Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-17, 11:04 PM   #651
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
剛剛磊落左佢過左
但應該有正常打法架
冇奶油佢一發動HP回復就冇得打
正常LV唔用術降防真系唔夠快, 只有博佢唔用再生
我唔用術打hard過到果次上樓梯飲在3次茶
<-其實系我打到310耀變再項唔順斬崩刀先發現降防好強
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 11:41 PM   #652
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
人系就光明磊落佢算啦。
開始用火槍射頭>追打>上段槍輕攻>磊落>殘心&等回氣>追打>上段槍輕攻…

終於都打贏石田,段劇情真係好唔自然

雙天狗真係打火都黎
雙天狗係我學習用陰陽術屈人的啟蒙任務
一唔想打就 剋金遲鈍修羅,水形劍/野風收工

(冇計啦,機戰出左)

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 04:04 PM   #653
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ZOMA 查看文章
雙天狗係我學習用陰陽術屈人的啟蒙任務
一唔想打就 剋金遲鈍修羅,水形劍/野風收工

(冇計啦,機戰出左)
冇錢買唔起機戰&NIER,所以繼續緊LV5唔學SKL走天涯

舊 02-27-17, 05:07 PM   #654
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
每日都係同人用光明磊落拖班屍狂去暗角…
輪住去打到佢身都起唔到
自己唔駛做個d Game永遠玩得最沉迷

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我

此篇文章於 02-27-17 05:12 PM 被 wuxu 編輯。
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:14 PM   #655
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Update應該要修正下啦
遲鈍符都好破壞平衡
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:33 PM   #656
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wuxu 查看文章
每日都係同人用光明磊落拖班屍狂去暗角…
輪住去打到佢身都起唔到
自己唔駛做個d Game永遠玩得最沉迷
呢隻唔應該係俾你做既GAME囉。
你係應該轉生果類架嘛
引用:
遲鈍符都好破壞平衡
由手機版發出
基本上BOSS會中大部份異常已經好反常,不過如果唔中在下又諗唔到陰陽術有咩作為…
其實好難修正,係改既,正路應該係DLC D BOSS有耐性,突然CUT凡人救濟好易成為第二SA:O

此篇文章於 02-27-17 05:38 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:39 PM   #657
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
呢隻唔應該係俾你做既GAME囉。
你係應該轉生果類架嘛
再講就磊落你
不過要我做的話隨時佛誕都見唔到本野出,我由關原篇開始全數抱大腿咁過

舊 02-27-17, 05:43 PM   #658
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
遲鈍符都好破壞平衡
由手機版發出
其實陰陽術對boss已經減低左個效果持續時間,同一招打落卒身上面效果長好多

舊 02-27-17, 08:42 PM   #659
真!DC
Banned User
奉行我道

痴線, 火燒城果關個BOSS用左我40幾粒仙藥先過倒
回避又碌入火燒死
檔又比佢彈入火燒死
斬多幾下又驚行左入火燒死
有時比佢掟左入火又燒死
場地好影響BOSS戰難度

舊 02-27-17, 09:39 PM   #660
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
回避又碌入火燒死
檔又比佢彈入火燒死
有時比佢掟左入火又燒死
用避火符+著火時滾地沙會有助縮短火屬傷害時間

舊 02-27-17, 10:16 PM   #661
真!DC
Banned User
奉行我道

已經裝左抗火符同99神加火抗
一踩入火堆就一百一百咁扣

打開遊擊戰場地唔可以自由走動好大影響

舊 02-27-17, 11:27 PM   #662
神人ではない!新人だ

引用:
回避又碌入火燒死
檔又比佢彈入火燒死
有時比佢掟左入火又燒死
你指打孫市?在下打佢都用盡晒,不過在下完全唔駛擔俾佢掟落火坑,事關中CATCH已經係一招死。
其實唔駛貪刀,雖然可以冇風險咁貪刀真係好吸引,不過佢空中一中招就DOWN,求其有招飛標都玩死佢…
另外,防火最好緊係爆水桶啦

放心啦,有朱雀就易打好多架嘞

此篇文章於 02-27-17 11:29 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 11:48 PM   #663
真!DC
Banned User
奉行我道

係孫市
本身有百幾粒仙藥用左四十幾都仲有六十剩
我係閃過佢下面斬佢落尼插,原來可以飛標嗎
佢會隱身甩lock又係麻煩
由手機版發出

此篇文章於 02-28-17 12:09 AM 被 真!DC 編輯。
舊 02-28-17, 12:17 AM   #664
神人ではない!新人だ

引用:
係孫市
本身有百幾粒仙藥用左四十幾都仲有六十剩
我係閃過佢下面斬佢落尼插,原來可以飛標嗎
佢會隱身甩lock又係麻煩
由手機版發出
用石頭都得,不過在下最後都係唔用算(亦冇用飛標,因為未覺得需要開新忍術先有得贏),因為當時中一下COUNTER炸彈已經有機會即死。
甩LOCK唔駛心急,佢差唔多出喺背後,近身佢得CATCH比較快。用雷系武器打到佢上電(慢動作),一切就好易辦…

爛片一條
https://youtu.be/lkbS89TkuAM

此篇文章於 02-28-17 12:22 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 02-28-17, 01:20 PM   #665
暗黑騎士
Game Master

同朋友SET咗同一password都係路人亂入, 請問正確召稀人方法
另外, 點解冇人開攻略, 話哂都係百萬大作喎
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 05:30 PM   #666
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
同朋友SET咗同一password都係路人亂入, 請問正確召稀人方法
[COUNTER攻擊]你又唔開[/COUNTER攻擊]

舊 02-28-17, 07:57 PM   #667
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
引用:
[COUNTER攻擊]你又唔開[/COUNTER攻擊]
[CHICKHEN攻擊]呢度咪成個攻略區囉[/CHICKHEN攻擊]

舊 03-06-17, 01:20 AM   #668
神人ではない!新人だ

終於LV5一周完成,東西無雙同信長公夫婦唔學D上級SKILL打真係太變態,結果都係要開埋拔刀同受身技…
隻百目真係咩事,之前果三件粉餅都仲可以一招飛行道具射死在下,中佢招光箭反而仲有血…

舊 03-06-17, 01:23 AM   #669
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
終於LV5一周完成,東西無雙同信長公夫婦唔學D上級SKILL打真係太變態,結果都係要開埋拔刀同受身技…
隻百目真係咩事,之前果三件粉餅都仲可以一招飛行道具射死在下,中佢招光箭反而仲有血…
百目=一週目最廢頭目,之前個三隻凱利仲難搞過佢

舊 03-06-17, 11:56 AM   #670
神人ではない!新人だ

引用:
百目=一週目最廢頭目,之前個三隻凱利仲難搞過佢
果三件粉餅好彩係逐個出,唔係真係唔識打,偏偏呢關又唔俾升LV
有幾次分隔失敗有朱雀都俾佢地屈死…

舊 03-06-17, 02:14 PM   #671
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
果三件粉餅好彩係逐個出,唔係真係唔識打,偏偏呢關又唔俾升LV
有幾次分隔失敗有朱雀都俾佢地屈死…
我一開始仲大鑊,開頭唔識得先打玻玻璃裡面個兩個精華妖鬼結果被佢地打到藥都用Q晒

之後識得打,放遲鈍符然後雙刀星爆氣流斬

舊 03-07-17, 12:34 PM   #672
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
想問問第五章第一關係咪有d牆打得爆嫁?周圍都係火,有條橋有常世係輪入道果關

此篇文章於 03-07-17 12:38 PM 被 www43w2002 編輯。
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 12:47 PM   #673
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: www43w2002 查看文章
想問問第五章第一關係咪有d牆打得爆嫁?周圍都係火,有條橋有常世係輪入道果關
不死之焰個章?
答:係的話,可以用火繩槍(未試過用火系陰陽術或譚仔五級麻辣)打爆大火藥桶(成個人咁高個種)

此篇文章於 03-07-17 12:51 PM 被 wuxu 編輯。
舊 03-07-17, 01:57 PM   #674
神人ではない!新人だ

引用:
不死之焰個章?
答:係的話,可以用火繩槍(未試過用火系陰陽術或譚仔五級麻辣)打爆大火藥桶(成個人咁高個種)
應該係火就會爆,當時試過用刀(+火傷)都爆

舊 03-07-17, 08:05 PM   #675
DanielDaniel
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
满级~全身160+10, 4盾無+3西國套, OVER 2400防, 34x堅忍度, 承受傷害減50.6%
胸甲有減屬性傷害, 再加兩粒有減屬性傷害的玉, 共減屬性傷害96.6%
我可以無視海坊主噴射, 雪女爆冰吹雪, 雷獸, 大蛇落雷
我已經是一部堆土機了
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版