Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後
電視遊戲討論版>Elder Scrolls V: Skyrim (PS4/XB1版發售中 | NS版對應Amiibo )
tong21093126 06:06 PM 11-17-11
作者: 小光:
點解可以咁正架, 好想快d玩呀

笑鳥
作者: diabloex:
個制作人好似美斯, 條飛龍又好似轟龍.
哈哈 我都笑左
風無霜 09:20 PM 11-17-11
想問下你地升lv加血,魔法定力量
仲有邊到升lv快d=o=...
同埋有冇得洗點?=o=
BlackWing 09:24 PM 11-17-11
作者: 風無霜:
想問下你地升lv加血,魔法定力量
仲有邊到升lv快d=o=...
同埋有冇得洗點?=o=
你玩咩職業先,之前睇人話行殺手線可以玩30倍傷害暗殺
攪到想開過隻人玩,同埋你每次升LV之前,可以搵左npc導師升5個skill lv先
果5個額帶唔到去下個lv
風無霜 09:35 PM 11-17-11
作者: BlackWing:
你玩咩職業先,之前睇人話行殺手線可以玩30倍傷害暗殺
攪到想開過隻人玩,同埋你每次升LV之前,可以搵左npc導師升5個skill lv先
果5個額帶唔到去下個lv
咁個npc導師係邊架
我用緊好似豹頭個種族
BlackWing 09:37 PM 11-17-11
咁個npc導師係邊架
我用緊好似豹頭個種族
之前自己係個外國網抄落來的,睇下o岩唔o岩用

02.SKill Trainer
-----------------------------Combat Skill-----------------------------

Heavy Armor
---Journeyman:Hermir Strongheart(Windhelm)
-------Expert:Gharol of Dushnikh(Reach)
-------Master:Farkas of the Companions(Whiterun)

Block Skill
-------Expert:Njade Stonearm of the companions(Whiterun)
-------Master:Larak of Mor Khazgur(Reach)

Two-Handed
-------Expert:Torbjorn Shatter-Shield(Windhelm)
-------Vikas of the companions(Whiterun)

One-Handed
---Journeyman:Amren(Whiterun)
-------Expert:Athis of the companions(Whiterun)
-------Master:Burguk of Dushnikh Yal(Reach)

Archery
---Journeyman:Faendal(Riverwood)
-------Expert:Aela the Huntress of the companions(Whiterun)
-------Master:Niruin of the Thieves Guild(Riften)

Smithing
---Journeyman:Ghorza(Markarth)
-------Expert:Balimund(Riften)
-------Master:Eorlund Gray-Mane(Whiterun)

-----------------------------Stealth Skills-----------------------------

Sneak
---Journeyman:Khayla(Khajiit Caravans)
-------Expert:Garvey(Markarth)
-------Masterelven Mallory of the Thieves Guild(Riften)

Lockpicking
-------Expert:Majhad(Khajiit caravans)
-------Master:Vex of the Thieves Guild(Riften)

Pickpocketing
---Journeyman:Ahkari(Khajiit caravans)
-------Expert:Silda the Unseen(Windhelm)
-------Master:Vipir of the Thieves Guild(Riften)

Speech
---Journeyman:Revyn Sadri(Windhelm) or Dro'marash(Khajiit Caravans)
-------Expert:Ogmund the Skald(Markarth)
-------Master:Geraud Gemaine of the Bards college(Solitude)

Alchemy
---Journeyman:Lami(Morthal)
-------Expert:Arcadia(Whiterun)
-------Master:Babette in the Dark Brotherhood Sanctuary

Light Armor
---Journeyman:Scouts-Many-Marshes(Whiterun)
-------Expert:Grelka(Riften)
-------Master:Mazir in the Dark Brotherhood sanctuary

-----------------------------Magic Skills-----------------------------

Alteration
---Journeyman:Melaran(Solitude)
-------Expertravynea of Kynesgrove(Eastmarch)
-------Master:Tolfdir of the college in Winterhold

Conjuration
---Journeyman:Runil(Falkreath)
-------Expert:Phinis Gestor of the College in winterhold
-------Master:Falion(Morthal)

Destruction
---Journeyman:Wuunferth the Unliving(Windhelm)
-------Expert:Sybille Stentor(Solitude)
-------Master:Faralda of the college in winterhold

Enchanting
-------Expert:Sergius Turrianus of the college in winterhold
-------Master:Hamal(Markarth)

Illusion
-------Expert:Atub in Largoshbur in The Rift
-------Masterrevis Neloren of the college in Winterhold

Restoration
-------Expert:Keeper Carcette(Hall of the Vigilant) of Colette Marence of the college in winterhold
-------Masteranica Pure-Spring(Whiterun)

同埋你都係確定左大約想玩咩方向職業先,怪物係有一個浮動LV
你第一次進入果個區域就會決定左怪物係咩LV,當然都有d地區怪物一開始既lv係高過主角
但如果你呢個技能升少少,果個技能又升少少攪到個四不像的話
到最後都幾惡攪下
風無霜 11:18 PM 11-17-11
同埋你都係確定左大約想玩咩方向職業先,怪物係有一個浮動LV
你第一次進入果個區域就會決定左怪物係咩LV,當然都有d地區怪物一開始既lv係高過主角
但如果你呢個技能升少少,果個技能又升少少攪到個四不像的話
到最後都幾惡攪下
thank
我而家玩Kahjiit果個
不過而家lv 7
好似你話齋,果樣加d,依樣加d=.=
諗緊重唔重玩好...
BlackWing 11:28 PM 11-17-11
thank
我而家玩Kahjiit果個
不過而家lv 7
好似你話齋,果樣加d,依樣加d=.=
諗緊重唔重玩好...
kahjiit好似內建+10潛行?
如果唔係差太遠的話,升到50學Assassin's Blade之後再加入兄弟會拎手套
應該仲有得攪
風無霜 05:15 AM 11-18-11
kahjiit好似內建+10潛行?
如果唔係差太遠的話,升到50學Assassin's Blade之後再加入兄弟會拎手套
應該仲有得攪
去邊到打升lv快d?
BlackWing 09:41 AM 11-18-11
去邊到打升lv快d?
每個技能都唔同,呢隻game個系統係你個技能用得多
果個技能就升lv,技能升夠一定數值就輪到你個人升lv嘛

so,要睇你升咩技能
潛行的話,好悶咁可以搵間只有店主一個人既店
係佢睇唔到既地方潛行後用自動移動(唔知家用機版有無)
總之搵間得店主一丁友既店,係佢背後既位置卡住移動就得
whassupbun 08:57 AM 11-19-11
去邊到打升lv快d?
升Sneak有一個勁cheap既方法, 我都係上網睇同朋友話我知, 就係一開始帶你逃走條友解開左你既綑綁之後, 佢會叫你search個箱搵盔甲, 你唔好search, 喺牆上面拎把刀, 跟住狂sneak attack佢, 佢唔會死, 亦唔會反擊, 你唔嫌悶可以喺哩個位Sneak升到100

另外再後少少第一次見到隻熊, 佢咪話叫你一係靜靜雞兜路行, 一係正面交鋒, 你就喺隻熊附近sneak, 搵條橡筋cool住左控制桿, 由得你個角色對住個角落頭不斷行埋牆, 之後你可以去睇下電視呀上下網咁, 返黎應該就升夠100 但要留意你既位置唔可以離隻熊太遠, 否則唔會升, 你試下搵個位喺佢附近睇下sneak升唔升先, 如果升用橡筋

再之後叫你上山搵greybeards學shouts, 都可以用同樣方法, 但麻煩在佢地有可能死, 所以sneak attack要用赤手空拳

EDIT: 不過其實隻GAME既好處就係種族唔會限死你向邊一個方向發展, 只係初期D扶助屬性同能力有少少分別, 玩落之後你愈用得多邊個Skill就愈升得多, 可以全部升到100都得, 但perks就冇可能加晒, 因為所有技能升晒100都只係Lv 八十幾, 一個Lv一點perk比你加, 但D星座夾埋有二百幾點
IDGAF 08:59 AM 11-19-11
作者: whassupbun:
升Sneak有一個勁cheap既方法, 我都係上網睇同朋友話我知, 就係一開始帶你逃走條友解開左你既綑綁之後, 佢會叫你search個箱搵盔甲, 你唔好search, 喺牆上面拎把刀, 跟住狂sneak attack佢, 佢唔會死, 亦唔會反擊, 你唔嫌悶可以喺哩個位Sneak升到100

另外再後少少第一次見到隻熊, 佢咪話叫你一係靜靜雞兜路行, 一係正面交鋒, 你就喺隻熊附近sneak, 搵條橡筋cool住左控制桿, 由得你個角色對住個角落頭不斷行埋牆, 之後你可以去睇下電視呀上下網咁, 返黎應該就升夠100 但要留意你既位置唔可以離隻熊太遠, 否則唔會升, 你試下搵個位喺佢附近睇下sneak升唔升先, 如果升用橡筋

再之後叫你上山搵greybeards學shouts, 都可以用同樣方法, 但麻煩在佢地有可能死, 所以sneak attack要用赤手空拳
一早講過橡筋係世紀大發明嚟,
由玩100小時、升LV100等任何掛機成就都用得著…
An0raku 09:05 AM 11-19-11
學緊溝藥 以爲英文攻略本會好似芒亨嗰啲咁列哂每樣點溝
點知佢只係講理論同俾幾個實用例子就算

過癮嘅係嘗百草 搵出藥材部分成效
whassupbun 10:03 AM 11-19-11
作者: An0raku:
學緊溝藥 以爲英文攻略本會好似芒亨嗰啲咁列哂每樣點溝
點知佢只係講理論同俾幾個實用例子就算

過癮嘅係嘗百草 搵出藥材部分成效
我個friend都買左本攻略, 依家喺我手上
第85頁咪列晒邊種potion效果要邊種藥材先有
搵自己做白老鼠真係好正, 成日食完D材料之後有有害屬性, 出番inventory個角色即刻慘叫, 笑鬼死我
如果唔係睇本攻略我都唔知原來可以equip把pickaxe之後攻擊採礦, 等我之前仲戇居居等佢慢慢扑, 依家dual-welding兩把pickaxe極速採礦
An0raku 10:30 AM 11-19-11
第85頁咪列晒邊種potion效果要邊種藥材先有
Thx 我喺index查potion所以搵唔到
成日賴rockjoint所以諗住自己溝......
Eking 06:43 PM 11-19-11
唔好勁升1樣技能, 睇住人物LVL升, 有人因為玩無限錢BUG黎升TRADE SKILL, 最後SKILL升到100, 但係冇ARMOR/ COMBAT 技能...連初階地城都打唔贏.....慢慢跟住QUEST打就OK

我自己玩到LV34, 弓87 SNEAK 92, 不過冇升ARMOR 技能, 放血放得好快, 要好少心打.....XDDDD
月牙火介 07:25 PM 11-19-11
好慢咁玩
想問上左山頂跟4個大師學龍吼,
之後其中一個開左道閘,好似要我修練一個技能,
但我完全唔知要做咩?
whassupbun 07:59 PM 11-19-11
作者: 月牙火介:
好慢咁玩
但我完全唔知要做咩?
叫你用新學個Whirlwind sprint, 去Magic > Shouts果度揀, 佢一開閘你就衝過去, 超簡單
風無霜 07:59 PM 11-19-11
好慢咁玩
但我完全唔知要做咩?
依個要企係A字頭個人隔離
之後等個閘開門按RB衝過去就得
風無霜 08:01 PM 11-19-11

EDIT: 不過其實隻GAME既好處就係種族唔會限死你向邊一個方向發展, 只係初期D扶助屬性同能力有少少分別, 玩落之後你愈用得多邊個Skill就愈升得多, 可以全部升到100都得, 但perks就冇可能加晒, 因為所有技能升晒100都只係Lv 八十幾, 一個Lv一點perk比你加, 但D星座夾埋有二百幾點
咁我過左喎...咁我依家去邊到升sneak好?
洗唔洗重玩?
carloslee 08:42 PM 11-19-11
想問第三身視點時點樣可以較個view遠些?
我唔知禁左乜,依家第三身時個人好近,個view好窄!
Thx
david 08:48 PM 11-19-11

月牙火介 08:57 PM 11-19-11
叫你用新學個Whirlwind sprint, 去Magic > Shouts果度揀, 佢一開閘你就衝過去, 超簡單
哦,原來要去Shouts果度揀,我仲以為有其他操作方法
唔該晒~
maxlina 10:38 PM 11-19-11
作者: carloslee:
想問第三身視點時點樣可以較個view遠些?
我唔知禁左乜,依家第三身時個人好近,個view好窄!
Thx
按實際R3 , 左anlog 上下較遠近
whassupbun 11:29 AM 11-20-11
咁我過左喎...咁我依家去邊到升sneak好?
洗唔洗重玩?
其實橡筋大法好多地方都可以用 你是但搵間屋有人就得, 我琴日先喺魔法學院D教員宿舍度趁佢地訓教果時喺床隔黎sneak, 不過升左陣就冇耐性等了, 倒不如自己落場玩

不過上面都有講, 狂升一個Skill有可能搞到隻GAME唔平均, 本官方攻略都有提你, D怪始終跟你升Lv, 如果你狂練既skill 係D non-combat skill, 咁會打得好辛苦。但係我有個friend都係出古惑狂升Sneak, 佢話依家超易打, 只要加左Sneak星座最尾個perk, 就算你打緊敵人, 日光日白喺佢正前面都好, 只要你一踎低就會唔見左, 你唔郁佢地就搵唔到你, 勁屈機

哦,原來要去Shouts果度揀,我仲以為有其他操作方法
唔該晒~
係呀新學既Shouts同魔法佢唔會自動裝備, 要自己揀

作者: maxlina:
按實際R3 , 左anlog 上下較遠近
哩隻game真係日日都學到新野
鏡頭較遠D喺野外有用呀, 成日都比D劍齒虎從後一野撲埋黎KO我
BlackWing 12:12 PM 11-20-11
30倍傷害+立即鬼隱
咩都易打啦,今集殺手真係太強

聽聞附魔都幾掂
附魔有無咩方法易d屈lv?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後

返回主題版面