Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-13, 03:53 PM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
[iOS/AN] Monster Strike 怪物彈珠

官網 http://www.monster-strike.com/
wiki http://www.sus304.jp/

最新v2.0.1 apk(12/26) https://docs.google.com/file/d/0B5fm...EyZmVaYnM/edit

必睇上手攻略
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25052&snA=334
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25052&snA=39

岩岩開始玩 感覺應該幾耐玩又易上手 可以4人連線協力彈珠
iOS入招待連結下載可獲5石,apk就安裝完 再經連結開始遊戲

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-13, 04:59 PM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
嬲爆啦
尋日大修延期
IOS送20粒
AN 冇野送(定未有咋?)

舊 12-18-13, 05:09 PM   #3
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實九成係高登班友刷石刷爆左
果邊話唔三神都唔開局

另外可以用fake location來連線
最後招待http://static.monster-strike.com/inv...=649194090&p=1
唔玩都幫下拿五石plx

舊 12-18-13, 06:35 PM   #4
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
an機廿粒到手

舊 12-18-13, 06:56 PM   #5
GreenTea

今朝先開始玩 (岩岩覆完入返game收到20石了 重以為無份 )
雖然ios一早出左 諗住彈珠game無視 但玩玩下幾吸引個友情技系統唔錯

無刷首抽 見三連抽都4星重以為有d運 當然依家覺得麻麻地

此篇文章於 12-18-13 07:03 PM 被 GreenTea 編輯。 原因: update
舊 12-19-13, 12:18 AM   #6
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
玩落幾過引
同FD新玩
佢洗左3個鐘先出5星比佢xddd

舊 12-19-13, 09:56 AM   #7
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
我個invitation code: [モンスト]
http://static.monster-strike.com/inv...=946936417&p=1

開左兩個acc, 一個係5星火神, 一個係5星太陽神, 自己友達自己都幾好用...
ID:946936417
ID:261319467
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 11:51 AM   #8
Sar8
The One

話時話官方真係要拿拿林鎖返招待個webpage
而家D人無限石咁刷遲早死

舊 12-19-13, 07:38 PM   #9
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
見幾得意DOWN左黎玩
我ID 588455321
5星闇COSMOS怪

無特別刷首抽, 用FAKE LOCATION呃左好多石之後終於抽左隻5星

暫時感覺上隻game技術含量好低, 有勁怪就搞掂

btw, 好有pad既影子 (介面, 五色, 抽友情, etc)
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 11:46 PM   #10
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
作者: Sar8 查看文章
話時話官方真係要拿拿林鎖返招待個webpage
而家D人無限石咁刷遲早死
點無限?

舊 12-20-13, 12:58 AM   #11
Sar8
The One

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
見幾得意DOWN左黎玩
我ID 588455321
5星闇COSMOS怪

無特別刷首抽, 用FAKE LOCATION呃左好多石之後終於抽左隻5星

暫時感覺上隻game技術含量好低, 有勁怪就搞掂

btw, 好有pad既影子 (介面, 五色, 抽友情, etc)
今日先打過場木妹
全5星4,50級比隻木妹掃返出來

舊 12-20-13, 01:11 PM   #12
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
玩落幾好玩

長駐火神ID :561987892

另外想問要連線一齊玩係咪一定要係附近先得?

此篇文章於 12-20-13 01:13 PM 被 小黑 編輯。
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 01:53 PM   #13
GreenTea

正常係用藍牙玩既 其他方法就自己搵
連線頭10人每次5石都未拎 諗諗下要拎屋企人d ios機來連了
舊 12-20-13, 02:10 PM   #14
Sar8
The One

琴日用面連冇開藍牙都連到(android)
用fake location set好就得
反正fake location又唔係咩付費apps又唔駛root

舊 12-20-13, 02:53 PM   #15
小黑

引用:
琴日用面連冇開藍牙都連到(android)
用fake location set好就得
反正fake location又唔係咩付費apps又唔駛root
何謂fake location

我試過用兩部手機用同一wifi 玩就得
舊 12-20-13, 03:03 PM   #16
GreenTea

見巴哈成版jb root定位教學以為呢類apps要root先用到
岩岩自己玩 拎部iphone同ipad連 都無比石我既 定咁做唔得
舊 12-20-13, 03:41 PM   #17
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
巴哈果便講緊既係google play store 度download個fake gps location app,
用處係令到部電話以為自己係台北101 tower, 而隻GAME去搵room既方法就係用地點位來search.
咁大家都set左一個位, 打online mode時就不愁無room啦.

此用法最有用係打龜, 一場上級要25體, solo最多咪得一兩場, 但如果你有room, 可以刷多幾場

另外此GAME除左invitation code +5石, 首抽+5石, 另外仲有+50石好易拎, 方法就係同10個唔同人online打一次,
最快當然係開間房打第一關, 打3轉已經有9抽...

我有個提議, 大家不如用呢個方法, 再SET 信和中心 做location, 咁香港人自己connect都冇咁易斷....
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 03:53 PM   #18
Sar8
The One

引用:
作者: 小黑 查看文章
何謂fake location

我試過用兩部手機用同一wifi 玩就得
佢係拿你位置去搵機

其實建議約戰就自己搵另一D 地方
btw 朗豪已經比高登仔霸佔左

舊 12-20-13, 05:31 PM   #19
小黑

引用:
佢係拿你位置去搵機

其實建議約戰就自己搵另一D 地方
btw 朗豪已經比高登仔霸佔左
明白

另外揾fd 對戰拎石果part
我試過用a 機 同b 機
第一次打完a 同b 機都有五石拎到
第二次b就洗左save
開左新acc
再打一場a就冇石拎,但b就有
舊 12-20-13, 06:23 PM   #20
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
想搵人面聯下,
同2個FD面完收10石個下好爽
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 10:02 PM   #21
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我已經抽左十幾野

不過只係中過兩隻5星, 仲要係同一隻黎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 12:49 AM   #22
小黑

呢邊好似好少人玩呢隻game咁
各位大大你地set 個fake location 係邊,得閒可以一齊玩
舊 12-23-13, 01:29 AM   #23
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

我仲玩緊

不過唔洗自我洗石

舊 12-23-13, 01:58 AM   #24
小黑

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
我仲玩緊

不過唔洗自我洗石
我開左個新acc, del 左個女火神
而家用緊隻水騎士

id : 815616070

用左fake location 去同人打關,可以拎到好多石
抽左9抽後,而家仲有25石留返完左聖杯傳說再抽過

另,你地有冇特別去升一隻寵既星星去為左拎過關寶箱
舊 12-23-13, 02:03 AM   #25
Sar8
The One

已經三隻五星
新暗騎,木騎(定係木魔神),太陽神

隻game唔好冇得set password(而且仲會成班人去撞3個位...打龜成日都入唔到)
建議gaf搵另一個地點集合

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/AN]"Monster hunter"モンハン 大狩猟クエスト ist 手機平板遊戲討論版 108 11-28-13 01:18 PM
[iOS] Monster Hunter Smart | 2013 年秋 | 課金制 enishi 手機平板遊戲討論版 4 09-05-13 01:02 PM
[IOS+ANDROID] BUDDY MONSTER ayato 手機平板遊戲討論版 1 10-03-12 10:53 AM
[西片] 怪獸大學 Monster University (怪獸公司 Monster Inc. 前傳) - 毛毛與大眼仔的大學生涯 ahleung 電影版 3 07-19-12 03:37 PM
monster monster魔物魔物二號!!it's a wonderful world(??)人類與魔物真的可以共存嗎之卷!試閱有得睇啦!!! 奧羚o Cosplay同人MIX討論區 12 08-26-08 09:27 PM

現在的時間是 12:01 PM

手機版 | APP版