Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-08-16, 06:12 PM   #2001
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 某F 查看文章
本土派真係要反醒點解小麗同朱凱迪點解入到圍

有心就落區先,有能力仲可以去建制票倉做野

好過係度互x..
大大你好接近小弟立場⋯
不過政治就係喜歡敵對
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 06:20 PM   #2002
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
咩方向先啱啊
學光頭跳出三界外,不在五行中?

班粉腸叫緊人落地獄啊
左翼唔可以只靠理念,要考慮政治現實取舍,

本土優先呢個原則亦好模糊(菜園單野係反霸權多過本土利益,指既係糧食自給問題)

eg:新移民先係最大受益者佢地永遠係唔明白

本土派原則上要考慮邊d先係自己人,不論出身

舊 09-08-16, 06:21 PM   #2003
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 信長 查看文章
尼排睇多左花生台 .. 都覺得熱狗好低質
https://youtu.be/B3pEe2o7sGU
無聽花生台,而家只聽光明頂。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 06:39 PM   #2004
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:

本土優先呢個原則亦好模糊(菜園單野係反霸權多過本土利益,指既係糧食自給問題)

不論出身又新移民最大敵人
你講咩啊?
怪得之打倒黎智英重要過打倒689啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 06:44 PM   #2005
麥魚仔
岬命

引用:

引用:
你講咩啊?
仲不論出身??支持中共人數不斷上升,
1日150支,政策幾時收皮。

舊 09-08-16, 06:49 PM   #2006
某F
我的歌聲裡

引用:
你講咩啊?
你睇返天水圍本土泛民既得票率就知道我講乜
新移民都可以好本土

舊 09-08-16, 06:51 PM   #2007
某F
我的歌聲裡

仲有,堡主陳浩天係中學入手港獨議題都係好棋
記住而家唔少新移民都係讀緊書

舊 09-08-16, 06:53 PM   #2008
麥魚仔
岬命

引用:
你睇返天水圍本土泛民既得票率就知道我講乜
新移民都可以好本土
不如話支那人都頂唔順新支那人

舊 09-08-16, 07:28 PM   #2009
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
個班肯主動融合同配合香港生活嘅,
叫唔落支那...

舊 09-08-16, 07:33 PM   #2010
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
天耀 天瑞 天盛 天慈
呢幾個地方其實大部份都住香港出身
加上陳美蓮做議員做得幾好,好多人識
轉左民建就..
對比太大

加上其實唔少住入面新移民真係肯去學廣東話融入社會

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 07:48 PM   #2011
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: sugihara 查看文章
而家唔理佢唔得,唔止係熱狗負資產玩死鄭松泰,直頭係成個反對派嘅負資產...
其實佢係咪間接架空左博士 博士割席又路都
無左國師 而家黃洋達無啦啦國師上左身
黃洋達暗示過d 會員大部份都係佢既人 而唔係組織既會員
博士無頭無勢無左熱狗backup 又一定比人做低 唉
希望教主出手收拾佢 幫博士手啦

教主每次走左之後都有人痴線 己經變成都市傳說咁
上次CK 今次黃洋達 想點

舊 09-08-16, 07:57 PM   #2012
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
其實佢係咪間接架空左博士 博士割席又路都
無左國師 而家黃洋達無啦啦國師上左身
黃洋達暗示過d 會員大部份都係佢既人 而唔係組織既會員
博士無頭無勢無左熱狗backup 又一定比人做低 唉
希望教主出手收拾佢 幫博士手啦

教主每次走左之後都有人痴線 己經變成都市傳說咁
上次CK 今次黃洋達 想點
講白D,狂化就算唔係教主意思,佢連CK都收拾唔到,點收服有整個團隊既皇上?

舊 09-08-16, 08:00 PM   #2013
麥魚仔
岬命

引用:
作者: luciferdark 查看文章
個班肯主動融合同配合香港生活嘅,
叫唔落支那...
肯主動融合都唔要了,你估香港真係大國黎,版圖又細邊到可以收咁多支。

舊 09-08-16, 08:09 PM   #2014
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
講白D,狂化就算唔係教主意思,佢連CK都收拾唔到,點收服有整個團隊既皇上?
毓民呢兩日出庭都係呢個團隊同佢自己普羅既人去陪佢同支持
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 08:20 PM   #2015
chitkan

註冊日期: Dec 2009
我又唔覺得黃洋達係會痴線
佢醒目仔一名,由做編劇沉淪到寫故仔,都想搵機會發圍
到終於搵倒一樣野,可以比佢做首領、做主持、開傳媒做大亨、做棟督笑、書展出書、晌香港登上政治舞台名人
呢幾年就係靠住呢樣野,成就佢人生既高峰
雖然更上一層樓只差一線功虧一簣
但以佢既性格都無可能因為咁將一切推諸玉碎
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 08:21 PM   #2016
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
https://www.facebook.com/wytat/posts/10154198355132935

有人聲稱因選舉被恐嚇,退選;有人聲稱因選舉被恐嚇,唔返屋企。
整場選舉,因為參選而遇上物理襲擊的,就只有我跟毓民啊!
我同毓民係慈雲山被黑社會圍,ok,你話冇片嘛!
雙黃九東西兩區周街抺黑街招,街坊個個見過!
投票日,誰人的街站被大群黑幫襲擊?誰人的助選團被黑社會追打?係我,黃洋達!有片為證!
我不是聲稱被恐嚇,也不是收到消息有人想對付我!係有眼嘅都睇到,當街當巷出手郁我地嘅人呀!堅開左拖打啦!
有邊個理會過?
我理得你地人人都係邊撚個,你地冇資格係我面前話受到選舉恐嚇!
而當你們在喊曬口,扮曬野話唔敢返屋企時。
我繼續奮勇向前!
嘩!黃洋達你真好勇呀! 佢真係講出黎都唔怕俾人恥笑

舊 09-08-16, 08:27 PM   #2017
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
CK 比教主魅了左啦
高登有篇文話CK 無因教主落選而高興 反而失落地大罵游主任
笑到我死

舊 09-08-16, 08:46 PM   #2018
麥魚仔
岬命

引用:
作者: 凍檸茶>﹏< 查看文章
天耀 天瑞 天盛 天慈
呢幾個地方其實大部份都住香港出身
加上陳美蓮做議員做得幾好,好多人識
轉左民建就..
對比太大

加上其實唔少住入面新移民真係肯去學廣東話融入社會
而家中學,小學,推廣普通話做個文明中國人,未來只有我地老一輩講廣東話,
就算新移民入肯去學廣東話融入社會,
仲要面對搶工作機會,學位,公共交通,醫療服務..................

舊 09-08-16, 08:50 PM   #2019
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
佢既言行~越黎越似中共~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 08:51 PM   #2020
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:

香港有邊幾個黑社會會敢攪毓民

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 08:55 PM   #2021
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
香港有邊幾個黑社會會敢攪毓民
黃毓民早年真係有比黑社會搞過,仲著草離開香港過tim
不過佢識黑社會d人都係半公開既事實

舊 09-08-16, 08:59 PM   #2022
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
黃洋達被黑社會襲擊?

報左警,拉左人未?會唔會自導自演?
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 09:10 PM   #2023
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
而且教主一直都係講緊粱生你唔支持一早開聲
唔好想兩面都討好

佢亦都有話粱天崎唔係衰人黎,係比朋黨累事

邊個幫手棒粱天崎上黎?
邊個補選果時幫佢手拉票同站台
邊個比個平台佢發聲?

乜野都係熱狗同教主錯啊

o的一伯 晨早踩走左你啦
引用:
而家朱凱迪而家真係比人斬

舊 09-08-16, 09:23 PM   #2024
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: vjoose 查看文章
黃洋達被黑社會襲擊?

報左警,拉左人未?會唔會自導自演?
由手機版發出
呢個真係唔出奇

班本地丁一早睇雙黃同朱凱迪呢d唔順眼

反套丁

舊 09-08-16, 09:24 PM   #2025
某F
我的歌聲裡

gaf網友真係睇本地政治有d簡單,呢個真係社會縮影黎...

同道理出身本地人=/=本土,仲有班離地買辦,黑社會呢d無講

此篇文章於 09-08-16 09:33 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:52 PM

手機版 | APP版