Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-16, 12:07 AM   #476
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
我意思係,我部psv係用日psn account
問題1: 可唔可以玩到中文版實體碟?
問題2:amazon jp個package係實體碟定係download code?

舊 11-07-16, 01:29 AM   #477
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
可以玩到,不過你玩中文版的話,日psn d dlc預全部dl完都用唔到
你都寫個package即係實體啦…

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:11 AM   #478
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: westpat 查看文章
問題2:amazon jp個package係實體碟定係download code?
所有非直接更新型的東西你全部無份就是

問題2 佢不會特登印隻碟是包含普通dlc的 (但特別歌曲限定版就真的會印一隻不同的)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-07-16 11:14 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 02:36 PM   #479
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
1.樓上已答,玩到but DL唔到DLC
2.download code for sure

舊 11-07-16, 04:02 PM   #480
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
不過有時啲DLC雖然日版PSN DOWNLOAD唔到,
但可以去番香港PSN DOWNLOAD然後LOGIN入日版PSN到用
唔知呢隻GAME得唔得
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 04:12 PM   #481
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
中文版同日文版一般當係兩隻唔同既game唔可以互通多
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 04:52 PM   #482
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
但可以去番香港PSN DOWNLOAD然後LOGIN入日版PSN到用
唔知呢隻GAME得唔得
PSV 應該唔用得哩招。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 05:24 PM   #483
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
唔知呢隻GAME得唔得
你隻GAME要係港版先得.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 05:29 PM   #484
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: 真!DC 查看文章
中文版同日文版一般當係兩隻唔同既game唔可以互通多
由手機版發出
但GB3 save 中英日互通.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:49 PM   #485
westpat
Jayjey

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
1.樓上已答,玩到but DL唔到DLC
2.download code for sure
明白晒,咁我上amazon jp買普通版算,又有得第一時間玩(download code),又有3 free dlc一定d/l到
係叫做冇中文囉....

舊 11-08-16, 12:19 AM   #486
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
明白晒,咁我上amazon jp買普通版算,又有得第一時間玩(download code),又有3 free dlc一定d/l到
係叫做冇中文囉....
AMAZON買既唔係CODE呀....你真係明白?

AMAZON買果隻實體版係"遊戲卡"

要寄既"盒裝GAME"

唔係"下載CODE"

舊 11-08-16, 12:29 AM   #487
westpat
Jayjey

引用:
作者: ゆり 查看文章
AMAZON買既唔係CODE呀....你真係明白?

AMAZON買果隻實體版係"遊戲卡"

要寄既"盒裝GAME"

唔係"下載CODE"
下。。。
咁我試下直接上日psn買digital 版算。。。
由手機版發出
westpat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 12:34 AM   #488
ゆり

引用:
下。。。
咁我試下直接上日psn買digital 版算。。。
由手機版發出
有冇jcb

冇既連試都可以唔洗

舊 11-08-16, 12:36 AM   #489
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
有冇jcb

冇既連試都可以唔洗
買PSN卡就得, 唔一定要JCB

舊 11-08-16, 12:38 AM   #490
ゆり

引用:
作者: Eking 查看文章
買PSN卡就得, 唔一定要JCB
呀又係

不過我希望佢唔好買錯香港點

舊 11-08-16, 08:07 AM   #491
westpat
Jayjey

引用:
有冇jcb

冇既連試都可以唔洗
有啦,買開既
係麻煩d囉,1000yen一次慢慢入

只係想睇下會唔會有其他地方好似買pc game d code咁,又可以儲amazon point

anyway,已係日psn買左lu,thx各位

舊 11-08-16, 08:52 AM   #492
pet3
The One

引用:
有啦,買開既
係麻煩d囉,1000yen一次慢慢入

只係想睇下會唔會有其他地方好似買pc game d code咁,又可以儲amazon point

anyway,已係日psn買左lu,thx各位
PS4 可唔洗一千一千咁入
直接按購買 付款就得

不過你要psv 版只能能1000 1000

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-08-16, 09:02 AM   #493
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: pet3 查看文章
直接按購買 付款就得

嗯?
PS4上日區PSN買野俾錢可以用JCB一次過?
唔駛預先一千一千入?

舊 11-08-16, 09:04 AM   #494
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
psv 唔係有日版 7000 /10000YEN PSN 卡買咩
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 09:18 AM   #495
pet3
The One

引用:
嗯?
PS4上日區PSN買野俾錢可以用JCB一次過?
唔駛預先一千一千入?
我一直都是直接購買

購物車中的東西比1000日元少的話
他就會先充值1000再扣錢

大過一千的話
就直接先扣存款如下的直接比錢

由ps4 日服開服第1日到現在(港版早日本2個月,所以一開始無得入商店)
我一直都是咁用

最近一次用是11月2日 購買psn+ 12月+2月

FGO 目標預算
舊 11-08-16, 09:23 AM   #496
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
我一直都是直接購買

購物車中的東西比1000日元少的話
他就會先充值1000再扣錢

大過一千的話
就直接先扣存款如下的直接比錢

由ps4 日服開服第1日到現在(港版早日本2個月,所以一開始無得入商店)
我一直都是咁用

最近一次用是11月2日 購買psn+ 12月+2月
原來有新招
睇黎可以去申請返張試下囉

舊 11-08-16, 09:27 AM   #497
pet3
The One

引用:
原來有新招
睇黎可以去申請返張試下囉
如果要吉吉島卡先得

FGO 目標預算
舊 11-08-16, 11:40 AM   #498
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

今日官網新update只有一個重點

今集Map炮殺敵都有exp

舊 11-08-16, 11:57 AM   #499
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
今日官網新update只有一個重點

今集Map炮殺敵都有exp
終於MAP炮唔係再得個擺字
PS年代打到而家都唔放MAP炮就係因為無EXP

舊 11-08-16, 10:50 PM   #500
westpat
Jayjey

引用:
直接按購買 付款就得

oh?幾時改左架..?
試過入到過1000yen就lock我account之後唔再敢用

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] PSV 日版 SD GUNDAM G GENERATION GENESIS BRA武藏 買賣專區 0 10-20-17 05:30 PM
賣sd gundam g generation genesis 主題曲女歌手CODE 書仔 買賣專區 1 12-05-16 11:42 AM
SD GUNDAM G-GENERATION CARD ivanhui 收藏品討論版 3 11-09-05 08:57 PM
[NDS]SD Gundam G Generation DS neo2046 手提遊戲機討論版 421 06-14-05 11:36 AM
SD GUNDAM G generation NEO jerry 電視遊戲討論版 4 04-17-05 03:22 PM

現在的時間是 10:51 AM

手機版 | APP版