Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-18-07, 02:51 PM   #201
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
作者: HON HON 查看文章
尋晚手痕地想HACK部IPOD TOUCH, 點知衰左, SHOW得番300MB, 今朝做左兩次RESTORE先救得番, 真係嚇鬼死我~

暫時黎講HACK部機既方法開始簡單左, 但要睇得清清楚楚先好做野, 否則驚餐飽都未搞掂就無謂啦...
你就好restore成功,我restore左好多次都唔得,要去apple度換機

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線  
舊 10-18-07, 05:42 PM   #202
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: 賈圖 查看文章
你就好restore成功,我restore左好多次都唔得,要去apple度換機
你Hack過部機都肯換俾你,有無咁筍~?!

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線  
舊 10-18-07, 05:54 PM   #203
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
會唔會係你restore既step錯左呢? 我之前都restore唔到, 睇完d人講點做法, 到自己做既時候就知佢地講係淨d既, 如果唔係都restore唔到.

HON HON 目前離線  
舊 10-19-07, 01:58 AM   #204
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

引用:
作者: Jockey 查看文章
你Hack過部機都肯換俾你,有無咁筍~?!
我話唔知點解得300mb wo梗係無提過我hack過部機啦)跟住佢幫我restore都唔得,佢地都搞唔掂,跟住話同你換過部

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……

此篇文章於 10-19-07 02:00 AM 被 賈圖 編輯。
賈圖 目前離線  
舊 10-19-07, 11:19 PM   #205
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk

有冇人知這個dock有乜用....

只是令ipod企定?

可否接上amp?

thanks
MR WONG 目前離線  
舊 10-19-07, 11:54 PM   #206
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: MR WONG 查看文章

只是令ipod企定?

可否接上amp?

thanks
DOCK可以出tv用, 要用remote聽歌既話就一要dock, amp好似唔得架..

HON HON 目前離線  
舊 10-20-07, 12:01 AM   #207
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: MR WONG 查看文章

只是令ipod企定?

可否接上amp?

thanks
充電, 可接駁有源揚聲器(Active Speaker)聽歌.

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412

此篇文章於 10-20-07 12:37 AM 被 Heifetz 編輯。
Heifetz 目前離線  
舊 10-20-07, 08:51 AM   #208
spike510
Crazy Gamer
!!

註冊日期: Jun 2002
我想問IPOD TOUCH要裝MSN , 中文輸入等等...............係唔係要HACK部機??

spike510 目前離線  
舊 10-20-07, 11:42 AM   #209
傻地
Crazy Gamer
傻地=pochan

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDpochan
XBox Live Gamertagpochan00
引用:
作者: spike510 查看文章
我想問IPOD TOUCH要裝MSN , 中文輸入等等...............係唔係要HACK部機??

不過而家都唔係好難 hack 部機 ga la

舊 10-20-07, 12:25 PM   #210
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

引用:
作者: 傻地 查看文章

不過而家都唔係好難 hack 部機 ga la
有得裝msn哪?

賈圖 目前離線  
舊 10-20-07, 12:46 PM   #211
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
呢度多人買Touch 定Classic?
中左容量毒...
點算
160GB 哦><

wongja0708 目前離線  
舊 10-20-07, 12:59 PM   #212
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
成功以iJailBreak hack iPod touch
依家部touch好正~
有興趣hack o既可以用iJailBreak
http://www.ijailbreak.com/
非常簡單易用

都係一句...始終係hack...後果自負

p.s.邊度有其他iPhone, iPod touch程式(e.g. NES)?想裝多o的野玩

Metal Gear NT 目前離線  
舊 10-20-07, 01:02 PM   #213
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
成功以iJailBreak hack iPod touch
依家部touch好正~
有興趣hack o既可以用iJailBreak
http://www.ijailbreak.com/
非常簡單易用

都係一句...始終係hack...後果自負

p.s.邊度有其他iPhone, iPod touch程式(e.g. NES)?想裝多o的野玩
http://www.modmyiphone.com/nativeapps/the-list/

有很多software , installer 裏可以install 的

====================

NT哥 , 你有冇試過我呢個情況..............

但唔知為何看video 時到某一個timimg 就會出番去,
有時仲會hang 左在apple logo 裏, 要長按sleep

用tmpeg 同winavi mp4 converter 都係咁
StevenLeong 目前離線  
舊 10-20-07, 01:33 PM   #214
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: StevenLeong 查看文章
http://www.modmyiphone.com/nativeapps/the-list/

有很多software , installer 裏可以install 的

NT哥 , 你有冇試過我呢個情況..............

但唔知為何看video 時到某一個timimg 就會出番去,
有時仲會hang 左在apple logo 裏, 要長按sleep

用tmpeg 同winavi mp4 converter 都係咁

我之前都係要重新convert過
我宜家用緊PSP Video Express
alexc 目前離線  
舊 10-20-07, 02:03 PM   #215
StevenLeong

引用:
作者: alexc 查看文章
我之前都係要重新convert過
我宜家用緊PSP Video Express
者係如果我用PSP Video Express 就會冇事?
舊 10-20-07, 02:14 PM   #216
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: StevenLeong 查看文章

大感謝

睇片就冇問題
聽歌+Safari時就試過自動停播
我發覺打橫部機(或者經常橫直轉換)上網時出事機會較大

我convert DVD就用HandBrake (default已有for iPod setting)
http://handbrake.m0k.org/
QuickTime轉都唔錯(好似要QT Pro先得)
其他片真係有問題的話只好用iTunes轉...雖然好慢......

舊 10-20-07, 02:31 PM   #217
StevenLeong

引用:
大感謝

睇片就冇問題
聽歌+Safari時就試過自動停播
我發覺打橫部機(或者經常橫直轉換)上網時出事機會較大

我convert DVD就用HandBrake (default已有for iPod setting)
http://handbrake.m0k.org/
QuickTime轉都唔錯(好似要QT Pro先得)
其他片真係有問題的話只好用iTunes轉...雖然好慢......
我試過5套片都係咁, 又resotre 過..........

有一套日劇itune 轉左好耐, 放入去播左29min 又係hang 左=.=

剛剛打完customer service hotline, 佢地叫我拿機上去看下
我現在出發去CWB 了

之前部3rd ipod 都冇事, 做乜今次咁黑仔
舊 10-20-07, 10:25 PM   #218
Moderator
核搭載二足步行戰車

hack o左iPod touch o既各位係咪都係用Installer.app?
依家有個新update
interface整到好似iPod menu咁幾方便

不過其實Installer係咪只係一個管理目錄?
你揀要裝佢list上邊個software佢就經Wi-Fi download, install
咁若果我uninstall o左個software
想裝返咁點?因為之前裝完之後個目錄就冇o左呢個"已安裝software" o架啦喎

舊 10-20-07, 10:36 PM   #219
StevenLeong

引用:
hack o左iPod touch o既各位係咪都係用Installer.app?
依家有個新update
interface整到好似iPod menu咁幾方便

不過其實Installer係咪只係一個管理目錄?
你揀要裝佢list上邊個software佢就經Wi-Fi download, install
咁若果我uninstall o左個software
想裝返咁點?因為之前裝完之後個目錄就冇o左呢個"已安裝software" o架啦喎
我uninstall 左之後都可在installer 找到wo

不過我比左部機customer service center
今日去到佢地果度有佢地d video 又得, 但我自己d video 又有問題..............

最後叫佢同我order 過一部

真怪, 我用了3 個software 都係咁
舊 10-21-07, 02:33 PM   #220
spike510
Crazy Gamer
!!

我想問點樣可以入CD封面??
同埋係唔係電量顯示變左外接電就既係差滿??

舊 10-21-07, 02:45 PM   #221
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: spike510 查看文章
我想問點樣可以入CD封面??
同埋係唔係電量顯示變左外接電就既係差滿??
iTunes入邊
highlight要放cover o既歌之後
開o左個artwork viewer(左下角有個show or hide item artwork)
拉幅圖入去就得

閃電圖案係charging
插頭圖案係charged

舊 10-21-07, 03:03 PM   #222
spike510
Crazy Gamer
!!

唔該晒NT SIR~~~

舊 10-22-07, 12:43 AM   #223
傻地
Crazy Gamer
傻地=pochan

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDpochan
XBox Live Gamertagpochan00
引用:
有得裝msn哪?
有得裝 ga ~
不過而家 display 唔到中文 , 會有亂碼
同埋果個 program 係個 im 黎ga ~

舊 10-22-07, 12:52 AM   #224
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 傻地 查看文章
有得裝 ga ~
不過而家 display 唔到中文 , 會有亂碼
同埋果個 program 係個 im 黎ga ~
已經有support unicode 既im 喇

http://code.google.com/p/apolloim/

此篇文章於 10-22-07 12:54 AM 被 alexc 編輯。
alexc 目前離線  
舊 10-22-07, 12:56 AM   #225
Moderator
核搭載二足步行戰車

裝o左IM client Apollo
不過一按login佢就彈返出main menu...

好似唔覺有個app係等user自由排列icon次序...有就方便好多
依家個3rd party dock係就係幾eye candy不過其實唔係咁好用

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM
仁濟醫院驚現「吸血殭屍」 windart ~清談館~ 83 09-19-07 03:50 AM
影 視 處 開 綠 燈 : 時 代 變 遷 ‧ 港 產 粗 口 電 影 不 列 三 級 IamO 電影版 17 09-15-07 05:14 PM
港 客 拉 角 子 機 $5 贏 4000 萬 ,星 際 稱 機 械 故 障 拒 賠 凍檸茶 ~清談館~ 78 09-03-07 11:57 AM

現在的時間是 01:20 AM

手機版 | APP版