Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
攻略及心得交流區>Super Mario Odyssey|大叔旅行團︱
陸奧 貴志 10:12 PM 10-29-17
有D焗你爆一爆機先慢慢玩.....
mario0606 10:46 PM 10-29-17
作者: 陸奧 貴志:
有D焗你爆一爆機先慢慢玩.....
爆左一次機先係精華
由手機版發出
lodoss 10:46 PM 10-29-17
作者: LEGOCAPTOR:
沙漠我慢慢玩拎到果100個紫色地區金幣。

隻Bowser (Wedding Outfit) amiibo的確幫到手,
特別係室外場同2D版圖,用咗佢會即時有個紫色圈指示位置。
同時可以檢查到所在位置仲有無紫色地區金幣咪拎。

今日玩完後,
沙漠同森林都找齊100紫幣同現可拿最多月了,
沙漠之前漏左地圖左下邊懸崖果3粒
IDGAF 12:27 AM 10-30-17
作者: lodoss:
今日玩完後,
沙漠同森林都找齊100紫幣同現可拿最多月了,
沙漠之前漏左地圖左下邊懸崖果3粒
我都啱啱搞掂沙漠及森林的紫幣了,向水世界進發。

既然知道爆機之後,還會有新增的月亮就慢慢搞。

提示方面,覺得最有用都係amiibo叔叔,
每五分鐘用一次amiibo就有埋位置比你去搵(同時可以用三隻)
提示鳥淨係講個標題比你知,其實唔係好用⋯
sunhikari 11:30 AM 10-30-17
我想問下隻GAME有無得用Bowser?

因為爆左機都知道原來每個場都有鐵盒,要靠Bowser先打得爆

但打爆左又無得用佢,點打爆D鐵箱?
野良猫 11:36 AM 10-30-17
作者: sunhikari:

因為爆左機都知道原來每個場都有鐵盒,要靠Bowser先打得爆

如果我冇理解錯你指嘅鐵盒應該就係月球見到嗰種銀色立方體?
係的話,用帽都爆到喎
sunhikari 11:40 AM 10-30-17
作者: 野良猫:
係的話,用帽都爆到喎
應該唔係,係每個場境都有一個有比MARIO高一點的大箱仔,用帽爆唔到,係臨爆機故事要求要上Bowser身先知道要靠Bowser先打得爆......
mario0606 12:31 PM 10-30-17

你玩落去就會明
由手機版發出
sunhikari 12:44 PM 10-30-17
作者: mario0606:
你玩落去就會明
由手機版發出
即係點??
joeshpwai 02:11 PM 10-30-17
係的話,用帽都爆到喎
都可以用屁股高空坐落爆
joeshpwai 02:14 PM 10-30-17
即係點??
即係暫時爆機前唔使埋個鐵方塊。爆機後再去睇下。
mario0606 02:22 PM 10-30-17
即係點??
表關唔洗理D磚,裡關就會講點做
Garnet_Crow 02:42 PM 10-30-17
想請問大家黠先可以控制到凌空三段跳?
我睇片見人跳完掟帽再凌空衝向帽再跳,但我按ZL+Y都唔得
野良猫 02:55 PM 10-30-17
作者: Garnet_Crow:
先y一下掟帽然後快速按zl+y
而zl+y個y要長按
如果個y唔長按住變咗收帽

唔知咁講你明唔明
SilverShadow 02:55 PM 10-30-17
睇錯問題,請無視

ZL 隔耐少少先按Y,同步按好似唔得
想易D,就跳起按左ZL,隔多陣,見到開始出屁壓先按Y
滅龍士 06:38 PM 10-30-17
賽龜絕對係全game最難玩嘅採月運動紅龜同金龜鐵定錄低咗全老任跑得至快嗰兩個紀錄
野良猫 07:21 PM 10-30-17
作者: 滅龍士:
賽龜絕對係全game最難玩嘅採月運動紅龜同金龜鐵定錄低咗全老任跑得至快嗰兩個紀錄
你用正攻法同佢跑梗輸
要贏一定要搵捷徑同善用附近嘅嘢
好似帽子國咁跑到一半我直頭上隻嘢身飛過去
滝國要靠踩帽跳法上去先快
Garnet_Crow 08:11 PM 10-30-17
https://youtu.be/KdiyyQcyc8w

可能之前我講得1999
想請教大家點先可以好似片中咁凌空幾段跳?我一跳就掟帽,再凌空ZL+Y,都只係飛撲而唔係向頂帽直衝
野良猫 08:19 PM 10-30-17

可能之前我講得1999
想請教大家點先可以好似片中咁凌空幾段跳?我一跳就掟帽,再凌空ZL+Y,都只係飛撲而唔係向頂帽直衝
你ZL+Y時個Y有冇長按住先
Fio 08:40 PM 10-30-17
樹海底已經夠陰森,無啦啦殺隻暴龍出嚟仲要好似唔可以凹佢帽真係嚇鬼死
neo2046 10:31 PM 10-30-17

可能之前我講得1999
read the description in the video

作者: :
MQ John
發佈日期:2017年10月29日
訂閱 460

超級瑪利歐 奧德賽 多段跳 沙之國 取金幣山方法
終於學會多段跳..最後按錯 差一點死掉學識這招
部份地圖都能入秘道多段跳次序大約以下
玩完幾張地圖之後 有基本認識會明白

B 跳起
空中按 ZL (向下撞地)
B 原地再跳起 (大跳起 )
在空中最高點時 長按X (放出帽子 長按帽子停留在空中)
(此時mario仍在空中)
空中按ZL (向下撞地)
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成一段跳)
mario飛向帽子 (向上跳起 -完成二段跳)
等待最高點 空中按ZL (向下撞地)
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成三段跳)

天野 12:11 AM 10-31-17
作者: 滅龍士:
我未玩到賽龜
我覺得跳大繩好難跳到100下
第一名果d係咪出千
野良猫 12:40 AM 10-31-17
作者: 天野:
我未玩到賽龜
我覺得跳大繩好難跳到100下
第一名果d係咪出千
遲下應該有好多片睇
我都想睇下啲人賽跑點樣十幾秒到終點

搖控車暫時成績最好,撞咗幾下牆都玩到26秒
SilverShadow 01:11 AM 10-31-17
遲下應該有好多片睇
我都想睇下啲人賽跑點樣十幾秒到終點

搖控車暫時成績最好,撞咗幾下牆都玩到26秒
賽跑十幾秒到終點
https://www.reddit.com/r/NintendoSwi...2U&sh=101b47b8

(唔係好睇得明12-13秒的戴住帽兩下空中轉身動作係咩)
天野 07:19 AM 10-31-17
作者: SilverShadow:
賽跑十幾秒到終點
https://www.reddit.com/r/NintendoSwi...2U&sh=101b47b8

(唔係好睇得明12-13秒的戴住帽兩下空中轉身動作係咩)
華...d人係咪癲架
D跳躍跳到出神入化
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面