Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-03-12, 07:54 PM   #251
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Hunter 查看文章
今次6日行程都係自己PLAN, 諗住下一次可以一個人自由行
不過我發覺自己真係方向白痴, 就算地圖在手都成日行錯路
如果無朋友幫手睇真係唔掂

無玩45度衝落海
因為睇落去好似好流, 又要自己爬樓梯, 又會濕身

我星期六都係12:00左右到
初時無咩人, 後尾3~4點多左D, 不過以遊樂場計都唔算多人
其實都只係玩左3樣野, 跳樓機, 過山車, 旋轉塔

我都入左果個場, 不過無摸
總覺得佢地好污糟

海洋公園家陣可能會係...
日本應該唔會吧

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 07-03-12, 08:00 PM   #252
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
7月? 我有買實物WOR 嘿
我都估你有.... XD

聽聞只係得番信和黑店有售. 百五個大洋云云.
邊到仲有正常價買到?

舊 07-03-12, 08:11 PM   #253
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
我都係12點玩到5點半, 睇完尾場劇場表演就走
機動遊戲接近全部玩晒, 平日冇乜人入場
要排既都係個45度衝落海同過山車

最值回票價係有得親手摸海象海豚
引用:
今次6日行程都係自己PLAN, 諗住下一次可以一個人自由行
不過我發覺自己真係方向白痴, 就算地圖在手都成日行錯路
如果無朋友幫手睇真係唔掂

我都入左果個場, 不過無摸
總覺得佢地好污糟
強調要洗手先摸, 其實我哋對手可能仲污糟過佢哋
不過果時我托住手機, 所以都費事摸佢哋
話時話喺Fureai Lagoon呢邊企鵝同海豹擺埋一齊
真係唔驚企鵝俾海豹襲擊?雖然有工作人員照顧緊d海豹
堆企鵝就縮埋一邊避暑

喺Sea Paradise帶返嚟既朋友(隻貍貓唔係)

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 07-03-12, 09:51 PM   #254
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ammms 查看文章
唔知有冇 miss 左 post
睇其他 forum 講
原來 hk express 好唔掂
你可以睇番第9頁我地GE討論

Hitomi 目前離線  
舊 07-03-12, 10:02 PM   #255
leotam3

註冊日期: Oct 2003
東京地震, 好驚

越plan越想快d起行, 不過今年真係無理

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 07-04-12, 11:36 AM   #256
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: ammms 查看文章
唔知有冇 miss 左 post
睇其他 forum 講
原來 hk express 好唔掂
之前報紙都出左...
佢地無錢做維修 sosad

講真... 唔係話平野無好野
只係平野難維持質數姐~
連日本d特平酒店都係咁時, 你望返HK airlines, 其實佢都算幾安全架喇 [偷笑]

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
我都估你有.... XD

聽聞只係得番信和黑店有售. 百五個大洋云云.
邊到仲有正常價買到?
日本都斷左, 唔好諗咁多喇
如果你只係睇hyde果part, 大把人scan左已經上左上網啦

引用:
作者: leotam3 查看文章
東京地震, 好驚

東京偶爾都會震架wor 唔駛咁驚 sosad

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 07-04-12, 04:00 PM   #257
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:

----
日本都斷左, 唔好諗咁多喇
如果你只係睇hyde果part, 大把人scan左已經上左上網啦

-----
有冇咁好賣呀 .
我係睇p.56-

咁我等下電子版出, 留低都方便.... ^^

舊 07-04-12, 04:38 PM   #258
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
有冇咁好賣呀 .
我係睇p.56-

咁我等下電子版出, 留低都方便.... ^^
我果本到手之後翻了兩翻已經收埋左

舊 07-04-12, 08:12 PM   #259
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: leotam3 查看文章
東京地震, 好驚

其實,習慣了就不會驚。

像昨天7月4日早上11時40分的地震
震源地東京灣,當時自己在千葉,震度4級
也不覺得是一回事,只有些「又震啦」的感覺
Janus 目前離線  
舊 07-05-12, 10:53 AM   #260
Hunter

註冊日期: Jan 2002
http://www.anaskyholiday.com.hk/chi/...romo_25th.html

ANA 25年PROMOTE套票
東京包埋SkyTree套票
好似幾OK WOR
最重要係可以一人成行

Hunter 目前離線  
舊 07-05-12, 11:37 AM   #261
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
http://www.anaskyholiday.com.hk/chi/...romo_25th.html

好似幾OK WOR
最重要係可以一人成行
其實ANA都真係幾貴

舊 07-05-12, 12:05 PM   #262
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:

好似幾OK WOR
最重要係可以一人成行
呢個PLAN 得幾日唔駛俾附加費,只包機場保安稅, 加埋都成4千幾5千 3日.. 好貴..
張SKYTREE 飛限日子+得下面果層...都係好貴
飛機王 目前離線  
舊 07-07-12, 12:37 AM   #263
MPDK
Senior Gamer
逆流士

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
我見好多日本單拖友佢地真係好放心咁訓~
香港人應該好少敢咁做~始終戎心大

上次去上野同一位blog友見面(嫁左去日本)~果時夜晚11點幾~
餐廳仲好熱鬧人來人往~
我打算出去添野飲佢又剛好去洗手間~
佢同我講「得架啦個袋放低啦唔會有人拎」

對我黎講其實幾不可思議...可以咁隨便放低私人物品
我同老公在香港去酒店食buffet都係輪住出去拎野食...
我呢次過去都係一個女仔坐始電去日光 就咁起卡座補眠
可能人少 都冇咩特別要戒心

MPDK 目前離線  
舊 07-07-12, 10:12 AM   #264
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: MPDK 查看文章
我呢次過去都係一個女仔坐始電去日光 就咁起卡座補眠
可能人少 都冇咩特別要戒心
如果無行李都無MUD所謂~
不過第一次自由行果時~行李真係唔放心離自己太遠
初初坐新幹線件行李要送在車卡與車卡之間果個位~心理上唔太慣(在視覺範圍以外)~
之後坐多幾次心理就習慣左

-----------------------------------------

突然諗起老公5月在上野的經驗
某天晚上11點幾~我約左朋友在上野食宵夜~佢自己在上野自由活動~
佢去日頭時最多人果幾條街~不過果度夜晚真係OK靜~鋪頭都收晒~

結果係半個鐘內老公連環俾兩隻雞撩~
D雞勁狼死~一手捉住佢"橋"住佢隻手~將佢手臂強行壓落隻雞個胸度~
嚇到佢死~佢抽唔番隻手出黎~於是佢超急腳行~俾隻雞捉住左幾個街口~
然後佢衝到去一間食店門口(較人多)隻雞先鬆開隻手行埋一邊~~
老公企0係食店門口~隻雞竟然唔走0係附近度等佢~再等左陣先肯離開~~~
好辛苦擺脫左一隻跟住過左陣又有另一隻上

0係佢呢個過程入面佢見到有條日本西裝友同佢一樣~
又係俾隻雞捉住前後用左5分鐘終於擺脫左隻雞

其實係我衰~我遲左半粒鐘搵佢搞到佢在條街遊多左半個鐘(本來佢打完機夾完公仔就去接我)~
當晚俾佢鬧到七彩(識左佢十年第一次俾佢咁鬧~嚇死我)

上野ge夜晚真係好雜
上次住池袋老公雖然都有俾雞撩~不過d雞無咁狠死...say no佢地就會過主無咁樣死纏爛打..

Hitomi 目前離線  
舊 07-07-12, 05:47 PM   #265
irismong
Goo ◕ ω ◕

你講一輪外語嘛~~ 就應該會走佬?
唔係英文, 係廣東話WOR XD

舊 07-07-12, 09:29 PM   #266
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
你講一輪外語嘛~~ 就應該會走佬?
唔係英文, 係廣東話WOR XD
我覺得果d雞只要係男人就衝上去...

池袋d雞無咁顛架
耍手擰頭兼行開d行快d佢地唔會死纏爛打(老公晚晚都落去買野食晚晚都俾雞撩)~

上野果d雞真係好狼死

我果位嫁左去日本的朋友當晚同我傾計~佢都叫我地夜晚單拖最好唔好去上野~
(佢提議夜晚去秋葉原~話同日頭係兩個世界~夜晚好玩d~有無版友夜晚行過?)

佢話上野好雜~好多中國人~果時我都唔覺雜架~~
點知當晚就發生老公連續俾兩隻雞死纏爛打追足幾條街的情況

Hitomi 目前離線  
舊 07-07-12, 10:45 PM   #267
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
池袋都有

商店街果頭

台灣試過一出台北轉運站就黎撩我

不過可能我著得又宅又寒酸

唔係遇過咁多

==============

過左首航幾日

有無桃子評價

怪盜小G 目前離線  
舊 07-07-12, 10:55 PM   #268
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
池袋都有

商店街果頭

台灣試過一出台北轉運站就黎撩我

不過可能我著得又宅又寒酸

唔係遇過咁多

==============

過左首航幾日

有無桃子評價
西池袋果面我都見到有, 仲有d好明顯係x社會既人,
我11點幾行過都有d驚.................

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 07-08-12, 02:39 AM   #269
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
我覺得果d雞只要係男人就衝上去...

池袋d雞無咁顛架
耍手擰頭兼行開d行快d佢地唔會死纏爛打(老公晚晚都落去買野食晚晚都俾雞撩)~

上野果d雞真係好狼死

我果位嫁左去日本的朋友當晚同我傾計~佢都叫我地夜晚單拖最好唔好去上野~
(佢提議夜晚去秋葉原~話同日頭係兩個世界~夜晚好玩d~有無版友夜晚行過?)

佢話上野好雜~好多中國人~果時我都唔覺雜架~~
點知當晚就發生老公連續俾兩隻雞死纏爛打追足幾條街的情況
先幾年試過同表妹兩個人自己去日本, 就係住上野~
果時又唔係好覺 XD
我地好彩 XD

舊 07-08-12, 01:46 PM   #270
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
如果無行李都無MUD所謂~
不過第一次自由行果時~行李真係唔放心離自己太遠
初初坐新幹線件行李要送在車卡與車卡之間果個位~心理上唔太慣(在視覺範圍以外)~
之後坐多幾次心理就習慣左

-----------------------------------------

突然諗起老公5月在上野的經驗
某天晚上11點幾~我約左朋友在上野食宵夜~佢自己在上野自由活動~
佢去日頭時最多人果幾條街~不過果度夜晚真係OK靜~鋪頭都收晒~

結果係半個鐘內老公連環俾兩隻雞撩~
D雞勁狼死~一手捉住佢"橋"住佢隻手~將佢手臂強行壓落隻雞個胸度~
嚇到佢死~佢抽唔番隻手出黎~於是佢超急腳行~俾隻雞捉住左幾個街口~
然後佢衝到去一間食店門口(較人多)隻雞先鬆開隻手行埋一邊~~
老公企0係食店門口~隻雞竟然唔走0係附近度等佢~再等左陣先肯離開~~~
好辛苦擺脫左一隻跟住過左陣又有另一隻上

0係佢呢個過程入面佢見到有條日本西裝友同佢一樣~
又係俾隻雞捉住前後用左5分鐘終於擺脫左隻雞

其實係我衰~我遲左半粒鐘搵佢搞到佢在條街遊多左半個鐘(本來佢打完機夾完公仔就去接我)~
當晚俾佢鬧到七彩(識左佢十年第一次俾佢咁鬧~嚇死我)

上野ge夜晚真係好雜
上次住池袋老公雖然都有俾雞撩~不過d雞無咁狠死...say no佢地就會過主無咁樣死纏爛打..
咁反而歌舞伎町仲安全XDD
魔法小王子 目前離線  
舊 07-08-12, 02:04 PM   #271
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
先幾年試過同表妹兩個人自己去日本, 就係住上野~
果時又唔係好覺 XD
我地好彩 XD
好似我老公俾雞雞咁拉住得狼其實我都未親眼見過~
頂多只係見過D"疑似"雞雞企0係某D地方等獵物

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
咁反而歌舞伎町仲安全XDD
歌舞伎町我覺得都危險架~又多黑鬼...
我地就算2個人一齊行~~見到有黑鬼都會行遠D...

不過抱住你唔搞佢佢唔會走黎搞你GE心態

香討果邊有人講在池袋遇到屈錢黨不妨睇下

Hitomi 目前離線  
舊 07-08-12, 02:16 PM   #272
irismong
Goo ◕ ω ◕

我真係覺得我都幾好彩~
去咁多次都無奇怪事發生... HAHA
去大阪我住果度又係旁邊有風月場所
之前就多數都係住新宿~
去邊都好
都係會11/12點先返酒店既~

舊 07-08-12, 07:32 PM   #273
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
我睇左上野動物園果個

怪盜小G 目前離線  
舊 07-08-12, 08:33 PM   #274
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
好似我老公俾雞雞咁拉住得狼其實我都未親眼見過~
頂多只係見過D"疑似"雞雞企0係某D地方等獵物

歌舞伎町我覺得都危險架~又多黑鬼...
我地就算2個人一齊行~~見到有黑鬼都會行遠D...

不過抱住你唔搞佢佢唔會走黎搞你GE心態

歌舞伎町D黑鬼用國語問你 要不要日本女仔 ...
魔法小王子 目前離線  
舊 07-08-12, 08:35 PM   #275
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
點解我住歌舞伎町未見過呢D野既
雖然都見過D扯皮條拎住本相簿問我

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
林達永.金光鉉「FREEZING VIBRATION」#12 (終)「Shaft of Light」 supermanlady 日本動漫畫討論版 290 02-04-15 01:05 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 07:11 AM

手機版 | APP版