Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-14, 01:29 PM   #501
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 小嘉 查看文章
睇黎你好鐘意食緊飯時d野變晒冰
能力失控唔同佢計啦

舊 04-27-14, 01:38 PM   #502
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
能力失控唔同佢計啦
佢可以控制到都叫失控

妹控和大人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-14, 01:42 PM   #503
FREDDY@o@

引用:
佢可以控制到都叫失控

妹控和大人
涉及劇透, spoil
控制
妹唔能夠完全控制能力, 情緒一激動就會失控, 原因之後會交代

舊 04-27-14, 03:45 PM   #504
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
搵病嬌綾瀨黎配妹妹果然冇錯。

不過達也又係犯一般男主角既毛病,毫無自覺地向眾美少女學姐插旗。我係兄控都會覺得好冇癮。

呢副圖完全意味不明。XD (懷疑係為左吸引多D腐女觀眾先加插入去)
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-14, 04:59 PM   #505
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
『魔法科高校の劣等生』スペシャルイベント開催決定!

この度、メインキャストおよび主題歌アーティストが一同に会するスペシャルイベントの開催が決定いたしました!

===========================
『魔法科高校の劣等生』スペシャルイベント

日程: 2014年10月19日(日)
会場: パシフィコ横浜 国立大ホール
出演:
CAST: 中村悠一、早見沙織、寺島拓篤、内山夕実、佐藤聡美、
    田丸篤志、花澤香菜、井上麻里奈、雨宮 天、巽 悠衣子
ARTIST:LiSA、ELISA
チケット:Blu-ray&DVD「魔法科高校の劣等生 入学編 2」(8/27 発売)の完全生産限定版を
     ご購入いただいた方を対象に、先行優先販売受付を行います。

※ 出演者は予告なく変更となる場合がございます。ご了承ください。
※ 申込方法の詳細につきましては8月27日発売のBlu-ray&DVD「魔法科高校の劣等生 入学編2」の完全生産限定版封入の
  "イベントチケット優先販売申込券"の券面をご確認ください。
===========================

>イベント情報はコチラからご確認ください!

また、このイベントのチケット優先販売申込券は8月27日に発売される
Blu-ray&DVD「魔法科高校の劣等生 入学編2」の完全生産限定版に封入されます。

http://mahouka.jp/bddvd/vol2.html

魔法科高校の劣等生 入学編 2
2014年8月27日発売
収録話
第3話「入学編Ⅲ」
第4話「入学編Ⅳ」

舊 04-27-14, 05:05 PM   #506
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
你話艾莉卡黑人憎

我話亞妹仲黑人憎

對阿妹我真正無好感
早見係E套野最黑GE人物=。=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-14, 07:19 PM   #507
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依套野我根本當緊seed d咁睇

咁既原作,動畫公司仲可以認真拍成咁好笑根本超水準

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-14, 08:55 PM   #508
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
阿她你依頭話要阿哥低調,但不停高調推夠哥個咪又係你……
咦?我好似講過?
個恐怖組織……感覺絕對可愛個"普通人"重有說服力過佢……

舊 04-28-14, 01:06 AM   #509
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野我根本當緊seed d咁睇

咁既原作,動畫公司仲可以認真拍成咁好笑根本超水準
拜託可以唔好拎呢套同SEED D呢類令人眼火爆既垃圾相比嗎?

呢套我確實係睇得好歡樂架。

吸取SEED D既教訓,無論係SAO定呢套,人地點樣吹到原作幾好,我就反其道調低期望,再加上冇睇原作下,我反而唔會唸太多,當普通唔用腦既治癒萌作黎睇算數。

況且,同SAO比,我覺得目前都OK架。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-14, 01:48 AM   #510
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
拜託可以唔好拎呢套同SEED D呢類令人眼火爆既垃圾相比嗎?

呢套我確實係睇得好歡樂架。

吸取SEED D既教訓,無論係SAO定呢套,人地點樣吹到原作幾好,我就反其道調低期望,再加上冇睇原作下,我反而唔會唸太多,當普通唔用腦既治癒萌作黎睇算數。

況且,同SAO比,我覺得目前都OK架。
SAO嘅人物同設定鋪排比呢套好太多吧……

大概係我知道班人同設定有作用,但我更鍾意佢出場嗰下有多D作用嘅狀況
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-14, 08:36 AM   #511
細路翔
The One

但seed d入面炒飯同母控果類配角都有適當戲份令人記得佢地

依套野我除左兩兄妹分唔太清楚邊個係邊個(?

英國說大家抱團死
舊 04-28-14, 01:13 PM   #512
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

最大既黑幕/危險同顛覆世界跟本就係呢兩兄妹

舊 04-28-14, 04:16 PM   #513
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
如果黑幕係講兩兄妹要創造一個可以兄妹合法結合的世界可能重有睇頭同合情合理……

舊 04-28-14, 08:30 PM   #514
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
如果黑幕係講兩兄妹要創造一個可以兄妹合法結合的世界可能重有睇頭同合情合理……
緣之空果邊兩兄妹表示法律只係唔比兄妹結婚無話唔比做愛

英國說大家抱團死
舊 04-28-14, 08:58 PM   #515
FREDDY@o@

作者已講明兄妹唔會結合

另外動畫係咪有d野錯左? 第一, 食飯時深雪失控小說只係話氣溫下降, 無結冰咁嚴重; 第二, 紗耶香無邀請過主角入劍道部

舊 04-28-14, 09:08 PM   #516
Asurada
機動六課的一等空尉

所以呢套我都係等個妹幾時死
之後成班配角打主角

舊 04-28-14, 10:56 PM   #517
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第4話

睇主角解說既一話

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-14, 07:30 PM   #518
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
有時真係頂唔順個設定。

設定係世界以魔法能力定高低,有能與無能。

即係話並不是主角一個看透世事,我魔法能力低但我一樣可以做到魔法能力高既能力。

而且社會認為魔法能力高先重要。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-14, 08:54 PM   #519
細路翔
The One

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
有時真係頂唔順個設定。

即係話並不是主角一個看透世事,我魔法能力低但我一樣可以做到魔法能力高既能力。

你應該吐糟既係佢地基本上全部都係戰爭用途

但一個可以炸爆半個地球、一早投入過戰場實測、仲基本上無需保養既反而比間軍事學校當次貨

班一科生老實講我睇唔出有幾多個打得贏拎住AK-47既十歲細路

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-29-14 08:56 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-30-14, 08:19 AM   #520
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
有時真係頂唔順個設定。

主角個種用電腦比喻只係因為唔夠ram所以行程式行得慢=無能

但係
本身部機係勁,只係因為內建兩個大食程式先唔夠ram用唔到一般程式,而且有外卦可以高速用一般的程式,只係平時都唔用,個設定屈到呢

舊 04-30-14, 08:36 AM   #521
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Asurada 查看文章
主角個種用電腦比喻只係因為唔夠ram所以行程式行得慢=無能

但係
本身部機係勁,只係因為內建兩個大食程式先唔夠ram用唔到一般程式,而且有外卦可以高速用一般的程式,只係平時都唔用,個設定屈到呢
應該話
明明硬件勁爆
可以用硬解播超多特效的影片

但家人只接受軟解
主角係行mac os 只好先開vm 裝過win "me" 再用軟解播片

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-14, 10:29 AM   #522
FREDDY@o@

其實呢套野為乜要咁認真去睇?

舊 04-30-14, 10:38 AM   #523
細路翔
The One

因為當初人地好婉轉咁評價佢係"凡作"個作者即刻嘴炮反擊?

作覺得自己依篇係史詩巨著黎架

佢睇得自己咁高無理由唔用返個"正常人水平"去評價個咁搞笑既故事

英國說大家抱團死
舊 05-01-14, 12:14 AM   #524
Asurada
機動六課的一等空尉

咁無乜咁上下中二病點寫得出呢套史詩大作?
我好buy呢套架~~

舊 05-01-14, 12:20 AM   #525
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 08:44 AM

手機版 | APP版