Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-17, 01:07 PM   #101
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
THX,試過暗殺兩次殺倒了(第三個難度)
有1200綠膠b

只衝主線應該會miss左好多野+1
行去幾間屋仔都有劇情發生仲空間轉移埋

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 03:50 PM   #102
真!DC
Banned User
奉行我道

其實小鎮d居民係乜人?志願測試者?
但收無線電記錄比保安隊槍殺個居民唔知個組織名?
由手機版發出
舊 10-15-17, 09:02 PM   #103
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實小鎮d居民係乜人?志願測試者?
但收無線電記錄比保安隊槍殺個居民唔知個組織名?
由手機版發出
三章有個救女人既支線有略略講過
應該都係受騙既志願者掛
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 10:27 PM   #104
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
商業區第2個safehouse 好難入手
打2波屍群+要保npc不死
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 11:04 PM   #105
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
轉灣位暗殺 同 衝刺暗殺學左之後都冇用過槍打卒
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 01:37 AM   #106
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
執到個fallout公仔,係咪製作組都自認參考左人地至有open world玩法?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 02:40 AM   #107
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
暫時去到第3章,的確今集無上集

咁絕望,想起上集打第四章隻貞子姐姐都卡

左好耐

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 03:24 AM   #108
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Sito 查看文章
執到個fallout公仔,係咪製作組都自認參考左人地至有open world玩法?
8 Bethesda Easter Eggs in The Evil Within 2

其實PSYCHO BREAK 2係B記出品

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 11:52 AM   #109
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
琴日玩咗成日完咗第三章,評價係:
1. 以濳入動作遊戲來說覺得OK唔錯
2. 子彈唔多既情況下變成濳入GAME,結果今集是升完濳入技能後就好易玩
3. 氣氛不過不失,冇畀佢嚇到啦(恐怖GAME苦手)

唔能夠完成接到上一集劇情是最大可惜

舊 10-16-17, 11:56 AM   #110
真!DC
Banned User
奉行我道

始終地方大就好難驚
“有乜事味走佬避一避先”哩個概念存在喺心中好難會緊張
由手機版發出
舊 10-16-17, 12:50 PM   #111
hkfaker

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: 真!DC 查看文章
始終地方大就好難驚
“有乜事味走佬避一避先”哩個概念存在喺心中好難會緊張
由手機版發出
所以真係好懐念Dead Space個種一步一驚心嘅緊張氣氛.......
我要DS4.....DS4...DS4.........DS4..............DS4...............
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 01:43 PM   #112
izumo

第6章路邊隻電鋸可以縮入去個貨櫃度一槍槍打 我諗可以knife添... 不過太浪費時間
由手機版發出
舊 10-16-17, 01:56 PM   #113
ayane123

註冊日期: Sep 2003
睇完game play同大家講既野
呢隻2代已經唔係上集個種高壓迫感,劇情迷離既GAME

我可以忘記隻2代了
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 02:13 PM   #114
真!DC
Banned User
奉行我道

不過我鐘意今集目標明確
上集話就話要去燈塔
但行兩行就空間轉移,永遠唔知仲有幾耐到目的地
成隻game都係任人擺布有路就行但唔知自已行緊去邊
主角故事上自主參與度好底
哩樣係我覺得上集最差既地方
今集會知自己做緊咩有解決緊問題感覺
由手機版發出
舊 10-16-17, 04:47 PM   #115
david
The One

引用:
作者: hkfaker 查看文章
所以真係好懐念Dead Space個種一步一驚心嘅緊張氣氛.......
我要DS4.....DS4...DS4.........DS4..............DS4...............
DS1係可一不可再O既恐佈GAME佳作,可惜EA每次一見到一隻會生金蛋O既鵝就一定要隻鵝催生...

其實我覺得,大地圖唔係問題,SH2:RD地圖都好大O既,故事解迷為主打鬥為次(識享受SH2:RD一定係解迷校最高戰鬥校最低)。

如果可以集兩家大成,有DS1由頭到尾高企O既壓迫感,再加埋SH2:RD O既故事解迷...

---
舊 10-16-17, 04:51 PM   #116
superworm12

玩到結局的話,感覺其實唔太恐怖都接受到ge

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 10-16-17, 05:09 PM   #117
superworm12

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
琴日玩咗成日完咗第三章,評價係:
1. 以濳入動作遊戲來說覺得OK唔錯
2. 子彈唔多既情況下變成濳入GAME,結果今集是升完濳入技能後就好易玩
3. 氣氛不過不失,冇畀佢嚇到啦(恐怖GAME苦手)

唔能夠完成接到上一集劇情是最大可惜

d 敵人ai有問題,試過有3隻敵人故意俾佢發現,回頭走番去門口附近靠牆會變搜索狀態,之後會排住隊俾你用牆角殺,最搞笑係主角出去暗殺完會自動靠番牆而唔會俾敵人發現,之後2,3隻會繼續行過黎俾你殺

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 10-16-17, 10:01 PM   #118
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: hkfaker 查看文章
Me 2

EA 唔興 remake 浪費左個title

宇宙恐怖生存 dead space 做得最好

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-17, 10:14 PM   #119
david
The One

引用:
作者: rokuna 查看文章
Me 2

EA 唔興 remake 浪費左個title

宇宙恐怖生存 dead space 做得最好
ME1-3 O係ME:A出前有做REMASTER合集,不過ME系列應該玩完了,連個STUDIO都瓦解佐。

DS系列俾2同3拆佐個招牌,應該唔會有REMASTER了...而家VG忙緊整沙鍋GAME...

---
舊 10-17-17, 12:43 AM   #120
izumo

引用:
作者: superworm12 查看文章
d 敵人ai有問題,試過有3隻敵人故意俾佢發現,回頭走番去門口附近靠牆會變搜索狀態,之後會排住隊俾你用牆角殺,最搞笑係主角出去暗殺完會自動靠番牆而唔會俾敵人發現,之後2,3隻會繼續行過黎俾你殺

有草堆同牆 主角就無敵了
由手機版發出
舊 10-17-17, 12:57 AM   #121
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
隻game最唔鐘意係要不停潛入
冇得好似上集咁夾硬行埋去打
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 08:34 AM   #122
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
問下
白果醬係咪打唔死

舊 10-17-17, 12:18 PM   #123
jeffyen83

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問下
白果醬係咪打唔死
打死左冇野執
舊 10-17-17, 12:20 PM   #124
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
穿牆女鬼係咪殺唔死架?

有時响大街見到佢,就咁跑走就算
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 01:02 PM   #125
jeffyen83

引用:
作者: Sito 查看文章
穿牆女鬼係咪殺唔死架?

有時响大街見到佢,就咁跑走就算
試過殺唔死既。。。

有冇人方塊拿到十萬分?
打左成晚,最多都係得九萬二分...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放 PS3 The evil within mr123 買賣專區 2 12-09-14 11:35 AM
PS4 EVIL WITHIN pckkuen 買賣專區 1 11-21-14 10:30 AM
Beyond Good & Evil 2 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 05-09-09 08:17 PM
Resident Evil 5 imgahou PC電腦遊戲討論版 2 11-06-08 02:17 PM
evil genius 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 75 10-11-04 11:43 PM

現在的時間是 09:09 AM

手機版 | APP版