Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-17, 12:10 PM   #776
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實鐮鎖同二刀的確係要NERF,二刀仲要係攻守同時都係最高鋒,鐮鎖都仲話擋扣氣好甘,D二刀屍狂 AI BUG咗死擋真係十世都打唔入。
不過始終都係降級最神,至今大刀在下一下都未揮過
成隻GAME 大半都係打妖怪,就算打人系既唔屈都要追求靈活性,邊個天才諗出大刀對人系加DAMAGE咁精彩既SKILL
Nerf野唔係問題,但Nerf完唔加返強其他野個下先好野
大不了咪到大家昇到Lv400時又再將所有人降級

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 01:45 PM   #777
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wuxu 查看文章
Nerf野唔係問題,但Nerf完唔加返強其他野個下先好野
大不了咪到大家昇到Lv400時又再將所有人降級
咁佢齋NERF二刀都有好處既,至少打屍狂會方便好多。
鐮鎖打幾下就爆擋,暗角都打少兩野

舊 05-04-17, 02:36 PM   #778
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
想問問而加新買係咪沒code????
想入手又想等年度...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 02:38 PM   #779
神人ではない!新人だ

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
想問問而加新買係咪沒code????
想入手又想等年度...
未買就建議你唔好嘥時間落呢隻NERF GAME度
賽之河原既堆石小朋友都仲有地藏救,呢隻係太監信耶穌…

此篇文章於 05-04-17 02:41 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 02:44 PM   #780
charcsc2000
J神哥

引用:
未買就建議你唔好嘥時間落呢隻NERF GAME度
賽之河原既堆石小朋友都仲有地藏救,呢隻係太監信耶穌…
即係咩???
呢隻game唔好玩咩???
點解咁講???
舊 05-04-17, 03:02 PM   #781
神人ではない!新人だ

引用:
即係咩???
點解咁講???
冇_得救
GAME系統唔錯,劈落幾爽,不過主角每次更新都被削走勁既野,不過冇用既招係會由得佢冇用,啱啱幫大家由LV750退返去LV328。
1.06大家都有幾百萬甚至千萬撳爛手指去洗LV160+10靚裝,家陣周街LV165-170+11
每次好努力去BUILD UP完D靚野,官方就會好似賽之河原D鬼咁同你推散晒佢。

此篇文章於 05-04-17 03:05 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 03:38 PM   #782
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
只求offline玩的我冇乜影響
1周目爆機都係lv100左右啫
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 04:23 PM   #783
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
即係咩???
點解咁講???
假如你想由下個patch開始練粗口就買呢隻game;
假如你想戒粗口就唔好買呢隻game。

由前日個patch開始我d粗口無停過

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 04:32 PM   #784
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我重見$299down 左黎玩添

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-04-17, 05:08 PM   #785
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
只求offline玩的我冇乜影響
1周目爆機都係lv100左右啫
由手機版發出
咁LV1都冇話爆唔到既,反正佢咁整都係想趕客啫,在下幫緊佢渣

此篇文章於 05-04-17 05:15 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 05-04-17, 06:18 PM   #786
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
冇_得救
GAME系統唔錯,劈落幾爽,不過主角每次更新都被削走勁既野,不過冇用既招係會由得佢冇用,啱啱幫大家由LV750退返去LV328。
1.06大家都有幾百萬甚至千萬撳爛手指去洗LV160+10靚裝,家陣周街LV165-170+11
每次好努力去BUILD UP完D靚野,官方就會好似賽之河原D鬼咁同你推散晒佢。
就係呢樣

呢頭諗點衝裝轉頭更新個野去玩修羅之道加鍛造

簡單都上185+10以上,咁樣之前1.06更新真虐待

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 12:20 AM   #787
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: シェンムー 查看文章
我重見$299down 左黎玩添

Sent from my iPhone using Gaforum

新買仍然系好game全無影響
激到要入ICU系5月大更新之前儲750lv同成堆160+10裝備果班
好似我只系儲到LVv27x同二刀,槍全套+5,6,7算好d咁囉
不過下回如果又系加幾關, 然後又羅剎,地獄之道咁就唔洗指意我再科水
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 01:00 AM   #788
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 淡水 查看文章
新買仍然系好game全無影響
激到要入ICU系5月大更新之前儲750lv同成堆160+10裝備果班
好似我只系儲到LVv27x同二刀,槍全套+5,6,7算好d咁囉
不過下回如果又系加幾關, 然後又羅剎,地獄之道咁就唔洗指意我再科水
哦,thanks
我低手對demon soul 果類game 真係玩唔掂
對上同類game 已經係dark soul 1 了

因為仁王日本風比較鐘意到而家特價先買黎玩
打左兩晚打到船上隻大佬已經死左n次
好彩死左裝備,錢都係返度
如果唔係真係可以del game XD

舊 05-05-17, 11:48 AM   #789
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: シェンムー 查看文章
哦,thanks
我低手對demon soul 果類game 真係玩唔掂
對上同類game 已經係dark soul 1 了

因為仁王日本風比較鐘意到而家特價先買黎玩
打左兩晚打到船上隻大佬已經死左n次
好彩死左裝備,錢都係返度
如果唔係真係可以del game XD

dark soul唔難玩喎...成日死係地型者.....
舊 05-05-17, 11:49 AM   #790
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wuxu 查看文章
假如你想由下個patch開始練粗口就買呢隻game;
假如你想戒粗口就唔好買呢隻game。

由前日個patch開始我d粗口無停過
好...等我買隻二手返黎練下EQ先...
而加玩緊DS1覺得好正~
舊 05-06-17, 09:13 PM   #791
Kyo~
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
PSN  IDSam_Kyo
XBox Live GamertagMatrixKyo10
剛從朋友手上借來此遊戲,想問一下大家

(1) 在神社中分配點數方面可有推薦,或是根據自己使用的武器想決定提升何種能力??往後有方法可重新分配點數嗎??

(2) 兩位玩家連線合作的模式是否必須指定一方以個人之力過關才可幫助另一位未過的好友??

謝謝解答~
Kyo~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 10:51 PM   #792
淡水
Crazy Gamer

引用:
作者: Kyo~ 查看文章
剛從朋友手上借來此遊戲,想問一下大家

(1) 在神社中分配點數方面可有推薦,或是根據自己使用的武器想決定提升何種能力??往後有方法可重新分配點數嗎??

(2) 兩位玩家連線合作的模式是否必須指定一方以個人之力過關才可幫助另一位未過的好友??

謝謝解答~
1. 初期隨自己喜歡, 往後知自已style才算; reset書隨歲度應該免費有1定2件, 買的話會越賣越貴
2. 幫人/同行一定要過一次該關, 呼援就有神社有道具即可

---

好心玩得修羅應該已經熟晒, 重lock乜Q呀, PK我著輕裝打紅氣雜魚被一擊死, 想用番舊武無錢up又斬崩刀, 都仲要乜Q無聊關都打過來unlock
下次DLC如果同價, 點毘D無買deluxe的榜水?
舊 05-08-17, 10:21 AM   #793
神人ではない!新人だ

唔LOCK就冇人玩D垃圾關嘛…

由於對戰功升得快,玩咗陣對戰,刀斧真係冇人權。
太刀同二刀好惡,一個架硬扣氣好勁,一個旋風劍冇位入
另外,D BUG真係唔少,有殺咗唔扣氣,亦有救咗滿血起唔到身

呢場真係辛苦晒好有體育精神既隊友…

此篇文章於 05-08-17 10:39 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 05-08-17, 02:13 PM   #794
charcsc2000
J神哥

終於買左隻二手玩下....
好有DS FEEL....
舊 05-14-17, 09:05 PM   #795
kcwoo
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
想問下如果無神社但有鳥居ICON
如何召稀人?
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 07:22 AM   #796
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
見psn特價買黎試下...完全係劣化版dark souls + 鬼武者......

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 10:17 AM   #797
神人ではない!新人だ

引用:
作者: kcwoo 查看文章
如何召稀人?
去據點開鳥居揀MISSION啩?
自閉既在下未試LINK人共鬥…

…打完東北,寫劇本班友真係…
睇黎真田篇會完全跟返石田同一PATTERN

舊 05-15-17, 01:24 PM   #798
淡水
Crazy Gamer

引用:
作者: kcwoo 查看文章
如何召稀人?
只可用常世同行來2p, 即無論如何都要solo 過一次先
印象中呢類quest應該唔係main, 過唔到可以等後期裝備強d先打番
舊 05-15-17, 02:16 PM   #799
粉紅救兵
Senior Gamer
¥真超大袋¥

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDArashion777
引用:
作者: 淡水 查看文章
只可用常世同行來2p, 即無論如何都要solo 過一次先
印象中呢類quest應該唔係main, 過唔到可以等後期裝備強d先打番
連線先設定限制加暗號..之後起Mission內神社召稀人.話比你想拉入黎既FD知咩暗號..同叫你個FD都設定為限制 用萍水相逢就會入到你個Mission..唔受要唔要打過一次既限制..只係需要有酒

舊 05-15-17, 06:46 PM   #800
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
見psn特價買黎試下...完全係劣化版dark souls + 鬼武者......
玩法唔同既,講無雙感正過DS~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 01:52 AM

手機版 | APP版