Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-26-03, 11:27 AM   #1
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
砌機問題-bare bone pc

朋友想砌機~先問下大家有咩意見
佢想砌部bare bone(宜家o個D細箱)~因為諗住放係房
打算完全唔落散熱扇(包括cpu)~不過要求唔高
上到網睇到碟就ok~就算玩game都唔會玩3d個種
咁有d咩要留意同建議?
至於價錢大約$5000以下

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-03, 04:26 PM   #2
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
完全唔落扇就咁"風蜜"個機箱?
一定燒架喎
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-03, 05:11 PM   #3
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
$5000以下?
唔包lcd mon同cpu果d?
barbone case連mainbroad至平都要$1600左右la
suggest 你買creative?鶧(如果budget夠的話)
bz 個case靚&quality都唔錯

ps 你買果時佢實同你加左風扇 唔加的話死緊 仲有呢d barbone實係嘈架
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-03, 10:56 AM   #4
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
$5000以下唔計lcd
5千應該差唔多~我最平可以2100起機(唔連顯示器)~比公司用的
我就係想試下bare bone可唔可以唔落散熱扇
因為我之前同另一個朋友砌左部mATX箱又唔落散熱扇
成功keep係5x度左右~又煲左三日機確定唔會因過熱出事
所以今次想用bare bone試試...真係唔得就砌番mATX囉

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NEW:Avalon PC Renders(PS3 遊戲圖片??) 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 03-20-04 09:56 PM
HP Jornada 548 Pocket PC 幾錢到~~? ~時之勇者~ 手機資訊/電腦軟硬討論 22 10-28-03 11:23 PM
鬼武者 : PC vs PS2 bubu PC電腦遊戲討論版 14 06-09-03 07:27 AM
Grand Theft Auto: Vice City (PC)!! This Spring!! Paul Yu PC電腦遊戲討論版 13 02-18-03 01:52 AM

現在的時間是 02:27 AM

手機版 | APP版