又刀仔,
主要係BIO5班底製作,
玩左咁多集正傳o既我都覺得好有BH感覺!
我都覺得呢隻好有bio feel!
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:31 PM   #627
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
我又評下

用pro + vr玩
個人算小暈,一玩玩2,3個鐘
仲未爆,只玩Easy(太驚XD)不過一早劇透咗

出色地方係緊張感,其實只要收起D武器就會好緊張,哩個點解隻demo咁出色,而正game後段會無咁驚

另外都讚後一段一個兩層嘅boss戰,因為都係射點為主,佢就好運用到VR要上下左右咁望去玩,最深刻係要望頭頂射點,好置身其中,有一刻感覺去咗環球影城玩機動遊戲咁,好高質

此外,感覺上好似demo有心思過正game,結局多D(仲要全世界估觸發點「聽唔聽電話」、先後次序等),而正game就一本道,之前話嗰道德決責系統好似無乜用(其實無得揀至真),另外物件有D要樽低、係D好邊位置先見到,正game我唔係好覺,定一話Easy無,完我發現唔到

最後點解好似無再講女鬼嘅?demo有出,正game唔見又無人講?好似鬼隱咗咁

有冇bio味,我覺得有,最正係按密碼D聲XD

Pro & non pro嘅分別
我用舊機玩唔耐,純感覺係pro會清小小,真係好小,點發現?個人覺得因爲清咗,VR嘅網紋出咗(似之前話HTC咁),而整體graphic就好似清DD,而順咗,我諗係?我相信係,我唔太識分。不過有一點就係就算pro行VR,中似你出屋去中庭都會325有rend唔切graphic而見到低解象情況,我諗優化仍有待進步(但唔太影響嘅)

最後,隻game係正嘅!

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:50 PM   #628
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: rubyyu 查看文章
最後點解好似無再講女鬼嘅?demo有出,正game唔見又無人講?好似鬼隱咗咁

Sent from my iPhone using Gaforum

demo女鬼?kitchen?
唔係Mia黎咩?

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 01-30-17 01:05 PM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:02 PM   #629
rubyyu

引用:
作者: ycyleo 查看文章
demo女鬼?kitchen?

唔係Mia黎咩?

Demo嗰隻

係Mia??唔明

舊 01-30-17, 01:05 PM   #630
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
Demo嗰隻

係Mia??唔明

如果係話demo倒釣果隻
照老外wiki講,都係mia黎
http://residentevil.wikia.com/wiki/Mia_Winters

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:08 PM   #631
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
想為BIO7出VR..但感覺家下/公佈左用得VR玩的game不多...
(怕成3,4千蚊買左返黎結果只係用黎玩得BIO...)

舊 01-30-17, 01:10 PM   #632
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
http://residentevil.wikia.com/wiki/Mia_Winters
唔係……
係beginning hours入面用手指引發死亡地點嗰隻女鬼
你完成咗會拎到coin過落Bio7度

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:25 PM   #633
rubyyu

バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(團年飯預埋你)

引用:

就咁睇,篇文好似無解釋,而且同Mia衣著唔同,似Eveline?

希望DLC解釋一下

舊 01-30-17, 01:47 PM   #634
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我又評下

此外,感覺上好似demo有心思過正game,結局多D(仲要全世界估觸發點「聽唔聽電話」、先後次序等),而正game就一本道,之前話嗰道德決責系統好似無乜用(其實無得揀至真),另外物件有D要樽低、係D好邊位置先見到,正game我唔係好覺,定一話Easy無,完我發現唔到

最後,隻game係正嘅!

引用:
就咁睇,篇文好似無解釋,而且同Mia衣著唔同,似Eveline?

希望DLC解釋一下

其實將之前兩個demo串埋都講得通……
Kitchen見到Mia個人係拍鬼屋個主角,即係喺beginning hours話自己著靚鞋嗰個人
而Bio7屋頂個窗係封咗,因為beginning hours個主角由嗰度逃走成功,於是封咗佢
Bio7下水道浮出嚟嗰個人就係個製作人

要樽低、邊位嘅嘢通常係揾coins同mr. Everywhere,有啲位真係要側晒頭先見到。

Beginning hours入面搵死亡地點同女鬼個謎真係好難解,我諗爆頭都攪唔掂,最後要睇攻略

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 01-30-17, 01:53 PM   #635
rubyyu

引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實將之前兩個demo串埋都講得通……

Kitchen見到Mia個人係拍鬼屋個主角,即係喺beginning hours話自己著靚鞋嗰個人

而Bio7屋頂個窗係封咗,因為beginning hours個主角由嗰度逃走成功,於是封咗佢

Bio7下水道浮出嚟嗰個人就係個製作人

要樽低、邊位嘅嘢通常係揾coins同mr. Everywhere,有啲位真係要側晒頭先見到。

Beginning hours入面搵死亡地點同女鬼個謎真係好難解,我諗爆頭都攪唔掂,最後要睇攻略

Kitchen同beginning hour 係串得咪,仲可以話因爲beginning hour個主角走佬而有小李飛刀 係女鬼嘅真實身份同幻象未解釋到?

舊 01-30-17, 02:12 PM   #636
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
Kitchen同beginning hour 係串得咪,仲可以話因爲beginning hour個主角走佬而有小李飛刀 係女鬼嘅真實身份同幻象未解釋到?

女鬼同幻象應該Eveline

舊 01-30-17, 05:55 PM   #637
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
原來兩個demo的劇情在bio7無得玩番? 等我仲特登唔玩demo....
睇黎要download番黎玩...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 07:03 PM   #638
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:

依家本篇故事都勁多矛盾同BUG,希望DLC真係解釋得晒

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 08:07 PM   #639
ゆり

註冊日期: Nov 2004
女鬼大約係比eveline控制後出來既精神錯亂反應

而bug什麼的就用病毒既效果解釋就得

舊 01-30-17, 09:14 PM   #640
rubyyu

引用:
作者: ゆり 查看文章
女鬼大約係比eveline控制後出來既精神錯亂反應

而bug什麼的就用病毒既效果解釋就得
我意思係點解到咗正game女鬼會消失咗,之前仲話有女鬼就一D都唔bio,我仲係正game諗住理解下,點之無出現過又好似無乜人討論

Btw,剛爆,好想知男角落船後女角嘅故事,希望not a hero會補番
舊 01-30-17, 09:20 PM   #641
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
我意思係點解到咗正game女鬼會消失咗,之前仲話有女鬼就一D都唔bio,我仲係正game諗住理解下,點之無出現過又好似無乜人討論

Btw,剛爆,好想知男角落船後女角嘅故事,希望not a hero會補番

其實所有都係中病毒後的幻覺,故事有解釋

yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 11:01 PM   #642
rubyyu

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
其實所有都係中病毒後的幻覺,故事有解釋

純討論
都可以係其中一個假設
但另一方面,印象3個cam man未入屋已見鬼,即係未入屋已感染?
同時正game主角幻象同cam man唔同,當然如果話各人見嘅幻象都不同都可解釋
不過女鬼造型只出現係demo比較奇怪
舊 01-30-17, 11:21 PM   #643
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
現階段E黴菌個解釋, 我感覺係為左叫Biohazard夾硬將巫術同詛咒寫做生化武器....

舊 01-31-17, 12:11 AM   #644
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

溫馨提示
有版友未玩未買未爆
如果太過關連到人物、事件、劇透嘅
請自行反白,以免影響未玩嘅版友

舊 01-31-17, 01:19 AM   #645
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
現階段E黴菌個解釋, 我感覺係為左叫Biohazard夾硬將巫術同詛咒寫做生化武器....
真要說的話, 喪屍的"起源", 都係巫術/詛咒,
既然bio1可以將喪屍解釋為細菌(生化武器), 咁而家將巫術/詛咒=細菌/生化武器其實唔算夾硬

[少少OT] 其實幾十年前倪匡的小說已經係巫術/詛咒=細菌
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 10:59 AM   #646
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

港服Banned Footage Vol. 1 出左
要1.4gb

舊 01-31-17, 02:43 PM   #647
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: sunhikari 查看文章
玩左VR....玩一個鐘真係好頭暈

但真係堅恐怖下.....
我好你少少,每玩1.5hrs就開始感不適,暫時個人極限係2hrs左右!

PS:睇左設定書,裡面寫原來為左「製作不會讓人頭暈的恐怖遊戲」,
平時探索時,行走速度會減慢至4.2km/h,遇怪時先會正常番個行走速度6.1km/h!
所以我覺得好奇怪點解某D人兄7hrs多就爆到機!
但玩PSVR版的我用左6hrs多先離開到第1間屋!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 03:08 PM   #648
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: mrk 查看文章
我好你少少,每玩1.5hrs就開始感不適,暫時個人極限係2hrs左右!

PS:睇左設定書,裡面寫原來為左「製作不會讓人頭暈的恐怖遊戲」,
平時探索時,行走速度會減慢至4.2km/h,遇怪時先會正常番個行走速度6.1km/h!
所以我覺得好奇怪點解某D人兄7hrs多就爆到機!
但玩PSVR版的我用左6hrs多先離開到第1間屋!
如果要揾齊coins,file同Mr. Everywhere絕對止咁嘅時間,有啲公仔個位真係陰濕到呢……

我係之後睇youtube先知唔睇第一餅帶係拎唔到第一個coins
於是又由頭玩過晒

舊 01-31-17, 04:23 PM   #649
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,只係一個星期左右就出左DLC,
即係其實早就準備好左,只係想分開賣,感覺真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,
其實我個人認為這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
想知道中間的劇情就一關一關咁買,要知埋個結局再俾錢買...
純個人感受,不喜勿回.

此篇文章於 01-31-17 04:29 PM 被 莎月美希 編輯。
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 04:28 PM   #650
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,感覺
真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,其實我個人認為
這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
想知道中間的劇情就一關一關咁買,要知埋個結局再俾錢買...
純個人感受,不喜勿回.
哩啲嘢,上網睇就得啦

尋日我都係睇咗4粒鐘內爆機嘅片當玩咗算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 01:21 PM

手機版 | APP版