Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-27-18, 06:52 PM   #3251
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
而家先唔駛背譜打喎 行入去一邊砌佢一誘執腳印就係 懶d可以齋執tim
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-18, 07:30 PM   #3252
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
係喎.............金銀潤好似比大家遺忘左噤

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-18, 09:32 PM   #3253
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
要贏可以隨意打,要8格彩虹獎勵先要背。

此篇文章於 12-27-18 11:23 PM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-18, 09:43 PM   #3254
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: real1216 查看文章
小弟岩岩開始玩。。。故事只係打到火龍,小弟用大劍的,之前都玩過幾集。。。如果想同你地玩應該有排。。。
剛開始玩最大問題是防禦力不足,初開始好似得300防左右(現在普遍都500防),
防禦力不足好易3猫累街坊,首要是加高血量,防禦力和屬性防先,唔死先有得打。

舊 12-27-18, 11:13 PM   #3255
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
而家先唔駛背譜打喎 行入去一邊砌佢一誘執腳印就係 懶d可以齋執tim
而家識打果班應該都係一回合打齊 果D實要背啦......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-18, 01:06 AM   #3256
real1216
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: kog 查看文章
剛開始玩最大問題是防禦力不足,初開始好似得300防左右(現在普遍都500防),
防禦力不足好易3猫累街坊,首要是加高血量,防禦力和屬性防先,唔死先有得打。
岩岩打到上位裝,故事就去到炎王龍。。。都好易死,真係太低防
real1216 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-18, 05:12 PM   #3257
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
邊打邊做裝,應該問題不大。慢慢享受下

記得第一套係做 熔山裝,上位就著爆燐裝 有高耳
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-18, 05:17 PM   #3258
魚伕
Moderator

引用:
其實4隊街場,每人打一轉執腳印,去到LV3/ LV4 更甚LV5 (如有隊打得特別好 )

重點就去到LV5 ,4隊一定有隊過到。
其實只要唔死,正常都應該爆角過到,但好多槍手都係一 HIT 死。。
好難搞。。。

滅團過唔到就等如白打。。。
舊 12-28-18, 05:27 PM   #3259
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
見議你善用NPC............

野貓同小型怪係你好朋友, 必要時call 齊NPC 先開拖

我solo 土魷王都係噤打

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-28-18, 08:57 PM   #3260
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 魚伕 查看文章
其實4隊街場,每人打一轉執腳印,去到LV3/ LV4 更甚LV5 (如有隊打得特別好 )

重點就去到LV5 ,4隊一定有隊過到。
其實只要唔死,正常都應該爆角過到,但好多槍手都係一 HIT 死。。
好難搞。。。

滅團過唔到就等如白打。。。
你應該好少打街場,16人其實都好少會全部打歷戰絢輝,有兩隊8人已經叫好,

今日黃昏時我打了幾場,有一場係第2區就被人眠咗隻絢輝.....第4區爆唔到角走了...
另一場最後入一個98HR,第2,3和4區各猫一次全滅...

打街場要拎到8格彩虹獎勵,難過你單挑

此篇文章於 12-28-18 08:59 PM 被 kog 編輯。
舊 12-28-18, 09:16 PM   #3261
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
指定絢輝房好似無咁多地雷,基本都識執腳印同爆部位

都遇過LV1打到3區都唔停...

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-18, 11:06 PM   #3262
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Eternal Wind 查看文章
指定絢輝房好似無咁多地雷,基本都識執腳印同爆部位

都遇過LV1打到3區都唔停...
係, 好多時絢輝房會有人係公頻報Lv

噤對大家都有好處~~~

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-29-18, 11:05 AM   #3263
魚伕
Moderator

引用:
你應該好少打街場,16人其實都好少會全部打歷戰絢輝,有兩隊8人已經叫好,

今日黃昏時我打了幾場,有一場係第2區就被人眠咗隻絢輝.....第4區爆唔到角走了...
另一場最後入一個98HR,第2,3和4區各猫一次全滅...

打街場要拎到8格彩虹獎勵,難過你單挑
我打左3日街場啦
搵街場,指定渣渣輝,有12-15人團我都沖。
有3團隊打差好遠。其中有一隊勁嘅,通常第二場lv5

其實只要唔死,正常都派到彩有8虹。
但係好多時都事與願違,食白果

我用蟲棍,1區用炮,2區騎佢發嬲,3區落石,4區騎+掃頭爆角。
能夠做得咁多。
見到有兩炎妃槍手,最後一區唔玩眠,齋射槍,真係灰到爆
舊 12-29-18, 04:50 PM   #3264
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 魚伕 查看文章
我打左3日街場啦
搵街場,指定渣渣輝,有12-15人團我都沖。
有3團隊打差好遠。其中有一隊勁嘅,通常第二場lv5

其實只要唔死,正常都派到彩有8虹。
但係好多時都事與願違,食白果

我用蟲棍,1區用炮,2區騎佢發嬲,3區落石,4區騎+掃頭爆角。
能夠做得咁多。
見到有兩炎妃槍手,最後一區唔玩眠,齋射槍,真係灰到爆
我一直都打街場

昨晚近天光有一場,
我+老手+新手x2(弓HR5x,輕弩HR2x )
LV1 兩個新手走去打絢輝,我(輕弩)和老手(單手)搬炮,
第二區新手死兩次,好彩還頂到絢輝走...

LV3~5 明知唔夠輸出,我轉用(太刀)和老手(蟲棍),
第二區新手死三次,全滅...

LV?? 即我又要做奶媽,又要做輸出,我(重弩)和老手(單手),
一見絢輝站立就準備幫新手補血,新手(輕弩HR2x )係第四區唔識眠,眠我都做嘛
當時我在想,你唔好死!你唔好死!你唔好死! 你死就全滅...

最終爆角過到,但真是打到嘔血

P.S.
新手(弓HR5x ) 只識攻唔識走位...
新手(輕弩HR2x ) 完全唔知佢做乜

此篇文章於 12-29-18 06:45 PM 被 kog 編輯。
舊 12-29-18, 09:18 PM   #3265
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
我一直都打街場

昨晚近天光有一場,
我+老手+新手x2(弓HR5x,輕弩HR2x )
其實你見到個HR2X 入黎就應該要考慮係咪要繼續打落去

HR30 先解放客製化, 一個得under 400 防嘅人入去可以做到d 咩大家都好清楚

你仲要噤好心機打足三場....................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-29-18, 09:48 PM   #3266
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
其實你見到個HR2X 入黎就應該要考慮係咪要繼續打落去

HR30 先解放客製化, 一個得under 400 防嘅人入去可以做到d 咩大家都好清楚

你仲要噤好心機打足三場....................
"不可能的任務".....想試下做 Tom Cruise 嘛

舊 12-29-18, 10:07 PM   #3267
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
"不可能的任務".....想試下做 Tom Cruise 嘛
開善堂都唔係噤要自己受氣架嘛

有d 人真係唔用腦, 諗住寄生等人拖過關

我今朝入左個解放HR50 寳莉團, 除我以外全部新米

熟架歩其實都知寳莉會由13 區山頂行落11 區

正常放定8 個爆G 係落山位等寳莉自己撞落去已經成功左一半

我仲要等一個衝出camp 跑出去放爆G 再上定狙撃龍彈仲要打埋信號

但三個新米都係無視地下兩個爆G , 爬上13 區開拖..............

結果三分鐘後大家可以收工

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-29-18, 10:34 PM   #3268
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
開善堂都唔係噤要自己受氣架嘛

有d 人真係唔用腦, 諗住寄生等人拖過關

我今朝入左個解放HR50 寳莉團, 除我以外全部新米

熟架歩其實都知寳莉會由13 區山頂行落11 區

正常放定8 個爆G 係落山位等寳莉自己撞落去已經成功左一半

我仲要等一個衝出camp 跑出去放爆G 再上定狙撃龍彈仲要打埋信號

但三個新米都係無視地下兩個爆G , 爬上13 區開拖..............

結果三分鐘後大家可以收工
拖過關唔是問題,前提下是佢唔死先!

麒麟....唔貪刀識走位好易打,否則十成3猫累街坊,
佢大招落雷唔擋一下死,補血都冇用。

50HR麒麟我都是單挑過關。

舊 12-29-18, 11:08 PM   #3269
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
拖過關唔是問題,前提下是佢唔死先!

麒麟....唔貪刀識走位好易打,否則十成3猫累街坊,
佢大招落雷唔擋一下死,補血都冇用。

50HR麒麟我都是單挑過關。
近400 防 > 35 雷耐 + 200HP 已經可以硬食寳莉大雷架啦

今集Capcom set 任務難度做得好好, 有時係要你諗方法過關

好似雙爆鱗根本係唔洗打, 開場五分鐘已經有隻自殘身亡, 另一隻得返半血

但對d 無腦新米黎講, 一開場就已經自己諗唔開走去送死

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 12-29-18 11:10 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 12-29-18, 11:23 PM   #3270
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
近400 防 > 35 雷耐 + 200HP 已經可以硬食寳莉大雷架啦

今集Capcom set 任務難度做得好好, 有時係要你諗方法過關

好似雙爆鱗根本係唔洗打, 開場五分鐘已經有隻自殘身亡, 另一隻得返半血

但對d 無腦新米黎講, 一開場就已經自己諗唔開走去送死
識砌裝就唔是新米啦!

舊 12-29-18, 11:38 PM   #3271
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
識砌裝就唔是新米啦!
Full set 鑄鐵α + 雷耐珠 / 體力珠各一粒就得啦, 仲要有埋防禦Lv2............

重點係player 有無心去研究點打.............定諗住寄生

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-31-18, 11:27 PM   #3272
HAKAIDER
neet 人生~~~

https://www.youtube.com/watch?v=b7a2mrz2xIk

卒之有把大劍火力可以超越下町火箭............

但實用性有d 低..............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-01-19, 11:57 PM   #3273
魚伕
Moderator

刷多幾日,開始習慣了。。
大部份都差不多兩場完成。。。

其實想問下,有兩格點都拎唔到,係要達成某個條件先拎到?

另,
依家D帝王同鎧羅。。。直頭係派。。。一場最多試過7件帝王。。。
以前刷兩星期都唔出一把火太力。。。依家一場可以出3把。。。真係吹脹。。。
舊 01-03-19, 06:56 AM   #3274
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
8格聽說都係講運,隨緣啦,就算比你出咗都唔一定有好野,我昨晚有一場同d識打野團出咗6定7格,一開全部都係藍同紫
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-19, 11:28 AM   #3275
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
終於中左輕弩射擊,想要埋賊弩

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版