Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-04-19, 06:55 PM   #101
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: holsety 查看文章
for game topic,
always new game no one talk.
問題係近期有咩好講?
在下近期玩LANGRISSER I+II,但係又真係冇野好講,爛又爛唔晒,又冇咩特別好…

舊 06-04-19, 07:35 PM   #102
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
由DVD forum時代去到GAF
由初中學生仔睇post傾計去到而家做野10年睇post為主
呢度真係清泉~ 冇推post冇emoji post冇灌水post
所以每日keep黎睇~ 但都係睇game版為主
以前會去埋音樂版既Jacky大大燕姿討論區傾計... 家陣都人去樓空了
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-19, 08:36 PM   #103
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
睇返呢個post 係重有唔少有人上 只係無發言既動力同話題
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-19, 09:12 PM   #104
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
音樂版都冇哂人,以前一有國民級樂隊歌手有咩碟出有咩live開,呢度即時有人post大肆討論,而家搞乜呀?聽開J-Pop J-Rock的人轉哂軚聽K-Pop?定還是懶得post咋?

舊 06-04-19, 09:27 PM   #105
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
-del-

此篇文章於 06-04-19 09:35 PM 被 Garnet_Crow 編輯。
Garnet_Crow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-19, 09:15 AM   #106
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
音樂版都冇哂人,以前一有國民級樂隊歌手有咩碟出有咩live開,呢度即時有人post大肆討論,而家搞乜呀?聽開J-Pop J-Rock的人轉哂軚聽K-Pop?定還是懶得post咋?
年代不同左,很多野就流2下時代眼淚就算。

至於K-POP去到2014年後期已經變左質...可以忘記

舊 06-05-19, 10:10 AM   #107
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: darkvolver 查看文章

K-POP就算吧啦
聽完完全無音樂感.......
又好易拆伙,又全部乜男團女團,無乜單飛
同J-POP及ANI-SONG比都差一大截
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-19, 10:44 AM   #108
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: holsety 查看文章
for game topic,
always new game no one talk.
講真
班老人家隨時機都打少左
真係得大作先會講兩句了

我依家一年都未必買到5隻game

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-19, 11:51 AM   #109
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
講真
班老人家隨時機都打少左
真係得大作先會講兩句了

同感,
之前上game版都係隻Read Dead Redemption 2出左先有去,
但其實今年為止都未入手過新game,老了

BTW,而家日常都係去NBA版同電影區

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 11:41 AM   #110
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
我自己都轉左好多生活模式,你見我到今時今日先見到呢個post就知。

以前因為要每日更新下車路士版,所以就keep 住日日上,其實都連續每日上左好多年。
係個版易左手之後,感覺都係得閒就入黎睇下咁。
加上,好多時都去左睇面書,整下整下就未必日日上黎。

至於大圍氣氛,其實感覺呢度一向都唔太熱鬧,不過調轉睇就真係好少嘈交咁。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 11:55 AM   #111
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我自己都轉左好多生活模式,你見我到今時今日先見到呢個post就知。

以前因為要每日更新下車路士版,所以就keep 住日日上,其實都連續每日上左好多年。

至於大圍氣氛,其實感覺呢度一向都唔太熱鬧,不過調轉睇就真係好少嘈交咁。
其實你裝返GAF個apps都可以繼續日日上來。

舊 06-06-19, 11:56 AM   #112
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
同感,
之前上game版都係隻Read Dead Redemption 2出左先有去,
但其實今年為止都未入手過新game,老了

BTW,而家日常都係去NBA版同電影區
有時買完都未必有時間打

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 12:27 PM   #113
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
自從某會員被老屈ban兩年之後就唔想再上黎
A MOD仲惡過共慘黨,由呢到沉好過

呢幾日上黎都係睇下呢到沉未

此篇文章於 06-06-19 01:29 PM 被 クラウド 編輯。
クラウド 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 12:40 PM   #114
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:

柴兄講得啱,以前都會去體育版講阿仙奴,睇消息又好吹下又好,而家碌下FB IG大把資訊都好少上水(幸好嗰到仲有幾位槍迷間中上水)

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 12:41 PM   #115
Eking

註冊日期: Feb 2006
又唔覺沉D乜, 以一個以GAME為主FORUM正常做唔到巴哈, 呢度都叫做有人氣, 有好多10年前叫多人地方已經冇人去, 個人覺得依家好多人都係只係打機, 已經好少討論~

舊 06-06-19, 05:10 PM   #116
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
有時買完都未必有時間打
你提醒左我,隻機戰X仲封緊塵

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 05:20 PM   #117
GimGim

註冊日期: Jun 2002
Hi I'm still here

舊 06-06-19, 05:47 PM   #118
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: harakuma 查看文章
差唔多啦,

如果動漫區果兩位supermanlady同事丫娃些一走埋, 動漫區即死

見有人提起講幾句

其實而家網上資訊流通咁快速,都已經唔需要靠古老論壇,貼新圖或情報只係滿足個人手痕…一幅圖貼咗一個星期閱覽數可以唔夠十個,就知呢度真係冇乜人睇…

動漫區靠哂supermanlady了~
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 06:01 PM   #119
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: クラウド 查看文章
自從某會員被老屈ban兩年之後就唔想再上黎
A MOD仲惡過共慘黨,由呢到沉好過

呢幾日上黎都係睇下呢到沉未
呢個forum啲管理員惡過狗,真係去過咁多論壇所罕見!特別係m字頭果位,開口埋口"唔同你客氣"、"即ban",發神經!毒男有咗權力係可以有幾賤?

仲有果啲文革式批鬥示眾ban list,啲管理員真係紅衛兵再世…

GAF到今日都仲未摺真係網路奇蹟…(其實是咪已經死了?)
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-19, 06:14 PM   #120
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
呢個forum啲管理員惡過狗,真係去過咁多論壇所罕見!特別係m字頭果位,開口埋口"唔同你客氣"、"即ban",發神經!毒男有咗權力係可以有幾賤?

仲有果啲文革式批鬥示眾ban list,啲管理員真係紅衛兵再世…

毒男有左權力咪變納粹黨:0)
屈你買賣放飛機再ban你兩年仲得呀

舊 06-06-19, 06:16 PM   #121
yorkyork

註冊日期: May 2010
佢亂咁ban人比人插左獲勁就潛水,
道歉都冇個

引用:
見有人提起講幾句

其實而家網上資訊流通咁快速,都已經唔需要靠古老論壇,貼新圖或情報只係滿足個人手痕…一幅圖貼咗一個星期閱覽數可以唔夠十個,就知呢度真係冇乜人睇…

動漫區靠哂supermanlady了~
我成日睇你同lady貼新聞嫁

此篇文章於 06-06-19 06:19 PM 被 yorkyork 編輯。
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 12:51 AM   #122
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
講真
班老人家隨時機都打少左
真係得大作先會講兩句了

我就倒返轉
買得多左…
玩得小左…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 12:59 AM   #123
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 查看文章
由DVD forum時代去到GAF
由初中學生仔睇post傾計去到而家做野10年睇post為主
呢度真係清泉~ 冇推post冇emoji post冇灌水post
所以每日keep黎睇~ 但都係睇game版為主
以前會去埋音樂版既Jacky大大燕姿討論區傾計... 家陣都人去樓空了
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
其實大約都係舊年開始音樂版先突然少哂po......
本童子都唔明咩樹......
不過聽J-Pop的本童子覺得冇乜幾多個會跳船去K-Pop......
正如某同事話齋...K-Pop先至係真·視覺系—>真係淨係用黎睇架......

p.s.
不過好似K-Pop都係得本田大開過個韓系總合po響娛樂版...
仲要自今年頭開始已經冇update......

引用:
作者: darkvolver 查看文章

樂壇呢家野本童子總覺得係十年河東十年河西......
話唔埋過埋Twice呢一代之後就會黎到合當有變之時......

引用:

up版之苦本童子都知道少少......
當年響音樂版接手因原po主被ban而冇人打理的GiGi fans帖......
結果做左一年已經頂唔住......
當時老大慢慢變成拍戲為主係主因之一...畢竟本童子都係鍾意聽歌多過睇戲......
不過更大的原因係返左新工之後冇咁多時間hea去做私事...
晚晚用多一個半個鐘收風整理發po已經攰到想暈......

p.s. 所以老大近日終於出山唱番歌本童子係有d眼濕濕的......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-19, 09:21 PM   #124
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:

話時話,m字頭果位死咗去邊?

唔講猶自可,講起把鬼火。有次我求其講個「膠」字佢話我「爆粗」ban我3日,同佢PM理論佢完全唔應人。

而家動漫台得返你同supermanlady撐住,大家基本上當係情報新聞newsfeed。不過都仍然會有高人氣嘅作品都大家會入嚟討論。

小弟除咗動漫台,就得返手機遊戲台同埋電影台活躍,都算討論愉快

吹水台就甚少參與,因為近幾年嘅香港政治越講越令人憤怒,我嚟討論動漫同電影主要都係要避開呢啲嘢。(不過聽日6月9日仍會打算出街)

足球台更加完全唔掂,我自認EQ低,唔太鍾意同敵對球迷玩抽水。(有啲版友嘅簽名檔直頭係去到日日挑釁人嘅級數

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-19, 12:53 PM   #125
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
話時話,m字頭果位死咗去邊?

唔講猶自可,講起把鬼火。有次我求其講個「膠」字佢話我「爆粗」ban我3日,同佢PM理論佢完全唔應人。
首先佢無做錯, 因為當年GAF版規對有少少踩界既字都全部當粗口, 只係你唔了解狀況姐
膠, 7 呢d解禁都係綠茶大上任之後既事, 仲有個嚴d既A.mod架(我諗老少少既會員明既)

其實佢最令人反感係, 佢個版只可以得佢係頭post, 個d亂插人地post/thread去自己個post, 人地出得快過佢就del再自己post, 人地開新thread就車去第2度, 自己開再del人地果個
然後積積埋埋終於就爆了....係爆個刻其實好多人都爆佢, 我諗佢都冇諗過, 然後自動收皮
成日話某某fans唔好, 佢自己都唔好得去邊

OT完 其實本身呢d唔多人...好多人轉晒吹水app圍內吹水...名氣冇乜冇乜人就自然少新人
舊既少/唔出現....好到可憐/無新血...再加上歷史問題....未執都算係咁啦

此篇文章於 06-09-19 01:14 PM 被 ~蛙蛙~ 編輯。
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:07 PM

手機版 | APP版