Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-24-13, 11:13 AM   #251
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
買幾隻GAME就嚇親你既弱小心靈唔好意思喎

嚇到

明明解釋左隻GAME入面穿插既劇情伏筆係要順住睇先會通順死都要拗同我拉埋去YS

荒謬

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 11:15 AM   #252
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
就算正日先有都係得兩日,要打齊其他軌跡呢個門檻會唔會高咗D…
見佢整好似幾靚咁點都有D興趣,不過如果要玩過曬之前先知咩事既,就真係算吧啦…
估唔到會引發咁多頁

我其實係見由衣做女主角
又3D 自由角度RPG ,又話全語音

9月26的妖精F 又改期
我無野玩
打算睇下故事咋......

最少主線精彩
未玩過舊作能明主線
我已經能玩

時間系統像P4G咁
應該還可以玩

等實版價格

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 11:45 AM   #253
怪盜小G
しゃろとも

出荷日 /

WT!?

舊 09-24-13, 11:54 AM   #254
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
即係唔係由イース・オリジン玩起的話, 就唔好玩YS喇,
由最原始版本既YS1玩起都係唔順時序既怪胎
係囉

我打完 YS 1 2 都知道女神一定無事既

YSO 真係好鬼無驚喜

但講返轉頭,單純玩系統又如何

劇情派同遊戲性派一向都各有 FANS

你 FALCOM 有本事既咪兩派都滿足到

正如 YS6 當年系統大改,無玩過 1、2 既朋友都可以玩得好開心

YSC 好多 NETA 同劇情重點無玩過前面幾集 (最好玩過 YS1、2、6、ORIGIN)

基本上好難明,雖然呢個係劇本重製導致既

但我見有人睇唔明個劇本都玩得好投入

唔明有乜問題

損失? 當 game 係娛樂會有乜損失?

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 11:59 AM   #255
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
O
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章

嚇到

明明解釋左隻GAME入面穿插既劇情伏筆係要順住睇先會通順死都要拗同我拉埋去YS

荒謬
荒謬果個係大大你wo

Ys都有呢d伏筆啦

係你無知定真係聽唔明

唔只空軌

大把game都有呢d手法啦

係咪叫人唔使打機
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:02 PM   #256
怪盜小G
しゃろとも

乜要人由系列1玩係叫你唔駛打機咩??

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
係囉

我打完 YS 1 2 都知道女神一定無事既

YSO 真係好鬼無驚喜

但講返轉頭,單純玩系統又如何

劇情派同遊戲性派一向都各有 FANS

你 FALCOM 有本事既咪兩派都滿足到

正如 YS6 當年系統大改,無玩過 1、2 既朋友都可以玩得好開心

YSC 好多 NETA 同劇情重點無玩過前面幾集 (最好玩過 YS1、2、6、ORIGIN)

基本上好難明,雖然呢個係劇本重製導致既

但我見有人睇唔明個劇本都玩得好投入

唔明有乜問題

損失? 當 game 係娛樂會有乜損失?
你唔了解打完發覺有缺憾/打漏野/想睇唔同角色組隊會出現既對白而用多幾個鐘時間重打同一關果類人既心情同執著

此篇文章於 09-24-13 12:07 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 09-24-13, 12:10 PM   #257
Chitose1987
好孩子不要問

你執著你既事

叫一個想入軌跡坑既新人由第一集打起如果唔係唔好打

的確同叫佢唔好打機無分別

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
舊 09-24-13, 12:11 PM   #258
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:

嚇到

荒謬
唔係個個都好似你D二世祖咁屋企大把,買乜都唔駛算過度過既

D新血對隻GAME有興趣姐,咁咪買一隻黎試下囉,試完先知岩唔岩自己玩架麻,就算唔岩玩都只係晒一隻既錢,而家係你要迫人一打新一集就要買晒舊果D番黎,仲要未必同一部機有晒咁多舊作喎,仲要買埋機,如果打完唔岩玩咁咪晒左幾千蚊

不如你叫D廠次次出新一集都順便出晒舊果D合集吧,仲要迫新血買,要出左舊作既單先俾淨買最新一集
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:11 PM   #259
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

最荒謬就係一句未玩過軌跡系列就唔好買閃軌,
完全將新客拒諸門外, 新GAME後日就正日出街, 點都係玩左閃軌先架啦,
閃軌本來就係一個新既開頭, 玩家o係隻game入面感受到d乜, 完全由買果個人所決定,
對世界觀有興趣就自然從各種方法去追番舊作既知識,
自持自己係系列舊fans就自以為是要求新客由空FC玩起, 何等霸道,
官方都希望多D新玩家先試下玩閃軌先啦,
零軌果陣社長都話零軌個名既意思就係希望從零開始接受新玩家 (唔計ネタバレ個意思上的話)
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:14 PM   #260
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔係個個都好似你D二世祖咁屋企大把,買乜都唔駛算過度過既

D新血對隻GAME有興趣姐,咁咪買一隻黎試下囉,試完先知岩唔岩自己玩架麻,就算唔岩玩都只係晒一隻既錢,而家係你要迫人一打新一集就要買晒舊果D番黎,仲要未必同一部機有晒咁多舊作喎,仲要買埋機,如果打完唔岩玩咁咪晒左幾千蚊

不如你叫D廠次次出新一集都順便出晒舊果D合集吧
FC買起,你唔駛越吹越多

你屋企部PC打軌跡要買過??

==

將自己覺得最能理解成隻GAME既流程教俾新手叫霸道

咁就麻煩你教教我軌跡系列由邊隻打起先可以最了解成個故事??

睇睇你同我既次序有無分別

你既入人霸道論真係幾霸道喎

此篇文章於 09-24-13 12:22 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 09-24-13, 12:21 PM   #261
Ramika
Junior Member

註冊日期: Sep 2013
我由空軌FC開始玩,中間skip咗3rd冇玩,又冇玩哂所有支線、冇睇哂唔同角色組隊會出現既對白、冇同所有路人NPC對話、冇玩哂全同伴既ED……
咁樣我係咪應該由FC重頭再玩玩到爛哂先再玩閃軌呢?
Ramika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:22 PM   #262
小嘉
The One

大大知唔知自己前日講過d乜野

睇你都係失憶唔記得

根據你d偉倫我地提出某d game 點算好你又扮見唔到比唔到答案

真係乜都你講晒
舊 09-24-13, 12:29 PM   #263
小嘉
The One

引用:
作者: Ramika 查看文章
我由空軌FC開始玩,中間skip咗3rd冇玩,又冇玩哂所有支線、冇睇哂唔同角色組隊會出現既對白、冇同所有路人NPC對話、冇玩哂全同伴既ED……
咁樣我係咪應該由FC重頭再玩玩到爛哂先再玩閃軌呢?
未夠架
你都未睇埋小說
都未聽埋 drama cd
舊 09-24-13, 12:40 PM   #264
Ramika

引用:
作者: 小嘉 查看文章
未夠架
你都未睇埋小說
都未聽埋 drama cd
So sad
不如叫Falcom出番套軌跡集合版,包哂全系列既game、小說、Drama CD等等
要搵哂全部好痛苦架
不過軌跡既game都未出完,可能要等N年…XDD
舊 09-24-13, 12:43 PM   #265
怪盜小G
しゃろとも

正常人類追系列都係跟出GAME次序玩既,駛唔駛教

大把GAME出前傳關我打軌跡事??

不如你又答返我想了解軌跡世界應該由邊隻打起

舊 09-24-13, 12:47 PM   #266
Chitose1987
好孩子不要問

我睇返 #176 人地問既野

無問未玩過前面系列作劇情跟唔跟到

只係問D遊戲系統既野

你就一句未玩過就咪買

falcom 多謝你

課金毀一生,玩卡窮三代

舊 09-24-13, 12:49 PM   #267
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
如果有好重要直接關係
應該會好像TOX2和人中之龍之類
一開始有回憶系統?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:52 PM   #268
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
<---準備入坑, 但所有x鬼系列都冇玩過

玩隻game o者. 又唔係做研究,
睇金庸 倚天屠龍記, 係咪要睇番天龍, 射鵰, 神鵰先得?

冇睇係咪大打折扣?
唔係咁囉, 我先第一次接觸, 你要我學歷史咁將年份大事表個人傳記統統記入腦並整理好
聰明人先會做囉

玩得呢篇整個故事, 覺得有趣咪得囉

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:52 PM   #269
怪盜小G
しゃろとも

因為空軌好多角色故事都未完

結果好多野接左去零度先有結果

唔排除閃都係一樣,而且閃軌都講明有帝國解放戰線既恐怖份子襲擊碧軌既通商會議

唔知閃軌會唔會講明,否則新手無玩SC/3RD又唔會知王子做乜去挑宰相

無睇真係會大打折扣

此篇文章於 09-24-13 01:01 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 09-24-13, 12:56 PM   #270
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: pet3 查看文章
估唔到會引發咁多頁

我其實係見由衣做女主角
又3D 自由角度RPG ,又話全語音

9月26的妖精F 又改期
我無野玩
打算睇下故事咋......

最少主線精彩
未玩過舊作能明主線
我已經能玩

時間系統像P4G咁
應該還可以玩

等實版價格
今次全語音咁堅?!
主線基本上係王道式故事, 未玩過舊作未必100%明晒所有內容(玩過都未必記得), 但問題不大, 每集都有獨立主線; 時間方面係任務式進行, 即係做主線任務先會推進劇情, 可以清晒支線任務先繼續, 但有唔少隱藏, 要花D時間探索

無行我都驚好貴....
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 01:00 PM   #271
Ramika

引用:
要人由1開始真係好難接受咩
唔係難唔難接受,係人人玩既次序都唔同
玩咗閃軌,玩完對軌跡系列有興趣,先再玩返FC等等唔得架咩?點解一定要由1玩起?唔可以強迫其他人跟你一樣喎
你覺得好滿足好有趣,其他人未必feel到呢…
舊 09-24-13, 01:03 PM   #272
小嘉
The One

引用:
要人由1開始真係好難接受咩
我當你未玩過ys

我當2日後就出ys8

我叫你由the orgin, 1,2,3,4,5,6,7,爆晒先,再玩8

我睇下你難唔難受

呢個都唔係重點

重點係你話人無玩過之前果d就唔好買

呢個先係重點
舊 09-24-13, 01:10 PM   #273
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: Ramika 查看文章
唔係難唔難接受,係人人玩既次序都唔同
玩咗閃軌,玩完對軌跡系列有興趣,先再玩返FC等等唔得架咩?點解一定要由1玩起?唔可以強迫其他人跟你一樣喎
你覺得好滿足好有趣,其他人未必feel到呢…
不了解時玩會覺得有趣

理解埋當中捏去玩不是更有趣嗎??

零碧本身就係已經一堆空軌捏/後續

所以我覺得閃都可能一樣,唔明之前故事,捏左你都唔知

雖然你唔覺係損失,但我會覺得可惜

舊 09-24-13, 01:12 PM   #274
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
今次全語音咁堅?!
主線基本上係王道式故事, 未玩過舊作未必100%明晒所有內容(玩過都未必記得), 但問題不大, 每集都有獨立主線; 時間方面係任務式進行, 即係做主線任務先會推進劇情, 可以清晒支線任務先繼續, 但有唔少隱藏, 要花D時間探索

無行我都驚好貴....
我估應該都係類似碧軌既部份重要劇情先有語音, 只係份量多出碧軌數倍,
4GAMER放出既GAMEPLAY片 リィン同老師講野果陣冇語音...
係咪零EVO果種主線全語音就未知
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 01:13 PM   #275
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
今集秘書先生會唔會出場呢... 零碧見唔到佢我好寂寞

引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
我估應該都係類似碧軌既部份重要劇情先有語音, 只係份量多出碧軌數倍,
4GAMER放出既GAMEPLAY片 リィン同老師講野果陣冇語音...
係咪零EVO果種主線全語音就未知
期望主線劇情全語音會唔會太過份
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Trails of Cold Steel I,II VOL.2 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 508 02-13-15 10:23 AM
[業界] 激進組織連日攻擊網絡 FBI介入調查針對 SEN(Sony Entertainment Network)總裁的炸彈威脅 安安 電視遊戲討論版 1 08-25-14 08:39 PM
[FS]行版 PS3 LEGO Marvel Super Heroes, 美版LEGO Batman 2: DC Super Heroes jackybat09 買賣專區 1 05-06-14 04:41 PM
[器材] Canon EOS 5D Mark II / EF 24mm f/1.4 L II USM Rabbidas 照相館 181 01-08-09 10:06 AM
[新D-SLR]Canon EOS 1D II (Mark II)---已update z_plus 照相館 12 02-03-04 12:25 PM

現在的時間是 02:41 AM

手機版 | APP版