Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-18-18, 04:40 PM   #51
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
隻火紋手機版我都係佢開始出任食人學技冇幾耐之後就棄左了 XD 不過隻火紋基本上打法好單調,都係1隻跳舞再用3隻克屬強角屈人,又出得4隻,D技系統又冇呢隻咁正咁多變化

此篇文章於 08-18-18 04:42 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 08:16 PM   #52
ShinDou

原來切退無論個任係幾多體都只係扣3體,之前成日以為係入任扣體切退再扣3體 @@ 好正喎可以慢慢試

不過光輝中篇HARD2-2應該暫時PERFECT唔到了,限出得3人,之前都係靠積西加傳隻里昂上去屈機,左邊再慢慢打先打到,少左兩個玩唔到送人,左邊衝又俾D卒塞住上唔切去救老兵 @@

嘩唔怪得咁鬼難打,原來而家人地係成LV28,我得LV23 @@ 每個LV能力爭勁遠,隻卒騎同我隻里昂唔係爭好遠 @@

D飛兵用魔法完全打唔入,R痕咁 @@ 原來唔止魔法,連物理都係R痕,同埋見佢有幾隻有藍光環開埋外掛BUFF @@ 唔知BUFF幾多

其實打咩任升RANK最快﹖成日唔夠RANK打主線 @@

此篇文章於 08-18-18 08:35 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-18-18, 08:55 PM   #53
okabe

註冊日期: Aug 2002
每日打哂D日任,刷下光輝已經係最快
去到3X就開始升得好慢
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 09:08 PM   #54
ShinDou

打晒喇D日任,成日要升LV先打得主線 @@

鬥雞岩岩先過到合格線1050,排5千幾 @@ 隊野得4千幾戰力

岩岩1百抽了,仲係2SSR

友抽係咪唔會有SSR﹖
舊 08-18-18, 10:11 PM   #55
okabe

引用:
作者: ShinDou 查看文章
打晒喇D日任,成日要升LV先打得主線 @@

鬥雞岩岩先過到合格線1050,排5千幾 @@ 隊野得4千幾戰力

岩岩1百抽了,仲係2SSR

友抽係咪唔會有SSR﹖
無,所以我先話鬥雞場可以不理
後面果D你夠LV都唔夠打
地圖事件任果D仲痴線,每出幾次援軍
舊 08-18-18, 10:16 PM   #56
ShinDou

D RANDOM任仲難﹖用坦同奶磨唔磨到﹖
舊 08-18-18, 11:39 PM   #57
okabe

引用:
D RANDOM任仲難﹖用坦同奶磨唔磨到﹖
磨唔到
有D任要護NPC,好難攪
舊 08-18-18, 11:59 PM   #58
ShinDou

其實好似大部份版都係得十RANK EXP﹖咁是但搵D打左既版係咁掃蕩升咪仲好﹖

嘩原來第3日派SSR武咁正 @@ 食晒D存貨都得LV12,升唔爆LV20 @@ 升得爆咪勁好多﹖

此篇文章於 08-19-18 12:01 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-19-18, 09:53 AM   #59
ShinDou

諗諗下近戰有2格招既好有用,打番近戰可以唔駛扣血屈人機,唔係既話打完人俾人殺左D卒又少左好多攻

都係升隻主角先,R路因唔夠用,仲有黃毛擋2格有用過其他SR擋得1格 @@

岩岩入15章開基胖,原來有得拎碎片凸喎,不過要抽到隻SSR先有 @@

嘩第1版都難成咁,打唔到喎,出得2隻要打利亞特同拉娜仲有騎槍兵各1隻,仲要1開波俾人中間夾住冇得拉打,仲要迫你第1回合要殺利亞特 @@ 我隻里昂開技都秒唔到佢 @@ 可能要升爆里昂先清得

此篇文章於 08-19-18 10:26 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-19-18, 05:17 PM   #60
ShinDou

光輝線後篇3-3 NORMAL個隱藏箱係邊﹖睇極都冇咩地方有野咁 @@
舊 08-19-18, 07:50 PM   #61
ShinDou

鬥雞有個千1分人應該係壓分,佢淨係放LV30雪莉 莉亞娜 主角,再放兩隻垃圾R,好彩佢唔識控次序贏到佢 @@

壓分應該可以刷到低分D既人打﹖但我低佢1百分打贏佢加成14喎 @@

打LV27 FULL TEAM人好難,好彩都險勝,低佢兩個LV好多人俾佢秒殺 @@ 1開波我4個圍先屈得死佢隻雷丁,原來雷丁係要用魔法先打得入,近戰俾佢屈死,佢仲有雪莉 莉亞娜,主角同海恩,仲要個個3轉我得2轉,贏完又加13分

贏左兩場3分打番2分算,岩岩夠12開得晒3個箱 XD

此篇文章於 08-19-18 08:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-19-18, 09:46 PM   #62
okabe

引用:
諗諗下近戰有2格招既好有用,打番近戰可以唔駛扣血屈人機,唔係既話打完人俾人殺左D卒又少左好多攻

都係升隻主角先,R路因唔夠用,仲有黃毛擋2格有用過其他SR擋得1格 @@

岩岩入15章開基胖,原來有得拎碎片凸喎,不過要抽到隻SSR先有 @@

嘩第1版都難成咁,打唔到喎,出得2隻要打利亞特同拉娜仲有騎槍兵各1隻,仲要1開波俾人中間夾住冇得拉打,仲要迫你第1回合要殺利亞特 @@ 我隻里昂開技都秒唔到佢 @@ 可能要升爆里昂先清得
果D關要有一定LV先過到,唔駛急住打
反而升到LV5絆拎石緊要D

我主力都係練兵種先,都太多野要升
仲好多野都未去試
舊 08-19-18, 10:02 PM   #63
ShinDou

我反而冇乜點升野,仲衝緊主線同歷代NORMAL同HARD,諗住堅唔夠打先走去睇下升D咩會快D勁 @@

打打下好似覺得佢所有版RANK EXP都係1:1體,同埋切退應該都係計比例退番,可能5分1體度﹖

其實轉SERVER係咪冇得帶SAVE﹖見佢而家勁多個SERVER成6個 @@

此篇文章於 08-19-18 10:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-19-18, 10:15 PM   #64
okabe

引用:
我反而冇乜點升野,仲衝緊主線同歷代NORMAL同HARD,諗住堅唔夠打先走去睇下升D咩會快D勁 @@

打打下好似覺得佢所有版RANK EXP都係1:1體,同埋切退應該都係計比例退番,可能5分1體度﹖

其實轉SERVER係咪冇得帶SAVE﹖見佢而家勁多個SERVER成6個 @@

睇百度隻GAME後期既話打女神刷裝
會出SSR,不竟隻GAME 體力有限要諗點用到盡
舊 08-19-18, 10:18 PM   #65
ShinDou

打女神係咪即係打龍﹖我打過幾次,有個FD不停邀我打龍冇理佢,成30體,又唔係淨係扣佢體 @@ 佢由低LV果陣已經係咁邀,淨係今日JOIN過佢1次因為有任務派野 XD

原來鬥雞咁早結算﹖好彩頭先9點清左 @@ 千1分唔記得排幾多

呢邊個鬥雞正過機戰果個好多,每日限打5場唔駛個個臨尾先爆水互打

原來鬥雞D金每個月可以用1千換SSR裝喎,打左幾日都有342,友情就要6百先換到金飛,而家得390,秘銀石就唔知換乜好,D SR裝平時都成日抽到同派,可能遲D整附魔果陣換佢個可選禮包揀

此篇文章於 08-19-18 10:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-19-18, 10:46 PM   #66
okabe

引用:
打女神係咪即係打龍﹖我打過幾次,有個FD不停邀我打龍冇理佢,成30體,又唔係淨係扣佢體 @@ 佢由低LV果陣已經係咁邀,淨係今日JOIN過佢1次因為有任務派野 XD

原來鬥雞咁早結算﹖好彩頭先9點清左 @@ 千1分唔記得排幾多

呢邊個鬥雞正過機戰果個好多,每日限打5場唔駛個個臨尾先爆水互打

原來鬥雞D金每個月可以用1千換SSR裝喎,打左幾日都有342,友情就要6百先換到金飛,而家得390,秘銀石就唔知換乜好,D SR裝平時都成日抽到同派,可能遲D整附魔果陣換佢個可選禮包揀
係,不過要高LV先會跌好野,現階段不用理
百度果邊都有唔少文介紹,我都仲研究緊點練同用咩陣營
舊 08-19-18, 10:49 PM   #67
ShinDou

用咩陣營應該都係睇手上抽到邊D有超絕強化BUFF﹖
舊 08-19-18, 11:06 PM   #68
okabe

引用:
用咩陣營應該都係睇手上抽到邊D有超絕強化BUFF﹖
係,
其實陣中基本要有隻強既槍兵同大奶媽
封測果時主角群唔係咁用得
到後期先上修,再改弱魔法攻擊
所以現在版本主要都係直接強攻為主
舊 08-19-18, 11:11 PM   #69
ShinDou

我冇範圍補,單補真係唔係好夠用

不過範圍魔法都仲係好堅喎,尤其打鬥雞好好用,鬥雞個場咁細咁密集冇得拉打

平時好多勁野用魔法打好安全,最緊要隻黃毛唔死,不過黃毛真係超驚劍同魔法
舊 08-20-18, 01:19 PM   #70
ShinDou

光輝後篇30難既3-6唔夠打了要升人了,黃毛都克唔到騎俾人屈機

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 08-20-18, 03:54 PM   #71
ShinDou

莉亞娜第1版胖易好多喎,出得3個,落黃毛就守得住d村民

舊 08-20-18, 05:30 PM   #72
ShinDou

時空幻影出左皇帝加5隻法,點打?雖然得lv27,但俾人d法師下下秒殺,佢兩個放map砲都扣晒我全部6成血,隻game最難打都係法師

舊 08-20-18, 09:52 PM   #73
ShinDou

嘩協力戰超正喎,派勁多附魔,唔怪得淨係開1個鐘俾人打,打左兩場,而家里昂是但開左4件滿月,攻魔5%,80%血再加10%攻防 XD 莉亞娜4件時鐘,攻魔5%,有30%機率用完招技-5冷卻

見佢派咁多,可以是但搵D R裝食開左SET技先

黃毛開埋4件流星,CRI加5%,打多過80%血既加20%DAM,好正,岩晒黃毛幫人食招 XD

見人地D SR超勁,勁過我隻里昂,唔知係咪因為佢地3轉晒﹖

此篇文章於 08-20-18 10:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-21-18, 10:45 AM   #74
ShinDou

組隊打兄貴係咪幾多人打就乘幾多倍報酬?

舊 08-21-18, 11:20 AM   #75
ShinDou

原來組隊扣少d體同報酬多好多,唔怪得個個都組隊,又易

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1282 03-11-24 02:43 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[ios]古の女神と宝石の射手 HOIHOI 手機平板遊戲討論版 1 11-21-13 06:50 AM

現在的時間是 12:43 PM

手機版 | APP版