Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-18, 04:20 PM   #3776
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
造型真喺好靚,所以明知會有伏都會踏,唔期望短期內會解決問題
所以擁有咗就算,應該會聽大大講買返個電鑽同鑽頭改造下⋯(洞洞太窄問題

Re童子大大:買得過嘅,基本上標題果隻即destiny,以外都有機會中伏
(過往經驗標題機體嘅QC喺最好)
如果出事咪求奇抽多隻當parts咁比出事機囉,我之前都喺咁

E05無時間去買,暫時未遇過問題,對OOT中毒性很高
由手機版發出
所以本童子一路都只話係黑而唔係QC乜乜乜......
之但係...成套f05部迪迪尼係最冇愛果隻黎......

至於中左伏之後...本童子反而好少重抽......
例如之前講果部黑MKII都係夾硬塞支炮落膊頭度當戰損版算......
只係部00T成塊面冇左就麻煩好多......

引用:
作者: martinnitram 查看文章
吓, $500 yen 蛋 QC 都無改進過...
仲諗住為隻 V2 落坑
又唔使咁0既......
出左5set先瀨野一次其實唔算高......
再唔係咪等出盒裝先入lor......
感覺上盒裝出事率好似低D......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 04:40 PM   #3777
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
可惜隻龍飛就喺盒裝出事,不過盒裝中伏次數少過蛋蛋就真嘅啲,話哂啲膠唔會喺蛋蛋到迫到彎哂,之前Nu gun就喺彎到斷角
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 10:21 PM   #3778
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
流出雜誌圖

https://www.facebook.com/SDworld/pho...type=3&theater

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 08:52 AM   #3779
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
一雞兩味?
3頭新比例好睇0窩。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:06 AM   #3780
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
個價錢咁零丁, 係扭蛋定盒蛋?
睇個款, 似係 G-Frame SD 版?
好有瀨尿牛丸 / DLC feel...

舊 02-23-18, 10:08 AM   #3781
地獄黑仔王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
所以本童子一路都只話係黑而唔係QC乜乜乜......
之但係...成套f05部迪迪尼係最冇愛果隻黎......

至於中左伏之後...本童子反而好少重抽......
例如之前講果部黑MKII都係夾硬塞支炮落膊頭度當戰損版算......
只係部00T成塊面冇左就麻煩好多......

又唔使咁0既......
出左5set先瀨野一次其實唔算高......
再唔係咪等出盒裝先入lor......
感覺上盒裝出事率好似低D......

盒裝出事率好似低D? 竟然有咁o既事...
成塊面冇左點搞? 即場 check 到都可能有得換? 之後就算打去瑞横行都未必理吧?

舊 02-23-18, 10:09 AM   #3782
地獄黑仔王

btw, 見喵店 FB 賣 F04 full set 唔洗 $100, 又想落坑了...

舊 02-23-18, 11:13 AM   #3783
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
得兩張圖...片都未有....

http://bandai-hobby.net/site/SDCS/

>>>3頭新比例好睇0窩。
無法,業績代表一切,至少呢幾年比笨大嘅感覺4頭身受歡迎程度一定高過三頭身...

由手機版發出

此篇文章於 02-23-18 11:17 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 12:21 PM   #3784
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: J+1 查看文章

http://bandai-hobby.net/site/SDCS/

無法,業績代表一切,至少呢幾年比笨大嘅感覺4頭身受歡迎程度一定高過三頭身...

由手機版發出
https://www.facebook.com/SDworld/pho...type=3&theater

見到BD﹐入坑確認。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 12:24 PM   #3785
J+1
望過黎呀!!!!!!

重點張圖已經有6件骨頭
由手機版發出
舊 02-23-18, 12:36 PM   #3786
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

由手機版發出
張圖呃鬼嘅
果個年代隻腳係鬼咁高
偷桃

其實個關節應該做埋腳板可直插腰,咁就一雞三味

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 01:53 PM   #3787
地獄黑仔王

但係睇圈大個 facebook, 好似係 大 size 骨 + 1 個吉姆頭分開單賣...

舊 02-23-18, 04:23 PM   #3788
J+1
望過黎呀!!!!!!

多左product頁

http://bandai-hobby.net/site/SDCS/product.html
由手機版發出
舊 02-23-18, 08:36 PM   #3789
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
所以擁有咗就算,應該會聽大大講買返個電鑽同鑽頭改造下⋯(洞洞太窄問題

由手機版發出

溫腥提示
唔駛去吉吉島,但要落深水埗
先頭路過黄金隔離個散貨場
包埋個磨鑽

由手機版發出
舊 02-24-18, 12:22 AM   #3790
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
最後套f05都係忍唔到手響路過信和+ip果陣入左......

暫時開左隻百式...
隻手絕對比之前幾套仲加鬆......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 09:53 AM   #3791
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
多左product頁

http://bandai-hobby.net/site/SDCS/product.html
由手機版發出
SD夜鶯點解比例總係做得咁樣衰
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 10:22 AM   #3792
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: martinnitram 查看文章
吓, $500 yen 蛋 QC 都無改進過...
仲諗住為隻 V2 落坑
ensemble qc 反而好WOO 除左1,2 關節鬆D 外佢整體QC 好過F 好多 我V2 同OOT 都無事
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 11:34 AM   #3793
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://hobby.dengeki.com/event/535653/
由手機版發出
舊 02-24-18, 12:03 PM   #3794
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: wai2408 查看文章
ensemble qc 反而好WOO 除左1,2 關節鬆D 外佢整體QC 好過F 好多 我V2 同OOT 都無事
我隻OOT塊面有D鬆
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 01:37 PM   #3795
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
無解...一個係牙籤粗,一個係兩倍粗,精準度要求都已經好大差別....
由手機版發出
舊 02-24-18, 08:10 PM   #3796
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
無解...一個係牙籤粗,一個係兩倍粗,精準度要求都已經好大差別....
由手機版發出
其實F 個關節唔加個粒野好過..插入去難到死..插到入去又易甩,,,同MSE唔同 其實F賣點應該放係外觀好過係個D 無謂既可動度 好似NEO 咁樣..
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-18, 12:13 PM   #3797
clie

引用:
其實F 個關節唔加個粒野好過..插入去難到死..插到入去又易甩,,,同MSE唔同 其實F賣點應該放係外觀好過係個D 無謂既可動度 好似NEO 咁樣..
最近我都俾呢個關節玩謝,以前NEXT仲好,咁細粒嘢都唔玩咩可動啦,走火入魔
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 08:51 AM   #3798
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

6:20

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 10:16 AM   #3799
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: clie 查看文章
最近我都俾呢個關節玩謝,以前NEXT仲好,咁細粒嘢都唔玩咩可動啦,走火入魔
Dash開始比佢玩到呢家, Dash頭兩彈還好,03開始手腳會鬆
其實F膊頭轉波波之後都鬆,不過好過手腕果幾粒,其實好似Next咁我都收貨
呢家有關節,不過根本就郁唔到
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 03:52 PM   #3800
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
sdsc夜鶯都有得變長腳?本身已經係短腳架啦BOR

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 02:15 AM

手機版 | APP版